Nuoret ja vaikuttaminen puhuttaa Yhdessä äänessä -podcastin toisella kaudella

8.3.2021

Saara Simonen

Saara Simonen

 

 

Nainen ja mies vierekkäin. Kuvassa on teksti Yhdessä äänessä. Se on Kanssalan podcast-sarja.

 

Nuoret ja vaikuttaminen, siinä teema, johon halusimme kansalaistoiminnan kiihdyttämö Kanssalassa tarttua potentiaalisena vaalikeväänä. Teeman käsitteleminen podcast-sarjamme Yhdessä äänessä  toisen kauden jaksoissa tuntui luontevalta aikana, jolloin ihmisten kokoon saaminen muunlaisiin yhteisiin hetkiin on lähes mahdotonta. Uskomme, että podcastin kautta on mahdollista välittää kaikkia niitä oivaltavia ja herkkiäkin keskusteluja, joita kävimme näiden nuorten kanssa.

Saimme vieraaksemme nuoret ja vaikuttaminen teemaisiin jaksoihimme kuusi erilaista nuorta, jolla kaikilla oli halu puhua omista ajatuksistaan suhteessa osallisuuteen ja vaikuttamiseen sekä omia kokemuksia vaikuttamisesta. Heille vaikuttaminen on ollut tapa ilmaista itseään. Siihen on johtanut ymmärrys, että jokainen voi vaikuttaa haluamiinsa asioihin itselleen sopivalla tavalla, kunhan ensin oppii tuntemaan itsensä. Vieraidemme puheissa kaikuvat myös ajatukset tulevaisuuden yhteiskunnasta, jossa jokaista arvostetaan omana ainutlaatuisena itsenään.

Oma henkilökohtainen tarina

Kauden jaksoissa kuulemme muun muassa Instagramin tarjoamasta yhteenkuuluvuuden kokemuksesta, Elokapina -liikkeen toiminnan mukaansatempaavuudesta, opiskelijavaikuttajan arkipäivästä, turvapaikanhakijanuorena vaikuttamisesta, ensi kertaa kunnallisvaaleissa ehdolle asettumisesta sekä omakohtaisesta rasismin kokemuksista kumpuavasta antirasistisesta toiminnasta. Mukana olevat nuoret kertovat kaikki ennen kaikkea vaikuttamisesta oman henkilökohtaisen tarinansa kautta.

Podcast-sarjan Yhdessä äänessä toisen kauden jaksot julkaistaan viikon välein tuttuun tapaan maanantai aamuisin. Jaksot soveltuvat päivittäisen kävelyhetken taustalle tai syvällisempään pohdiskeluun. Niiden on tarkoitus herättää ajatuksia että tarjota uusia oivalluksia. Pääset kuuntelemaan meitä monen palvelimen kautta, jotka on sanoitettu kootusti Anchor- julkaisupalvelimen Yhdessä äänessä -sivulla. Hyppää siis mukaan! Ensimmäisenä vuorossa ”Somessa saa poiketa muista ja silti kuulu joukkoon” -jakso.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: