Tuire Lappalainen: Hienoja hyppyjä Vamos-yritysyhteistyöhön!

21.1.2021

Tuire Lappalainen arvostaa Diakonissalaitoksen Vamoksen työssä sen vahvaa vaikuttavuutta ja työn tulosten mittaamista. Siirtyminen finanssialalta sote-alalle oli aluksi hyppy tuntemattomaan. Tuiren työaluetta on yritysyhteistyö.

Tuire Lappalaisen kasvokuva.

 

”Yritysten halukkuus yhteistyöhön ja vastuullisuuteen kasvaa koko ajan. Yritysyhteistyöhön toivon uusia, rohkeita ja innovatiivisia avauksia – yhteistyötä, josta molemmat osapuolet hyötyvät ja kokevat saavansa myönteistä tuulta ja merkitystä työhön eri puolilla Suomea.”

Tuire Lappalainen aloitti elokuussa 2020 Vamoksen asiakkuuspäällikkönä. Hän kuvaa alkua hyppynä ”tuntemattomaan soteen”. Tuirella on takanaan pitkä ura finanssialalla,  joten yritysyhteistyö ja liiketoiminta ovat tuttuja. Nuorten kanssa hän on tehnyt aiemmin vapaaehtoistyötä.

”Vamoksessa minua innostaa mahdollisuus tehdä merkityksellistä työtä omalla osaamisalueellani. Vamoksen työ on yhteiskunnallisesti merkittävää ja Vamoksessa saan olla mukana luomassa edes himpun parempaa tulevaisuutta nuorille”, sanoo Tuire Lappalainen.

Millaista on Vamoksen yritysyhteistyö?

 Tuire Lappalainen pitää monipuolisuutta keskeisenä Vamos-yritysyhteistyössä.

”Hyvä esimerkki on Eeva Pihan vetämä Taloustaito-hanke, joka on pyörinyt jo useamman vuoden. Tai ketterä yhteistyö Fujitsun kanssa. Fujitsu veti meille kansainväliseen Erasmus+ hankkeeseemme liittyen päivän mittaisen virtuaalisen työpajan, koska matkustaminen oli koronarajoitusten takia kielletty. Lisäksi yritykset ovat mukana työllistämässä nuoria sekä yritysten henkilökuntaa on vapaaehtoisina pro bono -yhteistyössä eri aloilla. Samoin saamme yrityslahjoituksia syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemiseksi. ”

Vamoksen kautta yritys pääsee tekemään konkreettisia asioita vastuullisuuden parissa ja luomaan samalla myönteistä brändi- ja työnantajamielikuvaa.

”Etenkin uravalmennuksissa autamme rakentamaan siltoja nuorten ja yritysten odotusten välille.”

Mitä odotat tulevaisuudelta?

 ”Odotan, että saamme kasvatettua Vamoksen yritysyhteistyökumppaneiden verkostoa ja saamme lisää näkyvyyttä Vamoksen toiminnalle. Nuorille toivon luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen. ”

Ole yhteydessä, mietitään yhdessä juuri sinun yrityksellesi sopiva tapa auttaa nuoria!

Tuire Lappalainen
asiakkuuspäällikkö
puh. 050 468 3301
tuire.lappalainen@hdl.fi

Mitä Vamos on? Miten se toimii?
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: