695 pami munkkisaari 2

Tilapäistä hätämajoitusta jatketaan Helsingissä

Helsingin Diakonissalaitoksen ja Helsingin seurakuntien viime marraskuussa käynnistämää talviöiden hätämajoitust päätettiin jatkaa 25.4.2017 saakka.

Seurakuntien tilapäinen majoitustoiminta Hermannin diakoniatalossa jatkuu toistaiseksi, ja Diakonissalaitoksen Munkkisaaren kiinteistössä majoitusta päätetttiin jatkaa nykyisten käytäntöjen mukaisesti 25. huhtikuuta saakka yöpakkasten ja kylmän sääennusteen vuoksi. Hätämajoituksen oli suunniteltu päättyvän 18. huhtikuuta. Helsingin kaupungin kanssa tehdyn linjauksen mukaan majoitusta ylläpidetään talvikauden ajan, mutta sitä voidaan jatkaa tarvittaessa. Säiden lämmetessä esimerkiksi niin sanotun liikkuvan väestön suojan tarve vähenee. Mikäli yöpakkasia edelleen esiintyy, niin Diakonissalaitoksella on valmius jatkaa hätämajoitusta yö kerrallaan. Munkkisaaren toimintakeskuskus sijaitsee osoitteessa Munkkisaarenkatu 16.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat edelleen tarvittaessa hakeutua hätämajoitukseen Hermannin diakoniataloon, Hämeentie 73. Se on auki iltayhdeksästä aamuseitsemään. Majoitustilaa on 30 henkilölle.

Talven aikana Munkkisaareen ohjautui ensisijaisesti eurooppalaista liikkuvaa väestöä ja Hermanniin suomalaisia ja joitakin kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita. Munkkisaaressa on yöpynyt keskimäärin sata ihmistä vuorokaudessa ja Hermannissa 30.

Hätämajoituksessa yöpyville tarjotaan tukea ja neuvontaa. Helsingissä hätämajoituksen tarvitsija voi hakeutua virka-aikana kaupungin sosiaalityön ja -ohjauksen palvelupisteisiin ja virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystykseen.

Lisätietoja:

Hermannin hätämajoituksesta antaa erityisdiakonian johtava diakoniatyöntekijä Marita Nummelin p. 09 2340 2576, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Vivo ry:n toiminnanjohtaja Jouni Widell p. 044 297 6124 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Munkkisaaren hätämajoituksesta projektipäällikkö Anca Enache p. 050 578 1301 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Helsingin kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelujen osastopäällikkö Maarit Sulavuori, p. 09 310 62401, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tiedote on päivitetty 18.4.2017

13.4.2017