Diakonissalaitos aloittaa johtoa ja konsernipalveluiden henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut 

12.1.2022

Diakonissalaitos aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat konsernin toimialojen johtoa ja konsernipalveluiden henkilöstöä, yhteensä 125 työntekijää. Neuvottelut eivät koske hoiva- ja ohjaustyössä olevia lähiesihenkilöitä eikä työntekijöitä. 

Neuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Tavoitteina on palveluliiketoiminnan kannattavuuden varmistaminen​ ja uuden strategian mukaisen organisaation ja johtamisjärjestelmän toteuttaminen. ​Alustava arvio henkilöstön vähentämistarpeesta on 10 työntekijää.

”Uuden strategian toimeenpano edellyttää muutoksia konsernin organisaatiorakenteessa. Johtamisjärjestelmää uudistamalla haluamme sekä lisätä toimintamme vaikuttavuutta ja laatua sekä parantaa taloudellista kannattavuutta. Tavoitteenamme on tuottaa parempaa johtamista ja arkea niin henkilöstölle kuin asiakkaille”, sanoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

”Selkeytämme ja yhtenäistämme toimintamme ja palveluitamme, jotta voimme entistä vaikuttavammin tehdä työtä ihmisarvon ja asiakkaittemme hyvän elämän puolesta. Muutoksen myötä lisäämme synergiaa ja lopetamme aikaa ja resursseja vievän päällekkäisen tekemisen.”​

Neuvottelut alkavat 17.1. ja kestävät vähintään kuusi viikkoa. Diakonissalaitoksen johtoa koskevat neuvottelut vaikuttavat mahdollisimman vähän työntekijöiden ja asiakkaiden arkeen.

 

Uutiskirjeemme Viesti Diakonissalaitokselta on rohkea ja ajankohtainen. Tilaa tästä!
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: