Vamos auttoi Sadiyaa Helsingin Dakonissalaitos

Sadiyan elämä muuttui Vamoksen avulla - "Sain valita kahdesta opiskelupaikasta!"

Kun Sadiya, 22, muutti Suomeen viisi vuotta sitten, hän aloitti heti kieliopinnot, sen jälkeen aikuisten peruskoulun ja ammattikoulun. Sitten tuli muutto pienemmältä paikkakunnalta Helsinkiin, ja Sadiya tuli raskaaksi. Elämä isossa kaupungissa, pienen lapsen kanssa kaventui kodin piiriin.

Solmut alkoivat aueta, kun Sadiya kuuli, että Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos auttaa myös maahanmuuttajataustaisia nuoria. Osallisuuden polku maahanmuuttajanuorelle -nimisen toiminnan tavoitteena on tukea kotoutumisessa ja arjen haasteissa sekä lisätä tunnetta osallisuudesta.

”Soitin Vamokseen ja he olivat heti, että tervetuloa!”, Sadiya kertoo.

Oman työntekijän, Maaritin kanssa Sadiya alkoi ratkoa tilannettaan. Yhdessä on harjoiteltu esimerkiksi leikkipuistossa käymistä, haettu lapselle päivähoitopaikkaa ja Sadiyalle opiskelupaikkaa. Sadiya on saanut apua Vamoksesta myös oleskelulupa-asioiden kanssa.

Puolessa vuodessa Sadiyan elämä on muuttunut radikaalisti.

”Iso juttu on, että Vamoksen tuella pääsin kouluun ja nyt opiskelen merkonomiksi. Itseasiassa sain valita jopa kahdesta koulusta!”

Sadiyan usko omiin kykyihin on kasvanut Vamoksen myötä. Hän haluaisi jatko-opiskella kirjanpitäjäksi.

”Enää en jää kotiin istumaan!”

 *****

Osallisuuden polku maahanmuuttajanuorelle -valtakunnallinen kehittämishanke (2016–2019) toteutetaan kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Kuopiossa ja Turussa. Toimintaa rahoittavat Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja STM:n kolmivuotisella.

Haluatko lisätietoja tai mukaan toimintaan? Siirry hankkeen sivuille!