Varman ja Vamoksen yhteinen tavoite: nuoret työelämään

29.9.2022

Työeläkeyhtiö Varman ja Diakonissalaitoksen Vamoksen yhteinen Nuoret työelämään -ohjelma antaa yrityksille tukea nuoren työllistämiseen ja nuorelle tukea työelämään kiinnittymisessä. Vuonna 2021 alkaneen ohjelman kautta on työllistetty 19 työn ja koulutuksen ulkopuolella olevaa nuorta.

Nuori ihminen katsoo vanhempaa ihmistä. Ohjelma Nuoret työelämään tukee nuoria pääsemään työelämään.

Nuoret työelämään -ohjelma on Diakonissalaitoksen Vamoksen ja Varman yhdessä kehittämä malli nuorten työllistämiseksi. Ohjelma rakentaa siltaa nuorten ja yritysten odotusten välille sekä sitouttaa uutta sukupolvea työelämään. Nuorten työllistäminen on yhteiskuntavastuullinen teko, josta myös työnantaja hyötyy.

”Nuoret tarvitsevat kokemuksia työelämästä, ja mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Etenkin ne, jotka ovat vaikeasti työllistyviä ja vaarassa jäädä syrjään”, toteaa ohjelman vastuuhenkilönä Diakonissalaitoksella toimiva kehittämispäällikkö Henna Harju.

Tukea työelämän ensiaskeliin

Ohjelmassa työn ja koulutuksen ulkopuolella oleva nuori saa työmahdollisuuksia, arvokasta kokemusta työnhausta sekä tukea työnhakuun ja työhön kiinnittymiseen omalta Vamos-valmentajaltaan. Vamos-valmennuksessa kartoitetaan nuoren tilanteen, toiveet ja valmiudet ja käydään läpi työelämään liittyviä käytäntöjä ja toimintatapoja, jos ne eivät ole nuorelle vielä tuttuja.

Yritys puolestaan saa nuoren työntekijän, jonka työuran alkua ovat Vamoksen ammattilaiset tukemassa. Samalla yritys saa konkreettista apua työvoiman löytämiseen ja rekrytointiriskin pienentämiseen. Nuoret työelämään -ohjelmaan osallistuvat työnantajat saavat myös räätälöityä sparrausta ja tukea esihenkilöille ja työyhteisölle tarpeen mukaan.

”Vamos-valmentaja kontaktoi erityisesti työsuhteen alussa nuoren esihenkilöä, jotta siirtymä työelämään saadaan mahdollisimman sujuvaksi puolin ja toisin. Lisäksi Nuoret työelämään -ohjelman kautta on valmennettu työnantajia nuorten sukupolvien johtamiseen ja työyhteisön vuorovaikutukseen liittyen”, toteaa valmentajana ohjelmassa toimiva Nora Thesleff.

Haluaisiko sinun organisaatiosi mukaan ohjelmaan? Ota yhteyttä: kehittämispäällikkö Henna Harju, henna.harju@hdl.fi, 050 468 3301.

Miten yritys voi tukea nuorta työpaikalla? Entä mitä on hyvä ottaa huomioon Z-sukupolven työelämästä?

Lue tietopaketti Varman sivuilta
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: