Ilkka Kantola johtamaan Diakonissalaitoksen Diakonia ja sosiaalinen vastuu -toimialaa

12.5.2020

Ilkka Kantola, henkilökuva.

Diakonissalaitos on nimittänyt teologian tohtori, diakoniajohtaja Ilkka Kantolan Diakonia ja sosiaalinen vastuu -toimialan toimialajohtajaksi. Ilkka Kantola on työskennellyt Diakonissalaitoksen diakoniajohtajana vuodesta 2019. Tätä ennen hän oli toimivapaalla hoitaakseen kansanedustajan tehtäviä vuosina 2007–2019.

”Diakonissalaitoksella on pitkä ja kunnioitettava historia. Menestys ei kuitenkaan ole syntynyt menneisyyteen katsomisesta. Pikemminkin päinvastoin. Diakonissalaitoksen pitkä historia on seurausta sen kyvystä jatkuvasti uudistua ja kehittää ratkaisuja arjen hankaliin ongelmiin. Olen innoissani saadessani nyt johdettavakseni toimialan, jonka ydintä ovat radikaali kehittäminen ja rohkea tarttuminen yhteiskunnan ongelmiin. Uskon, että työmme tuloksena hyvinvointiyhteiskunta vahvistuu ja mahdollisuudet ihmisarvoiseen elämään jokaiselle kasvavat”, Ilkka Kantola sanoo.

Konsernin johtoryhmään kuuluva toimialajohtaja tulee työskentelemään säätiön toimitusjohtajan alaisuudessa. Työnsä Ilkka Kantola aloittaa 18.5.2020, kun nykyinen toimenhaltija Marja Pentikäinen jää eläkkeelle.

”Iloitsen saadessani Ilkan keskeisen toimialamme johtajaksi, konsernin johtoryhmän jäseneksi ja työtoveriksi. Ilkan osaaminen, kokemus, näkemys ja verkostot tuovat meille erinomaisen lisän ja uskon että hänen johdollaan voimme entistä paremmin toteuttaa säätiön tarkoitusta”, sanoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Diakonia ja sosiaalinen vastuu -toimialan tuottamat palvelut ovat säätiön yleishyödyllistä diakonista toimintaa. Kohderyhmiä ovat muun muassa työn ja koulutuksen ulkopuolella ovat nuoret ja maahantulijat, kuten Itä-Euroopan liikkuva väestö tai paperittomat turvapaikanhakijat. Toimiala tarjoaa myös kansalaistoiminnan vaikuttamismahdollisuuksia.

Lue lisää Diakonissalaitoksesta

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: