Suur-Helsingin Golf ja Diakonissalaitos aloittivat yhteistyön nuorten syrjäytymisen estämiseksi

24.5.2021

 

Neljä henkilöä istuu tai seisoo puistonpenkin ympärillä.

Diakonissalaitoksen varainhankinnan asiantuntija Iiris Kivimäki (istumassa) ja Rinnekodin kehittämispäällikkö Jonna Salomaa sekä Suur-Helsingin Golfin toimitusjohtaja Jarkko Raski (oikealla) ja golfpro Markus Ervasti katsoivat ensimmäisen penkin paikaksi kymppiväylän avauspaikan.

 

Suur-Helsingin Golf käynnistää yritysyhteistyön Diakonissalaitoksen kanssa. Se on luontevaa, sillä SHG:n Lakiston kenttä sijaitsee Rinnekodin mailla Espoon Lakistossa. Golf-kentän maille on mahdollista ostaa yrityksenä tai porukalla vaikka syntymäpäivälahjaksi kotimainen penkki, johon tulee lahjoittajan toivoma nimilaatta teksteineen. Englannissa erilaiset penkit joko synttärisankarille tai muistopenkiksi ovat erittäin suosittuja.

 

Diakonissalaitos ja Suur-Helsingin Golf antavat tilaisuuden saada penkki Lakiston golf-maille nimilaattoineen. Osa penkin hinnasta tukee syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Ensimmäisen penkin paikka katsottiin kentällä kymppiväylän aloituspaikalle.

– Haluamme olla tekemässä hyvää syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Olemme iso golf-yhteisö ja näin pelaajamme voivat olla mukana myös hyvällä asialla. Jaamme samoja arvoja ja tarjoamme mahdollisuuden jäsenistöllemme olla tekemässä hyvää. Näin pelaajamme voivat olla hyväntekijöitä, toimitusjohtaja Jarkko Raski toteaa.

Rinnekodin kehittämispäällikkö Jonna Salomaa toteaa, että monet lapset ja nuoret voivat erittäin huonosti pandemian estäessä normaalia nuoren elämää. Yhteistyö penkkiprojektin tiimoilta huipentuu hyväntekeväisyysturnaukseen lokakuussa.

Suur-Helsingin Golfin perinteinen ”kinkkukisan” yhteistyökumppanina on Diakonissalaitos. Hyväntekeväisyysgolf pelataan lauantaina 2.10. klo 10 Lakistossa.

Diakonissalaitoksen työ on valtakunnallista. Lapsi- ja perhepalveluille on parasta aikaa rakenteilla uudet yksiköt Ouluun, Turkuun ja Poriin. Kehitysvammaisille ja autismikirjon nuorille on koteja monella paikkakunnalla – ei vain Lakiston alueen Rinnekodissa. Nuorille Diakonissalaitos tarjoaa Vamos-palveluja, jotka auttavat nuorta kohti työtä ja opiskelua.

Diakonissalaitos tarjoaa myös ikäihmisten kodinhoidon palveluja Helsingissä. Hoivakoteja on sekä Helsingissä että Järvenpäässä.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Jarkko Raski, puh. 050 407 2166
Penkki ja nimilaatta -projekti: yritysvarainhankinnan asiantuntija Iiris Kivimäki, puh. 050 582 6396

Penkkejä on tulossa myös Alppikadulle Helsinkiin, joihin on mahdollista liittää oma tai lahjoittajaporukan nimi tai osoittaa se jonkun muistolle.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: