Juha Tuominen Diakonissalaitoksen hallitukseen – ”Vaikuttavat ja yhdenvertaiset sote-palvelut kuuluvat kaikille”

10.1.2022

Diakonissalaitos on nimittänyt hallituksensa jäseneksi Juha Tuomisen 1.1.2022 alkaen. Juha Tuominen on toiminut mm. Helsingin yliopistollisen sairaalan HUSin toimitusjohtajana ja Terveystalon johtavana ylilääkärinä. Diakonissalaitoksen hallitukseen hänet houkutteli mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnallisesti.

Naurava mies, jolla on silmälasit.

”Diakonissalaitos on yhteiskunnallinen yritys, jonka toiminnan tuotto käytetään säätiön tarkoituksen mukaisesti haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi. Tämä antaa liiketoiminnan kasvattamiselle ja palveluiden vaikuttavuuden kehittämiselle aivan erilaisen merkityksen”, Juha Tuominen sanoo.

Diakonissalaitoksen uusi yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja valtakunnalliseen kasvuun tähtäävä strategia edellyttää hallitukselta vahvaa sote-liiketoimintakentän tuntemusta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Juha Tuomisen Diakonissalaitoksen hallitukseen. Kiristyvä kilpailutilanne, työntekijäpula ja tulevat sote-muutokset haastavat myös Diakonissalaitosta. Juhan kokemus ja tausta tuovat oivan lisän hallitukseemme”, sanoo Diakonissalaitoksen valtuuskunnan puheenjohtaja Teemu Laajasalo.

Juha Tuominen pitää tärkeänä sitä, että uudet hyvinvointialueet pystyvät tuottamaan jatkossa laadukkaita ja monipuolisia palveluita myös paljon tukea tarvitsevien asiakkaiden lähellä.

”On varmistettava sote-palveluiden yhdenvertainen saatavuus kaikille asiakkaille. Diakonissalaitoksen hallituksen jäsenenä minulla on hieno mahdollisuus käyttää osaamistani ja verkostoitani uusien vaikuttavien ratkaisujen ja siten oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.”

Diakonissalaitoksen hallitus 2022

Laura Raitio Hallituksen puheenjohtaja, henkilöstö- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtaja, hallituksen jäsen vuodesta 2018, tekniikan lisensiaatti

Raija-Leena Hankonen Hallituksen varapuheenjohtaja, tarkastusvaliokunnan jäsen, hallituksen jäsen vuodesta 2020, KTM, KHT-tutkinto

Heikki Hiilamo Henkilöstö- ja palkitsemisvaliokunnan jäsen, hallituksen jäsen vuodesta 2018, tutkimusprofessori

Merja Karhapää Henkilöstö- ja palkitsemisvaliokunnan jäsen, hallituksen jäsen vuodesta 2017, OTK, Postgraduate IPR Diploma

Jussi Laitinen Tarkastusvaliokunnan jäsen, hallituksen jäsen vuodesta 2017, KTM, toimitusjohtaja

Juha Rintamäki Hallituksen jäsen vuodesta 2020, TM, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja

Juha Tuominen Hallituksen jäsen vuodesta 2022, professori, lääketieteen tohtori, sisätautien erikoislääkäri ja dosentti.

Tässä linkki hallituksen jäsenten tarkempaan esittelyyn. 


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Viestintäpäällikkö Taina Rönnqvist
taina.ronnqvist@hdl.fi
044 762 1992

 

Uutiskirjeemme Viesti Diakonissalaitokselta on rohkea ja ajankohtainen. Tilaa tästä.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: