Yleishyödyllisen toiminnan johtaja Ilkka Kantola siirtyy eläkkeelle

8.2.2022

Diakonissalaitoksella yleishyödyllisen toiminnan sekä Diakonia ja sosiaalinen vastuu -toimialan johtajana työskentelevä Ilkka Kantola on siirtymässä kevään aikana eläkkeelle. Kantola toimi kansanedustajana vuosina 2007–2019 ja Turun arkkihiippakunnan piispana vuosina 1998–2005. Ennen kansanedustajakautta Kantola työskenteli Diakonissalaitoksella lapsi- ja perhepalvelujen johtajana.

Ilkka Kantola, henkilökuva.

Ilkka Kantolan työuraa on ohjannut halu tehdä merkityksellistä työtä. ”Lapsi- ja perhepalvelujen johtajana vaikutuin, miten äärimmäisessä tilanteessa ovat erityisesti lastensuojelua tarvitsevat perheet. Eduskunnasta näin laajemmin koko yhteiskunnan tilaa. Viimeisinä työvuosina Diakonissalaitoksella on innostanut se, että autamme siellä missä muita ei ole auttamassa”, summaa Kantola työuraansa.

Autettavista toimijoiksi

Kantola luotsasi Diakonissalaitoksen yleishyödyllisen strategian valmistelua syksyllä 2021. ”Osallistava strategiaprosessi innosti henkilöstöä valtavasti. Sitoutuneisuus ja motivoituneisuus olivat ainutkertaista. Minulle se näyttäytyi, että meillä halutaan aidosti tehdä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä”, kertoo Kantola strategiaprosessista.

Diakonissalaitoksen yleishyödyllinen työ kohdistuu kaikkein vaikeimmassa asemassa oleviin ihmisiin, mutta ei diagnosoiden tai surkutellen: tekemisen ytimessä ovat luottamus, osallisuus ja toimijuus – yhdessä eteneminen. Rohkeaa ja vaikuttavaa ihmisarvotyötä tehdään aina kolmella tasolla: yksittäisen ihmisen, yhteisön ja yhteiskunnan tasolla.

”Tämä oikeastaan on viitoittanut omaakin työuraani: halu tehdä työtä ja vaikuttaa yhteiskunnan eri tasoilla. Olen ollut valtavan etuoikeutettu saadessani tehdä sitä innostuneiden ammattilaisten kanssa”, Kantola summaa.

Lue lisää: Diakonissalaitoksen yleishyödyllisen toiminnan strategia. (pdf)

Vuosi 2021 oli koko Diakonissalaitoksen konsernissa laajan strategiatyön aikaa: konsernin strategia täsmentyi elokuussa, ja yleishyödyllisen toiminnan strategia joulukuussa.

Yleishyödyllisen toiminnan johtajan rekrytointi on käynnistymässä

”Työlle on nyt erinomainen pohja, josta jatkaa. Ilkka Kantolan seuraajaa odottaa hieno mahdollisuus arvopohjaiseen yhteiskunnalliseen työhön”, sanoo toimitusjohtaja Olli Holmström, ja kiittää samalla Kantolaa yhteisistä työvuosista ja ansiokkaasta urasta.

Uutiskirjeemme Viesti Diakonissalaitokselta on rohkea ja ajankohtainen. Tilaa tästä.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: