Työnantajat, uravalmentajat ja asiakkaat saman pöydän ääressä Diakonissalaitoksella

Kolme naista istuu saman pöydän ääressä.

”Tunnette Vamoksessa nuoret työnhakijanne, se on todella suuri etu!” – Työnantajat, uravalmentajat ja asiakkaat saman pöydän ääressä Diakonissalaitoksella. 

 

Diakonissalaitoksen Aurora-salista kuuluu iloista puheensorinaa. Kesäkuisena aamuna joukko työnantajia, uravalmennuksen asiakkaita ja HDL:n uravalmentajia istuu salissa Aurora Karamzinin lempeän katseen alla. Kaikilla on halu löytää vastauksia tärkeisiin kysymyksiin: Miten motivoituneet työnhakijat saadaan töihin, vaikka ammatti- tai suomen kielen taidossa olisi puutteita? Millaista yhteistyötä työnantajat voivat tehdä Vamos Urapalveluiden ja HDL:n Työllisyyspalveluiden kanssa?

Motivaatio kohdallaan työnhakijoilla

Alkuun tutustutaan HDL:n tarjoamaan yksilölliseen uravalmennukseen ja kuullaan onnistumistarinoita. Työympäristöpäällikkö Kristina Vuorela ja palvelupäällikkö Silja Lahti Kevasta kertovat, että yhteistyö Vamos Urapalveluiden kanssa on ollut erittäin toimivaa.

”Työkokeilujen onnistumisessa meille tulleiden nuorten oma motivaatio on ollut todella keskeistä”, toteaa Lahti.

Sekä Vamos Urapalveluissa että Työllisyyspalveluiden hankkeissa työnhakijaa ohjataan vain häntä aidosti kiinnostaviin tehtäviin. Näin työnantaja voi olla varma, että paikalle tulee 100 % motivoitunut työntekijä. Yhteen ääneen todetaan, että kun asenne on kohdillaan, työn kyllä oppii. Yhdessä pohditaan myös, että jos työntekijän suomen kielen taito vaatii kehittämistä, kenties työnantaja voisi taloudellisesti tukea ammattikielen opiskelua.

Adecco Vantaan Senior consultant Susanne Gustafsson on vaikuttunut Vamoksen ja Työllisyyspalveluiden toiminnasta.

”Tunnette selvästi asiakkaanne ja teette heidän kanssaan aitoa yhteistyötä”, hän toteaa.

Gustafsson ehdottaa, että hän vinkkaisi jatkossa Vamosta ja Työllisyyspalveluita Adeccon isommista rekrytointitarpeista. Vamos Urapalveluiden koordinaattori Heidi Harju ja Työllisyyspalveluita luotsaava Aino Bain tarttuvat innolla Gustafssonin tarjoukseen. Ammattitaitoisten uravalmentajien tekemä esirekrytointi säästää yrityksen aikaa ja luo motivoituneille, mutta perinteisessä rekrytoinnissa usein varasijalle jääville työnhakijoille polkuja työelämään.

Yhteiskuntavastuuta ja yhdenvertaista kohtaamista

Yritysten yhteiskuntavastuun käytännön toteuttamisessa Vamos ja Työllisyyspalvelut tarjoavat myös mahdollisuuksia. Upea esimerkki tästä on HOK-Elannon 100 000 euron lahjoitus Suomi 100 -juhlan kunniaksi 2017. Lahjoituksella Vamokseen palkattiin vuodeksi kaksi uravalmentajaa lisää.

”Diakonissalaitoksen Vamos oli luonnollinen kumppani, sillä myös meillä HOK-Elannolla on pitkät perinteet yhteiskunnallisen vastuun kantajana”, kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Minnastiina Miettinen.

HDL:n asiakkuuspäällikkö Katri Angeria tiivistää lopuksi HDL:n uravalmennuksen pääperiaatteet. ”Vamos Urapalveluissa ja Työllisyyspalveluissa sekä asiakas että työnantaja kohdataan tasavertaisesti. Tiivis yhteistyö on avainsana, ja haluamme vastata kaikkien osapuolten tarpeisiin. Toimintamme vaikuttavuutta ja tuloksia mittaamme jatkuvasti”, Angeria kertoo.

Aamiaistilaisuus lähestyy loppuaan, ja vastauksia kysymyksiin on löytynyt runsaasti. Tunnelma on avoin ja positiivinen – yhteistyöllä on mahdollista saada paljon aikaan.

Diakonissalaitoksen Vamos Urapalvelut sekä Työllisyyspalvelut tarjoavat työnantajille monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia. Otathan yhteyttä, jos organisaatiosi on kiinnostunut kumppanuudesta esimerkiksi rekrytoinnin, yritysvierailun, job shadowingin, työkokeilujen tai lahjoituksen merkeissä. Sovitaan tapaaminen ja keskustellaan toiveistanne!

 

Lisätietoja ja yhteystiedot

 

Artikkeli on julkaistu 18.6.2018.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: