Diakonissalaitoksen kampanja kerää varoja Suomessa olevien ukrainalaisten tukemiseksi

20.5.2022

Diakonissalaitos avaa helmikuussa käynnistämänsä Ukrainan hätäapukeräyksen rinnalle uuden keräyksen, jolla tuetaan Ukrainasta Suomeen paenneita ihmisiä. Tukea kohdennetaan etenkin nuoriin. Lahjoituksella Suomeen tullut ukrainalainen nuori saa henkilökohtaista valmennusta, joka tähtää työ- tai opiskelupaikan löytymiseen. Valmennuksen tarjoaa Diakonissalaitoksen Vamos. 

Nuorten Vamos on tehnyt jo 14 vuotta työtä työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten auttamiseksi. Meillä on pitkäjänteistä kokemusta myös maahanmuuttajanuorten kanssa tehtävästä työstä. Haluamme nyt tarjota osaamisemme myös Ukrainasta Suomeen tulleille nuorille,” Vamoksen johtaja Terhi Laine kertoo. 

Suomeen on saapunut helmikuun lopusta alkaen paljon lapsia ja nuoria paeten Ukrainan sotaa. Osa heistä on tullut maahan ilman vanhempia tai läheisiä. Nuorten määrän ennustetaan kasvavan, sillä Suomeen odotetaan tulevan tämän vuoden aikana kymmeniä tuhansia Ukrainan sotaa pakenevia ihmisiä.  

Nuorelle muutamakin kuukausi toimettomana on pitkä aika, joten on toimittava nyt heti. Ensimmäisenä toimintamme käynnistyy Jyväskylässä, mutta tavoitteenamme on tarjota tukea ukrainalaisille nuorille myös muilla Vamos-paikkakunnilla. Valmennuksemme on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka saavat meiltä yksilöllistä tukea sekä arjen perusasioihin että tulevaisuuden suunnitteluun. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta”, Laine kertoo. 

Ukrainalaisilla nuorilla on halu päästä rakentamaan uutta arkea Suomessa. Osa heistä saattaa jäädä Suomeen pitkäksikin aikaa, koska tulevaisuutta pahasti sodan runtelemilla alueilla on vaikea nähdä. Ei ole myöskään tiedossa, kauanko sota tulee kestämään. Nuoret tarvitsevat tukea sodan traumoihin ja uuden elämän rakentamiseen Suomessa. Lahjoitustuotoilla voimme auttaa nuoria pääsemään takaisin kiinni elämään opiskelun ja työn avulla. 

Lahjoittamalla voi auttaa Suomeen tulleita ukrainalaisia. 

Linkki keräyssivulle

 

 Lisätietoja: 

Vamoksen johtaja Terhi Laine, terhi.laine@hdl.fi, puh. 040 023 7775
Viestintäpäällikkö Jenni Sarolahti, jenni.sarolahti@hdl.fi, puh. 050 372 0828
Varainhankinnan asiantuntija Pertti Keinänen, pertti.keinanen@hdl.fi, puh. 050 325 0183 

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: