Ajankohtaisia asioita ja tapahtumia

Tältä sivulta löydät uusimmat tiedotteet.

kynttila verkkokoko

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus 7.11.2017

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuuksia järjestetään ehkäisevän päihdetyön viikolla (45) eri puolilla Suomea. Helsingissä tilaisuus pidetään 7.11.2017 klo 18.00 Helsingin Vanhassa kirkossa. 

695 turvaph 1

Kummiperhevalmennus 8.11.2017 klo 17

Onko perheessäsi tilaa nuorelle, joka on kaukana kotoa ja ilman vanhempiaan? Haemme yksin Suomeen saapuneille, alaikäisille turvapaikanhakijanuorille kummiperheitä. Seuraava valmennus 8.11.2017 klo 17.

Hatamajoitus helsingin Diakonissalaitos

Helsingin Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen kylmenevien säiden takia

Helsingin Diakonissalaitos avaa kylmenevien säiden takia hätämajoituksen. Majoitus on suunnattu EU-alueen liikkuvalle väestölle, jotka asuvat pääosin ulkona, teltoissa ja hylätyissä rakennuksissa.

Vamos auttoi Sadiyaa Helsingin Dakonissalaitos

Sadiyan elämä muuttui Vamoksen avulla 

Vielä jokin aika sitten Sadiyan, 22, elämä oli rajoittunut kotiin. Vamoksen tuella Sadiyan elämänsä sai uuden suunnan. 

695 vieras katselu

Asunnottomuuden ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin sen hoitaminen

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään Asunnottomien yön merkeissä 17.10. Helsingin Diakonissalaitos (HDL) haluaa kiinnittää huomiota piiloon jäävään asunnottomuuteen ja erityisesti asunnottomiin nuoriin.

kidutettujen kuntoutus helsingin diakonissalaitos

HDL selvitti traumatisoituneiden pakolaislasten ja -nuorten hoitoa 

Terveydenhuollon ammattilaiset eivät ole saaneet lisäkoulutusta pakolaisuuteen ja monikulttuurisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja kokevat tietonsa puutteellisiksi lasten ja nuorten sotatraumojen tunnistamisessa ja hoidossa. Halu oppia on suuri. 

695 perhekuntoutus PYY 2017

Perhekuntoutus PYY auttaa perheitä, joissa on päihdeongelma

Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) Lapsi- ja perhepalveluiden Perhekuntoutus PYY täyttää 20 vuotta. Kuntoutus on suunnattu perheille, joissa vanhemmalla tai vanhemmilla on päihteiden ongelmakäyttöä.

695 HDL ilmakuva

Helsingin Diakonissalaitos aloittaa lähes koko henkilökuntaa koskevat YT-neuvottelut

Helsingin Diakonissalaitos aloittaa lähes koko henkilökuntaa koskevat YT-neuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön, Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n ja VTKL-palvelut Oy:n palvelu- ja liiketoiminnan työntekijöitä. Neuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. ​

helsingin diakonissalaitos vamosnuoret

”Vamos on antanut perheen, jonka menetin”

Kun Mohammed saapui kaksi vuotta sitten Suomeen, hän tunsi vajonneensa pimeyteen. Apu löytyi Helsingin Diakonissalaitoksen Vamoksesta. 

helsingin Diakonissalaitos vamosnuoret sornainen

Nuoret syrjäytyvät Suomessa – yhteistoiminnalla tehokasta apua

Jopa 69 000 suomalaisnuorta on jäänyt koulun ja työn ulkopuolelle. Ilman toimivaa tukea he ovat vaarassa syrjäytyä. Tilanteen korjaamiseen tarvitaan kuntien, järjestöjen ja yritysten yhteistoimintaa.

Helsingin Diakonissalaitos korttelijuhla

Korttelijuhla keräsi yhteen narkit ja skrakamiehet  

Helsingin Diakonissalaitoksen 150-vuotista taivalta juhlittiin Korttelijuhlassa 24.8.2017. Juhla toi esiin Diakonissalaitoksen työn ytimessä olevan ajatusmallin: ihmisarvoa luodaan ja vahvistetaan toimijuuden avulla.

yleishyodyllinen toiminta Helsingin Diakoinssalaitos

Punaisena lankana toimijuuden vahvistaminen

Helsingin Diakonissalaitos organisoi uudelleen säätiön yleishyödyllistä toimintaa.  Punaisena lankana kaikelle toiminnalle ja palveluille on, että niiden avulla vahvistetaan ihmisten toimijuutta.

600x368 HDL korttelijuhla

Tule kanssamme juhlimaan!

Juhlavuoden päätapahtumamme on Alppikadulla vietettävä korttelijuhla 24.8. klo 11–17. Juhlassa pihallemme levittäytyy iloisesti koko se kirjo ja kaikki ne värit, joita toiminnastamme löytyy. 

HDL HS UUTISKUVA 695x426

Tule mukaan tekemään tulevaisuutta! 

Helsingin Diakonissalaitoksen 150-vuotinen taival ei olisi ollut mahdollinen ilman sankkaa tukijajoukkoa. Tule mukaan!

695 tassa menee raja web

Diakonissalaitos kokeilee ja etsii rajoja teatterin avulla

Tässä menee raja – laulu unelmien huomisesta on esitys, joka juhlistaa Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) taivalta heikoimman puolustajana. Valtaa ja rajoja pohtiva yhteisöllinen teatteriprosessi ja -esitys valittiin osaksi opetus- ja kulttuuriministeriön strategista kokeilua kulttuurin ja taiteen vaikutuksista hyvinvointiin.

695 turvaph 5

Tukea kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneiden kotiinpaluuseen

Pääkaupunkiseudulla on käynnistynyt hanke kielteisen turvapaikkapäätöksen ja vastaanottopalveluiden päättymisen jälkeen Suomeen maahan jääneille henkilöille. Turvattomat-hankkeessa järjestetään näille henkilöille psykososiaalista tukea, neuvontaa, palveluohjausta, päiväkeskustoimintaa ja tietoa vapaaehtoisesta paluusta.

695 korvaushoito

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva toimii vastuullisesti

Tampereen uusi huumehoidon konsepti ja sitä kautta myös Tampereen päihdepalveluyksikkö Breikki on ollut vahvasti otsikoissa kesän aikana. Kritiikki kohdistuu siihen, miten huumehoidot nyt toteutetaan sekä suoraan myös Diakonissalaitoksen Hoivan toimintaan. Liiketoimintajohtaja Tapio Tähtinen vastaa kritiikkiin.

Kitu puu ukkoja2

Kolme keinoa rauhoittaa terassikärhämä

Opettaja Toni Karjala kouluttaa sote-alan ammattilaisia kohtaamaan arvaamattomasti käyttäytyviä tai kiihtyneitä ihmisiä. Pienillä keinoilla voi rauhoittaa tilannetta ja ihmisiä – myös itseään. Samat keinot toimivat missä tahansa arkisessa vuorovaikutustilanteessa. Perjantaina Porin SuomiAreenan torivartissa esiintyvä Toni Karjala kertoo nyt kolme vinkkiään.

695 HDL SuomiAreena 2017

SuomiAreenalla kokataan yhteiskunnallisen luottamuksen lisäämiseksi

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) viettää tänä vuonna 150-juhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi olemme mukana SuomiAreenalla 13.–14.7.2017. Porissa etsimme reseptejä siihen, miten lisätään luottamusta yhteiskunnassa ja varmistetaan, että erilaiset näkemykset kohtaavat rakentavasti.

695 Hirundo vierailu 20170524 3

Euroopan unionin perusoikeusviraston johtaja vieraili Hirundossa

”On häpeällistä, että vuonna 2017 vihapuhe ja romanivastaisuus ovat edelleen laajasti hyväksyttyjä eri puolilla Eurooppaa”, sanoi Euroopan unionin perusoikeusviraston johtaja Michael O’Flaherty Helsingin Diakonissalaitoksen liikkuvan väestön päiväkeskus Hirundossa.

695 sisaret sote yleiskuva

Diakonissat olivat ensimmäisiä sote-alan ammattilaisia

Helsingin Diakonissalaitoksen museon Diamuksen erikoisnäyttely "Sisaret ja SoTe” kertoo laitoksesta palveluntuottajana 1800-luvun lopun kehittyvällä sosiaali- ja terveyspalvelujen kentällä sekä laitoksessa vihityistä diakonissoista, jotka olivat kysyttyä työvoimaa. Näyttely on avoinna 29.9.2017 asti.

Mirela verkko

Tee lahjoitus, joka tuo moninkertaista iloa

Tee lahjoitus äitien kunniaksi. Lahjoituksella autat Itä-Euroopan romaniäitejä saamaan koulutusta, tukea ja uusia keinoja perheen elättämiseen.

695 turvaph 5

HDL: Uuspaperittomille tarvitaan omia palveluja

Suomeen on syntynyt uuspaperittomien ryhmä, selviää Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) Suojattomat-hankkeen raportista. Se ei ole yksilöiden eikä yhteiskunnan etu. Diakonissalaitos suosittelee viittä yhteiskunnallista ratkaisua.

695 hdl vuosikertomus kansi

Rakenteet ryskyvät, tehtävä pysyy – ”Heikoimmista on pidettävä huolta”

Suomi on keskellä yhtä historiansa suurinta yhteiskunnallista murrosta eli sote-uudistusta. Siihen valmistautuu myös Helsingin Diakonissalaitos (HDL), jolle vuosi 2016 oli muutosten ja uuteen suuntautumisen aikaa. Siitä huolimatta sen tehtävä on pysynyt samana 150 vuotta. Luomme uusia ratkaisuja yhteiskunnan reunamille, missä ihmisarvo on uhattuna.

695 pami munkkisaari 2

Tilapäistä hätämajoitusta jatketaan Helsingissä

Helsingin Diakonissalaitoksen ja Helsingin seurakuntien viime marraskuussa käynnistämää talviöiden hätämajoitusta päätettiin jatkaa 25.4.2017 saakka. 

695 150vuotta warsta tunnus

Valinnanvapaus tulee toteuttaa osana sote-uudistusta

Helsingin Diakonissalaitos on työskennellyt jo 150 vuotta heikommassa asemassa olevien väestönryhmien kanssa. Toimintamme ytimessä on rohkea diakonia, joka tarkoittaa työtä ihmisen kanssa, ei hänen puolestaan. Siksi pidämme lähtökohtaisesti valinnanvapauden vahvistamista hyvänä asiana. Hyvin toteutettuna se lisää kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin. Näin se siirtää päätäntävaltaa viranomaisilta ihmisille itselleen. On luotettava, että myös paljon tukea tarvitsevat asiakkaat tuntevat itse tilanteensa ja tarpeensa parhaiten.

695 Potter logo3 1

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Terveystalon ja Diacorin yhdistymisen

Terveystalo ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr sopivat marraskuun 2016 lopussa Diacor terveyspalvelut Oy:n yhdistymisestä Terveystaloon. Yhdistyminen on saanut tänään 23.3.2017 Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Yhdistymisen myötä Helsingin Diakonissalaitoksesta tulee Terveystalon merkittävä omistaja ja yrityksen suomalainen omistusosuus vahvistuu.

peruskoulu Sovinto

Markus palasi peruskouluun ja yhteiskuntaan 

Markus jätti nuorena koulun kesken, käytti päihteitä ja teki rikoksia. Nyt hän on päättänyt saada itselleen ammatin. Sitä ennen on kuitenkin suoritettava loppuun sekä peruskoulu että vankeusrangaistus. 

695 Aurora Karamzin1867

HDL 150 vuotta: Naisten voimin, naisten hyväksi

Aikansa vahvan naisen perustama, teollistuvaan Suomeen vuonna 1867 syntynyt Helsingin Diakonissalaitos tarjosi naisille mahdollisuuden astua patriarkaalisen kontrollin ulkopuolelle sekä elää ja toimia oman vakaumuksensa mukaisesti. Nyt 150 vuotta täyttävä Diakonissalaitos luottaa edelleen vahvoihin naisiin..

695 presidentti Halonen

Ihmisen arvo muuttuvassa maailmassa 

Presidentti Tarja Halonen puhui Auroran päivänä 10.3. Helsingin Diakonissalaitoksen yhteyspäivien juhlatilaisuudessa. Presidentin puhe käsitteli ihmisen arvoa muuttuvassa maailmassa. Julkaisemme puheen kokonaisuudessaan presidentin suostumuksella. 

695 sisapiha talvi 1

Kannanotto: Unkarin turvapaikkapolitiikka on epäinhimillistä ja tuomittavaa

Suomen uskontojohtajat sekä ihmisoikeustoimijat ovat syvästi huolissaan Unkarin parlamentin turvapaikanhakijoita koskevista päätöksistä. Yhteisen kannanoton mukaan päätökset loukkaavat selkeästi ihmisoikeuksia ja ovat näin eettisesti tuomittavia. 

peruskoulu poika

Peruskoulustartti auttaa opinnoissa ja elämässä 

Kun peruskoulu jää kesken, tilanne on hankala. Ilman päättötodistusta on vaikeaa päästä töihin tai saada jatko-opiskelupaikkaa. Helsingin Diakonissalaitoksen aikuisten perusopetuksessa kesken jääneet opinnot voi saattaa loppuun – tai jos kouluun ei ole koskaan päässyt, tehdä koko paketin. 

kaitsu 940x425

#Rohkeutta-kampanja käynnistyi 

Helsingin Diakonissalaitos käynnistää 27.2.2017 koko 150-juhlavuoden kestävän #Rohkeutta-kampanjan. Kampanjan tuo kuuluviin niiden ihmisten tarinoita, jotka arjessa ja mediassa jäävät liian usein kertomatta. Entiset asunnottomat, korvaushoidon asiakkaat, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivät kertovat nyt oman tarinansa siitä, miten rohkea ja aito välittäminen, yhteisön tuki ja järkevä tekeminen auttavat takaisin merkitykselliseen elämään.

helsinki 695x426

Nuorille yhä vaikuttavampaa tukea 

Nuoria tuetaan jatkossa yhä vaikuttavammin. STM on myöntänyt reilun 2,5 miljoonan euron avustuksen Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön hankkeelle, joka vahvistaa koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten toiminta- ja työkykyä sekä osallistumismahdollisuuksia. Hankkeen toteuttaa Vamos-palvelut.

695 Hoiva peli

Etsivä vanhustyö löytää näkymättömät

Etsivän ja löytävän vanhustyön tarkoituksena on nimensä mukaisesti etsiä ja löytää yksinäisyydestä kärsiviä, yksineläviä tai syrjäytyneitä vanhuksia. Työn tueksi on julkaistu video, joka on tuotettu osana STEAn rahoittamaa Eloisa Ikä -ohjelmaa Vanhustyön keskusliitossa. Se on toteutettu yhteistyössä HDL:n Seniori-Vamos -hankkeen ja Fingerroosin säätiön Löytävä-hankkeen kanssa

HDL150 omakuva

Omakuva - sata vuotta suomalaisena 2017 -näyttely esillä Alppikadulla

Omakuva - sata vuotta suomalaisena 2017 -näyttely on syntynyt Kotikallion palvelukeskuksessa. Näyttelyyn on koottu 17 vanhuksen elämän tärkeät kuvat. Kuvakokonaisuudet ovat syntyneet valokuvaaja Leena Louhivaaran vetämissä työpajoissa vuoden 2016 aikana. 

Kerjlinen

Hätämajoitus jatkuu Hermannissa ja Munkkisaaressa

Helsingin Diakonissalaitos ja Helsingin seurakuntayhtymä jatkavat asunnottomille tarkoitettua hätämajoitusta Helsingin Hermannissa ja Munkkisaaressa. Toiminnalle on selkeä tarve, sillä majoitukseen hakeutuu joka yö jopa yli sata ihmistä.

VKD2017 logo

Vastuullinen kesätyö Diakonissalaitokselta – haku alkaa

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön ja Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kesätyöhaku alkaa 24.1.2017. Tarjoamme kesätyötä noin 120 yli 18-vuotiaalle sosiaali- ja terveysalan opiskelijalle ja ammattilaiselle. 

Kesätyöhakemuksen voi jättää Diakonissalaitoksen verkkosivulla 24.2.2017 mennessä.

695 FF FI juhlan aikaan

125 mahdollisuutta työelämään -hanke onnistuneesti alulle

Syksyllä käynnistyneen 125 mahdollisuutta työelämään -rekrytointikoulutushankkeen ensimmäiset opiskelijat valmistuivat joulukuussa. Hanke on kohdistettu niille, jotka ovat kohdanneet vaikeuksia työllistymisessään. Hankkeen toteuttaa Fazer yhteistyössä HDL:n ja ELY-keskuksen kanssa.

lyhtyjuhla695

150 lyhtyä toivat valoa pimeään

Helsingin Diakonissalaitoksen juhlavuosi käynnistyi Lyhtyjuhlassa 5.1. Yli sata ihmistä oli tuomassa valoa pimeään paikan päällä, ja vielä useampi oli paikalla sydämessään. Kuten johtava diakonissa Karin Strandberg totesi juhlapuheessa: "Yksi valo on muita väkevämpi. Se on valo, joka on yhdessä rakennettu."

lyhty 695

Tule tuomaan valoa pimeään - Lyhtyjuhla 5.1. klo 16

Helsingin Diakonissalaitoksen juhlavuosi käynnistyy tunnelmallisessa Lyhtyjuhlassa 5.1. klo 16 alkaen. Sytytämme yhdessä vähintään 150 kynttilälyhtyä, jotka valaisevat Alppikadun korttelia ja tammikuuta.

695 Diacor Alppikatu

Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätös Terveystalon ja Diacorin yhdistymisestä siirtyy 

Terveystalo ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö ovat sopineet marraskuussa Diacor terveyspalvelut Oy:n yhdistymisestä Terveystaloon. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on tänään 23.12.2016 ilmoittanut, että Terveystaloa ja Diacoria koskevan yrityskaupan läpikäyminen on viranomaisilla kesken.

695 150vuotta warsta tunnus

Rohkeutta välittää – HDL 150 vuotta

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) on Suomen vanhimpia, yhtäjaksoisesti toimineita yhteisöjä. Diakonissalaitos perustettiin vuonna 1867 kulkutautisairaalaksi ja paikaksi, jossa nuorista naisista koulutettiin diakonissoja hätääkärsivien auttajiksi. 150 vuoden ajan HDL on ollut luomassa uusia ratkaisuja niillä yhteiskunnan alueilla, joilla ihmisarvo on uhattuna.

695 turvaph 5

Paperittomien määrä on pysynyt maltillisena

Paperittomien ihmisten määrä Helsingin seudulla on tällä hetkellä vielä maltillinen. Tilannekuva kuitenkin muuttuu koko ajan, ja kielteisten turvapaikkapäätösten myötä paperittomien määrä mahdollisesti kasvaa. Uhkakuvat tuhansista paperittomista eivät toistaiseksi ole toteutuneet. Näkemys perustuu Diakonissalaitoksen käynnistämän paperittomien tilanteen kartoitustyön havaintoihin.

695 Diacor Alppikatu

Diacor ja Terveystalo yhdistyvät

Suomen Terveystalo Oy ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr ovat sopineet Diacor terveyspalvelut Oy:n yhdistymisestä Terveystaloon. Yhdistymisen myötä Helsingin Diakonissalaitoksesta tulee Terveystalon merkittävä omistaja. Yhdistyminen vahvistaa Terveystalon valtakunnallista kasvustrategiaa ja suomalaista omistusta. Yritysjärjestely vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

695 2viesti palkinto

Viesti on sarjansa paras

Viesti-lehti ylsi ykkössijalle viestinnän ammattilaisten ProComin vuosittaisessa Lehtikatsauksessa 2016. Asiakas- ja sidosryhmäsarjan parhaan palkinnon vastaanotti lehden päätoimittaja Riku Siivonen.

 

695 Hoivakoti 7

Diakonissalaitoksen Hoiva ostaa kotihoitoyrityksen Vanhustyön keskusliitolta

Asumis-, päihde- ja hoivapalveluja tuottava Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy vahvistaa kasvuaan ostamalla kotihoitoyritys VTKL-palvelut Oy:n koko osakekannan Vanhustyön keskusliitto ry:ltä. Näin Hoiva jatkaa strategiansa mukaista palvelutuotantonsa laajentamista pääkaupunkiseudulla.

695 paihdeneuvonta logo

Päihdeneuvontapuhelin auttaa myös ammattilaisia

EHYT ry:n ja Helsingin Diakonissalaitoksen yhteinen Päihdeneuvontapuhelin vastaa myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kysymyksiin. Puhelin tunnetaan päihteidenkäyttäjien sekä heidän omaistensa ja läheistensä auttavana kanavana koko maassa.

695 talvi toolonlahti

Liikkuvan väestön hätämajoitus avattiin

Liikkuvalle väestölle tarkoitettu hätämajoitus avattiin pe 4.11. Hermannissa ja ke 9.11. Munkkisaaressa. Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto on myöntänyt Helsingin Diakonissalaitoksen säätiölle lisäavustuksen käytettäväksi liikkuvan väestön hätämajoitukseen. Tilapäistä majoitusta järjestetään tarvittaessa yhteistyössä Seurakuntayhtymän erityisdiakonian kanssa.

695 turvaph 6

Alaikäiset pakolaisnuoret saavat kodin Kauniaisista

Helsingin Diakonissalaitos avaa Kauniaisissa perheryhmäkodin alaikäisille turvapaikanhakijoille. Kauniaisten kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa antaa kuntapaikan 12:lle oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle.