695 alppikatu ilmakuva 1

Yt-neuvottelut päättyivät

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) on saanut päätökseen lokakuussa aloittamansa yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut koskivat Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön, Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n ja VTKL-palvelut Oy:n henkilökuntaa, yhteensä 753 työntekijää. Neuvottelujen tavoitteena oli parantaa kannattavuutta ja varmistaa toiminnan uusiutuminen.

​Kannattavuutta parannetaan uudistamalla organisaatio- ja johtamisrakenteita sekä liiketoimintojen että yleishyödyllisten toimintojen osalta. Lisäksi nykyisiä johtamismalleja ja organisaatiorakenteita uudistetaan vastaamaan valtakunnallistumisen ja laajentumisen tarpeita. Sekä Hoivan että HDL:n Diakonia ja sosiaallisen vastuun toimialueita uudelleen organisoidaan.

Yt-neuvotteluiden seurauksena 15 työntekijää irtisanotaan toistaiseksi voimassa olevista työsuhteista, mutta lähes kaikille heistä tarjotaan määräaikaista työsuhdetta. Irtisanomisten perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Lisäksi 12 työntekijän toimenkuvaa muutetaan.

Neuvottelujen alussa henkilöstön vähennystarpeen arvioitiin olevan noin 35 henkilöä. Irtisanottavien määrää pystyttiin neuvotteluiden myötä vähentämään kolmesta syystä: rakenteita muuttamalla, määräaikaisia työsuhteita ei uusita ja eläköityvien tilalle ei rekrytoida uusia työntekijöitä.

Neuvotteluiden tärkein tavoite oli kannattavuuden varmistaminen, toiminnan uudistaminen ja valmentavan johtamisen mahdollistaminen.

– On ollut äärimmäisen hienoa huomata, miten henkilökunta on ollut sitoutunut tavoitteisiin, vaikka Yt-prosessin läpikäynti on ​organisaatiolle aina raskasta. Säästöjä on haettu ja luovia ratkaisuja etsitty neuvottelujen aikana laajalla rintamalla. Yt-prosessista huolimatta meillä on työt myös hoidettu sitoutuneesti ja asiakkaista pidetty huolta. Tämä kertoo siitä, että arvot ohjaavat vahvasti toimintaamme, toimitusjohtaja Olli Holmström kiittää.

Lisätietoja asiasta antaa:

Olli Holmström, säätiön toimitusjohtaja
p. 050 483 6313
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

28.11.2017