ihana kuva

"Kotoutuminen on voinut keskeytyä vaikka perheen takia" - HDL tukee maahanmuuttajanaisten osallisuutta ja työllistymistä

Suomessa vakinaisesti asuvien maahanmuuttajanaisten työllisyysaste on selkeästi alhaisempi kuin maahanmuuttajamiesten ja kantasuomalaisten naisten. Kotoutuminen on voinut jäädä kesken esimerkiksi perheen perustamisen takia. Monilla on kuitenkin vahva halu osallistua yhteiskuntaan vahvemmin. Siihen Helsingin Diakonissalaitos luo uuden mahdollisuuden.

Vaikka kotoutuminen olisi aikanaan jäänyt kesken, maahan muuttanut nainen ansaitsee uuden tilaisuuden osallisuuteen. Naisten on tärkeä tuntea kuuluvansa yhteiskuntaan, jossa he asuvat ja kasvattavat lapsiaan.

"Heidän osallisuuttaan tarvitaan niin työelämässä kuin koulu- ja harrastuspiireissä. Naisten eriytyminen voi hankaloittaa koko perheen kotoutumista", kertoo projektipäällikkö Jenni Oliveira

Helsingin Diakonissalaitoksen The Nice Work Project tukee pitkään Suomessa asuneita naisia, joiden kotoutuminen on jäänyt kesken.

"Nainen on voinut esimerkiksi olla pitkään lasten kanssa kotona ja suomen kielen oppiminen on jäänyt puolitiehen”, Oliveira kuvaa.

Tavoitteena on maahanmuuttajanaisten työllistyminen, oppisopimuskoulutus tai aktiivisempi osallistuminen yhteiskuntaan esimerkiksi kansalaistoiminnan kautta.


Ryhmävalmennusta ja mentorointia

Jokaiselle naiselle luodaan oma työllistämisen polku hyödyntäen joko työkokeilua tai mentorointia. Valmennus tapahtuu pääosin ryhmissä.

”Työkokeilun aikana on mahdollista suorittaa ammatillisen perustutkinnon tutkinnon osia, mikä auttaa jatkotyöllistymisessä. Valmennuksessa hyödynnetään ryhmän voimaa ja vertaistukea – yhdessä olemme, osaamme, opimme ja uskallamme enemmän”, Oliveira sanoo.

Ryhmät koostuvat naisista, jotka haluavat tukea työllistyäkseen tai ollakseen aktiivisia osallistujia omassa elinympäristössään. Heillä on vahva motivaatio ja sopiva elämäntilanne työelämään siirtymiseen.

 

Työantajat keskeisessä asemassa

Työllistämistyötä ei voi tehdä ilman työnantajia, jotka mahdollistavat työpaikkojen syntymisen.

”The Nice Work Projectin työvalmentajat tarjoavat myös työnantajille valmennusta vastaanottaa monikulttuurisen taustan omaavia työntekijöitä. Työnantajat ja työntekijät tarvitsevat toisiaan, ja valmennuksen kautta teemme mahdolliseksi purkaa niitä esteitä, jotka tällä hetkellä pitävät työn ja tekijät erillään”, sanoo Oliveira.

Monikulttuuriselle työvalmennukselle on selkeä yhteiskunnallinen tarve.

”Yhteiskunnassamme on pulaa työntekijöistä ja toisaalta paljon työttömiä, joilla on osaamista ja halua tehdä työtä. Näiden yhteen saattamiseen tarvitsemme valmennusta molemmin puolin”, Oliveira painottaa.

***

Tule mukaan!

Jos haluat osallistua ryhmävalmennuksiin tai tarjota työkokeilupaikkaa, ole rohkeasti yhteydessä:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Työvalmentajat:
Anni Selin; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.; 050 574 3566
Anneli Miekk-oja; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.; 050 359 4938

Projektipäällikkö:
Jenni Oliveira; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.; 050 412 1400

The Nice Work Project on Helsingin Diakonissalaitoksen ESR-rahoitteinen projekti (9/2017-8/2020).

Euroopan sosiaalirahasto suomiVipuvoimaaEU 2014 2020 cmyk 1