Ajankohtaisia asioita ja tapahtumia

Tältä sivulta löydät uusimmat tiedotteet.

695 HDL sairaalasiipi

Helsingin Diakonissalaitos aloittaa tukipalveluita koskevat YT-neuvottelut

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö aloittaa tukipalveluiden henkilökuntaa koskevat YT-neuvottelut. Neuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. ​

nicework 695

Naismentoreiden valmennus 31.1.2018 klo 17

Etsimme naismentoreita maahan muuttaneille ja suomalaisille naisille pääkaupunkiseudulla. Ilmoittaudu nyt seuraavaan valmennukseen. 

695 Kirkko f

Tervetuloa joulukirkkoon 25.12. klo 7.00

Perinteinen ja tunnelmallinen jouluaamun jumalanpalvelus ja Kauneimmat joululaulut Diakonissalaitoksella.

695 laura raitio 2

Laura Raitio Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön hallituksen puheenjohtajaksi

Helsingin Diakonissalaitoksen valtuuskunta valitsi syyskokouksessaan 14.12. TkL Laura Raition säätiön hallituksen puheenjohtajaksi ja uudeksi hallituksen jäseneksi. Raitio seuraa tehtävässä yhdeksän vuotta hallituksen jäsenenä ja kuusi vuotta puheenjohtajana toiminutta DI Maija-Liisa Frimania.

695 sydan

Päihdepalveluyksikkö Breikki muuttaa Hatanpäälle

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n Tampereella toimiva päihdepalveluyksikkö Breikki muuttaa Hämeenpuistosta Hatanpäälle. Syynä muuttoon on tilanpuute, sillä Breikin asiakasmäärä on kasvanut ja toiminta laajentunut.

695 kirkknikkunat sininen

Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta juhlamessu 17.12.2017

Helsingin Diakonissalaitos on juhlinut tänä vuonna 150-juhlavuottansa. Monipuolisia tapahtumia sisältänyt juhlavuosi huipentuu sunnuntaina 17.12. klo 10 Kallion kirkossa Helsingissä pidettävään juhlamessuun.

695 Vamos DSC05683

HOK-Elannon ja HDL:n yhteistyöllä uravalmennusta 100 nuorelle

HOK-Elanto lahjoittaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 000 euroa Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) Vamos-toiminnalle. Lahjoituksella palkataan ensi vuodeksi kaksi uravalmentajaa, jotka tarjoavat yksilöllistä urasuunnittelua ja tukea sadalle työn ja koulutuksen ulkopuolella olevalle pääkaupunkiseutulaiselle nuorelle.

Kuumaa photo viivihuuska 1

Hyväntekeväisyys-
konsertti: Kuumaa Diakonissalaitoksella

Joulunajan coolein konsertti järjestetään 18.12. klo 17.30-18.15 Helsingin Diakonissalaitoksen kirkossa. Tule nauttimaan musiikista ja upeasta tunnelmasta sekä antamaan tukesi syrjään jääneille nuorille!

695 lastenkaari

Diakonissalaitos luopuu Kontulan Lastenkaaresta

Helsingin Diakonissalaitos luopuu Lastenkaaresta 1.6.2018 alkaen. Kontulassa toimiva Lastenkaari tarjoaa iltapäivätoimintaa ja iltatoimintaa tytöille ja pojille sekä perhekahvilan lähialueen lapsiperheille.

695 Viesti

Viimeinen Viesti-lehti ilmestyy joulukuussa

Helsingin Diakonissalaitos lopettaa Viesti-lehden julkaisemisen vuoden 2018 alusta. Viesti-lehti on yksi Suomen vanhimpia lehtiä, jonka tehtävänä on ollut avata uusia näkökulmia yhteiskuntaan ja diakoniatyöhön.

Pyy netti

Perhekuntoutus PYY lakkautetaan – miksi näin käy vaikuttavalle palvelulle?

Helsingin Diakonissalaitos on tehnyt päätöksen lakkauttaa Perhekuntoutus PYYn. Miksi näin käy palvelulle, jonka tarve on ilmeinen ja jonka työn tulokset ovat kiistattomat?

695 alppikatu ilmakuva 1

Yt-neuvottelut päättyivät

Helsingin Diakonissalaitos on saanut päätökseen lokakuussa aloittamansa yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut koskivat yhteensä 753 työntekijää, ja niiden tavoitteena oli parantaa kannattavuutta ja varmistaa toiminnan uusiutuminen.

HDL Verkko940x470 Sofia 161117 1

Kampanja vetoaa: Nuorten syrjäytyminen pitää pysäyttää

Helsingin Diakonissalaitos käynnistää tänään 27.11. joulukampanjan, joka vetoaa pysäyttämään nuorten syrjäytymisen. Kampanjan video kertoo apua saaneen Sofian tarinan.

ihana kuva

HDL tukee maahanmuuttajanaisten osallisuutta ja työllistymistä

Suomessa vakinaisesti asuvien maahanmuuttajanaisten työllisyysaste on selkeästi alhaisempi kuin maahanmuuttajamiesten ja kantasuomalaisten naisten. Kotoutuminen on voinut jäädä kesken esimerkiksi perheen perustamisen takia. Monilla on kuitenkin vahva halu osallistua yhteiskuntaan vahvemmin. Siihen Helsingin Diakonissalaitos luo uuden mahdollisuuden.

kynttila verkkokoko

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus 7.11.2017

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuuksia järjestetään ehkäisevän päihdetyön viikolla (45) eri puolilla Suomea. Helsingissä tilaisuus pidetään 7.11.2017 klo 18.00 Helsingin Vanhassa kirkossa. 

695 turvaph 1

Kummiperhevalmennus 8.11.2017 klo 17

Onko perheessäsi tilaa nuorelle, joka on kaukana kotoa ja ilman vanhempiaan? Haemme yksin Suomeen saapuneille, alaikäisille turvapaikanhakijanuorille kummiperheitä. Seuraava valmennus 8.11.2017 klo 17.

Hatamajoitus helsingin Diakonissalaitos

Helsingin Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen kylmenevien säiden takia

Helsingin Diakonissalaitos avaa kylmenevien säiden takia hätämajoituksen. Majoitus on suunnattu EU-alueen liikkuvalle väestölle, jotka asuvat pääosin ulkona, teltoissa ja hylätyissä rakennuksissa.

Vamos auttoi Sadiyaa Helsingin Dakonissalaitos

Sadiyan elämä muuttui Vamoksen avulla 

Vielä jokin aika sitten Sadiyan, 22, elämä oli rajoittunut kotiin. Vamoksen tuella Sadiyan elämänsä sai uuden suunnan. 

695 vieras katselu

Asunnottomuuden ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin sen hoitaminen

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään Asunnottomien yön merkeissä 17.10. Helsingin Diakonissalaitos (HDL) haluaa kiinnittää huomiota piiloon jäävään asunnottomuuteen ja erityisesti asunnottomiin nuoriin.

kidutettujen kuntoutus helsingin diakonissalaitos

HDL selvitti traumatisoituneiden pakolaislasten ja -nuorten hoitoa 

Terveydenhuollon ammattilaiset eivät ole saaneet lisäkoulutusta pakolaisuuteen ja monikulttuurisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja kokevat tietonsa puutteellisiksi lasten ja nuorten sotatraumojen tunnistamisessa ja hoidossa. Halu oppia on suuri. 

695 perhekuntoutus PYY 2017

Perhekuntoutus PYY auttaa perheitä, joissa on päihdeongelma

Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) Lapsi- ja perhepalveluiden Perhekuntoutus PYY täyttää 20 vuotta. Kuntoutus on suunnattu perheille, joissa vanhemmalla tai vanhemmilla on päihteiden ongelmakäyttöä.

695 HDL ilmakuva

Helsingin Diakonissalaitos aloittaa lähes koko henkilökuntaa koskevat YT-neuvottelut

Helsingin Diakonissalaitos aloittaa lähes koko henkilökuntaa koskevat YT-neuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön, Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n ja VTKL-palvelut Oy:n palvelu- ja liiketoiminnan työntekijöitä. Neuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. ​

helsingin diakonissalaitos vamosnuoret

”Vamos on antanut perheen, jonka menetin”

Kun Mohammed saapui kaksi vuotta sitten Suomeen, hän tunsi vajonneensa pimeyteen. Apu löytyi Helsingin Diakonissalaitoksen Vamoksesta. 

helsingin Diakonissalaitos vamosnuoret sornainen

Nuoret syrjäytyvät Suomessa – yhteistoiminnalla tehokasta apua

Jopa 69 000 suomalaisnuorta on jäänyt koulun ja työn ulkopuolelle. Ilman toimivaa tukea he ovat vaarassa syrjäytyä. Tilanteen korjaamiseen tarvitaan kuntien, järjestöjen ja yritysten yhteistoimintaa.

Helsingin Diakonissalaitos korttelijuhla

Korttelijuhla keräsi yhteen narkit ja skrakamiehet  

Helsingin Diakonissalaitoksen 150-vuotista taivalta juhlittiin Korttelijuhlassa 24.8.2017. Juhla toi esiin Diakonissalaitoksen työn ytimessä olevan ajatusmallin: ihmisarvoa luodaan ja vahvistetaan toimijuuden avulla.

yleishyodyllinen toiminta Helsingin Diakoinssalaitos

Punaisena lankana toimijuuden vahvistaminen

Helsingin Diakonissalaitos organisoi uudelleen säätiön yleishyödyllistä toimintaa.  Punaisena lankana kaikelle toiminnalle ja palveluille on, että niiden avulla vahvistetaan ihmisten toimijuutta.

600x368 HDL korttelijuhla

Tule kanssamme juhlimaan!

Juhlavuoden päätapahtumamme on Alppikadulla vietettävä korttelijuhla 24.8. klo 11–17. Juhlassa pihallemme levittäytyy iloisesti koko se kirjo ja kaikki ne värit, joita toiminnastamme löytyy. 

HDL HS UUTISKUVA 695x426

Tule mukaan tekemään tulevaisuutta! 

Helsingin Diakonissalaitoksen 150-vuotinen taival ei olisi ollut mahdollinen ilman sankkaa tukijajoukkoa. Tule mukaan!

695 tassa menee raja web

Diakonissalaitos kokeilee ja etsii rajoja teatterin avulla

Tässä menee raja – laulu unelmien huomisesta on esitys, joka juhlistaa Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) taivalta heikoimman puolustajana. Valtaa ja rajoja pohtiva yhteisöllinen teatteriprosessi ja -esitys valittiin osaksi opetus- ja kulttuuriministeriön strategista kokeilua kulttuurin ja taiteen vaikutuksista hyvinvointiin.

695 turvaph 5

Tukea kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneiden kotiinpaluuseen

Pääkaupunkiseudulla on käynnistynyt hanke kielteisen turvapaikkapäätöksen ja vastaanottopalveluiden päättymisen jälkeen Suomeen maahan jääneille henkilöille. Turvattomat-hankkeessa järjestetään näille henkilöille psykososiaalista tukea, neuvontaa, palveluohjausta, päiväkeskustoimintaa ja tietoa vapaaehtoisesta paluusta.

695 korvaushoito

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva toimii vastuullisesti

Tampereen uusi huumehoidon konsepti ja sitä kautta myös Tampereen päihdepalveluyksikkö Breikki on ollut vahvasti otsikoissa kesän aikana. Kritiikki kohdistuu siihen, miten huumehoidot nyt toteutetaan sekä suoraan myös Diakonissalaitoksen Hoivan toimintaan. Liiketoimintajohtaja Tapio Tähtinen vastaa kritiikkiin.

Kitu puu ukkoja2

Kolme keinoa rauhoittaa terassikärhämä

Opettaja Toni Karjala kouluttaa sote-alan ammattilaisia kohtaamaan arvaamattomasti käyttäytyviä tai kiihtyneitä ihmisiä. Pienillä keinoilla voi rauhoittaa tilannetta ja ihmisiä – myös itseään. Samat keinot toimivat missä tahansa arkisessa vuorovaikutustilanteessa. Perjantaina Porin SuomiAreenan torivartissa esiintyvä Toni Karjala kertoo nyt kolme vinkkiään.

695 HDL SuomiAreena 2017

SuomiAreenalla kokataan yhteiskunnallisen luottamuksen lisäämiseksi

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) viettää tänä vuonna 150-juhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi olemme mukana SuomiAreenalla 13.–14.7.2017. Porissa etsimme reseptejä siihen, miten lisätään luottamusta yhteiskunnassa ja varmistetaan, että erilaiset näkemykset kohtaavat rakentavasti.

695 Hirundo vierailu 20170524 3

Euroopan unionin perusoikeusviraston johtaja vieraili Hirundossa

”On häpeällistä, että vuonna 2017 vihapuhe ja romanivastaisuus ovat edelleen laajasti hyväksyttyjä eri puolilla Eurooppaa”, sanoi Euroopan unionin perusoikeusviraston johtaja Michael O’Flaherty Helsingin Diakonissalaitoksen liikkuvan väestön päiväkeskus Hirundossa.

695 sisaret sote yleiskuva

Diakonissat olivat ensimmäisiä sote-alan ammattilaisia

Helsingin Diakonissalaitoksen museon Diamuksen erikoisnäyttely "Sisaret ja SoTe” kertoo laitoksesta palveluntuottajana 1800-luvun lopun kehittyvällä sosiaali- ja terveyspalvelujen kentällä sekä laitoksessa vihityistä diakonissoista, jotka olivat kysyttyä työvoimaa. Näyttely on avoinna 29.9.2017 asti.

Mirela verkko

Tee lahjoitus, joka tuo moninkertaista iloa

Tee lahjoitus äitien kunniaksi. Lahjoituksella autat Itä-Euroopan romaniäitejä saamaan koulutusta, tukea ja uusia keinoja perheen elättämiseen.

695 turvaph 5

HDL: Uuspaperittomille tarvitaan omia palveluja

Suomeen on syntynyt uuspaperittomien ryhmä, selviää Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) Suojattomat-hankkeen raportista. Se ei ole yksilöiden eikä yhteiskunnan etu. Diakonissalaitos suosittelee viittä yhteiskunnallista ratkaisua.

695 hdl vuosikertomus kansi

Rakenteet ryskyvät, tehtävä pysyy – ”Heikoimmista on pidettävä huolta”

Suomi on keskellä yhtä historiansa suurinta yhteiskunnallista murrosta eli sote-uudistusta. Siihen valmistautuu myös Helsingin Diakonissalaitos (HDL), jolle vuosi 2016 oli muutosten ja uuteen suuntautumisen aikaa. Siitä huolimatta sen tehtävä on pysynyt samana 150 vuotta. Luomme uusia ratkaisuja yhteiskunnan reunamille, missä ihmisarvo on uhattuna.

695 pami munkkisaari 2

Tilapäistä hätämajoitusta jatketaan Helsingissä

Helsingin Diakonissalaitoksen ja Helsingin seurakuntien viime marraskuussa käynnistämää talviöiden hätämajoitusta päätettiin jatkaa 25.4.2017 saakka. 

695 150vuotta warsta tunnus

Valinnanvapaus tulee toteuttaa osana sote-uudistusta

Helsingin Diakonissalaitos on työskennellyt jo 150 vuotta heikommassa asemassa olevien väestönryhmien kanssa. Toimintamme ytimessä on rohkea diakonia, joka tarkoittaa työtä ihmisen kanssa, ei hänen puolestaan. Siksi pidämme lähtökohtaisesti valinnanvapauden vahvistamista hyvänä asiana. Hyvin toteutettuna se lisää kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin. Näin se siirtää päätäntävaltaa viranomaisilta ihmisille itselleen. On luotettava, että myös paljon tukea tarvitsevat asiakkaat tuntevat itse tilanteensa ja tarpeensa parhaiten.

695 Potter logo3 1

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Terveystalon ja Diacorin yhdistymisen

Terveystalo ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr sopivat marraskuun 2016 lopussa Diacor terveyspalvelut Oy:n yhdistymisestä Terveystaloon. Yhdistyminen on saanut tänään 23.3.2017 Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Yhdistymisen myötä Helsingin Diakonissalaitoksesta tulee Terveystalon merkittävä omistaja ja yrityksen suomalainen omistusosuus vahvistuu.

peruskoulu Sovinto

Markus palasi peruskouluun ja yhteiskuntaan 

Markus jätti nuorena koulun kesken, käytti päihteitä ja teki rikoksia. Nyt hän on päättänyt saada itselleen ammatin. Sitä ennen on kuitenkin suoritettava loppuun sekä peruskoulu että vankeusrangaistus. 

695 Aurora Karamzin1867

HDL 150 vuotta: Naisten voimin, naisten hyväksi

Aikansa vahvan naisen perustama, teollistuvaan Suomeen vuonna 1867 syntynyt Helsingin Diakonissalaitos tarjosi naisille mahdollisuuden astua patriarkaalisen kontrollin ulkopuolelle sekä elää ja toimia oman vakaumuksensa mukaisesti. Nyt 150 vuotta täyttävä Diakonissalaitos luottaa edelleen vahvoihin naisiin..

695 presidentti Halonen

Ihmisen arvo muuttuvassa maailmassa 

Presidentti Tarja Halonen puhui Auroran päivänä 10.3. Helsingin Diakonissalaitoksen yhteyspäivien juhlatilaisuudessa. Presidentin puhe käsitteli ihmisen arvoa muuttuvassa maailmassa. Julkaisemme puheen kokonaisuudessaan presidentin suostumuksella. 

695 sisapiha talvi 1

Kannanotto: Unkarin turvapaikkapolitiikka on epäinhimillistä ja tuomittavaa

Suomen uskontojohtajat sekä ihmisoikeustoimijat ovat syvästi huolissaan Unkarin parlamentin turvapaikanhakijoita koskevista päätöksistä. Yhteisen kannanoton mukaan päätökset loukkaavat selkeästi ihmisoikeuksia ja ovat näin eettisesti tuomittavia. 

peruskoulu poika

Peruskoulustartti auttaa opinnoissa ja elämässä 

Kun peruskoulu jää kesken, tilanne on hankala. Ilman päättötodistusta on vaikeaa päästä töihin tai saada jatko-opiskelupaikkaa. Helsingin Diakonissalaitoksen aikuisten perusopetuksessa kesken jääneet opinnot voi saattaa loppuun – tai jos kouluun ei ole koskaan päässyt, tehdä koko paketin. 

kaitsu 940x425

#Rohkeutta-kampanja käynnistyi 

Helsingin Diakonissalaitos käynnistää 27.2.2017 koko 150-juhlavuoden kestävän #Rohkeutta-kampanjan. Kampanjan tuo kuuluviin niiden ihmisten tarinoita, jotka arjessa ja mediassa jäävät liian usein kertomatta. Entiset asunnottomat, korvaushoidon asiakkaat, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivät kertovat nyt oman tarinansa siitä, miten rohkea ja aito välittäminen, yhteisön tuki ja järkevä tekeminen auttavat takaisin merkitykselliseen elämään.

helsinki 695x426

Nuorille yhä vaikuttavampaa tukea 

Nuoria tuetaan jatkossa yhä vaikuttavammin. STM on myöntänyt reilun 2,5 miljoonan euron avustuksen Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön hankkeelle, joka vahvistaa koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten toiminta- ja työkykyä sekä osallistumismahdollisuuksia. Hankkeen toteuttaa Vamos-palvelut.

695 Hoiva peli

Etsivä vanhustyö löytää näkymättömät

Etsivän ja löytävän vanhustyön tarkoituksena on nimensä mukaisesti etsiä ja löytää yksinäisyydestä kärsiviä, yksineläviä tai syrjäytyneitä vanhuksia. Työn tueksi on julkaistu video, joka on tuotettu osana STEAn rahoittamaa Eloisa Ikä -ohjelmaa Vanhustyön keskusliitossa. Se on toteutettu yhteistyössä HDL:n Seniori-Vamos -hankkeen ja Fingerroosin säätiön Löytävä-hankkeen kanssa

HDL150 omakuva

Omakuva - sata vuotta suomalaisena 2017 -näyttely esillä Alppikadulla

Omakuva - sata vuotta suomalaisena 2017 -näyttely on syntynyt Kotikallion palvelukeskuksessa. Näyttelyyn on koottu 17 vanhuksen elämän tärkeät kuvat. Kuvakokonaisuudet ovat syntyneet valokuvaaja Leena Louhivaaran vetämissä työpajoissa vuoden 2016 aikana.