695 lastenkaari

Helsingin Diakonissalaitos luopuu Kontulan Lastenkaaresta

Helsingin Diakonissalaitos luopuu Lastenkaaresta 1.6.2018 alkaen. Kontulassa toimiva Lastenkaari tarjoaa iltapäivätoimintaa 1.–2.-luokkalaisille lapsille, kohdennettuna iltatoimintana 3.–6.-luokkalaisille tytöille ja pojille sekä perhekahvilan lähialueen lapsiperheille.

- Lastenkaari on toiminut Kontulassa vuodesta 2001 lähtien ja se on saanut hyvää palautetta sekä lapsilta että heidän perheiltään. Lastenkaari on tehnyt aktiivisesti alueellista yhteistyötä lähialueella toimivien tahojen kanssa. Yhteistyöllä on pyritty tukemaan kokonaisvaltaisesti lasten hyvinvointia heidän omassa asuinympäristössään. Palvelu on ollut tarpeellista ja laadukasta. Syynä toiminnan lopettamiseen on Helsingin Diakonissalaitoksen palveluiden kohdentaminen entistä enemmän yhteiskunnassamme kaikkein heikoimmassa asemassa oleville, palvelualuejohtaja Mika Paasolainen kertoo.

Alueella on tarvetta korvaavan iltapäivätoiminnan järjestämiseksi ja Helsingin kaupunki etsii alueelle uuden palvelutuottajan.

- Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Helsingin Diakonissalaitoksen tuottamaan toimintaan ja nyt haemme alueelle uutta toimijaa, joka jatkaa samojen toimintaperiaatteiden mukaisesti. Tavoitteenamme on, että alueen iltapäivä- eikä iltatoiminnan määrä eikä taso heikkene, vaan uusi toimija aloittaa syksyllä koulujen alkaessa, koululaisten iltapäivätoiminnan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto Helsingin kaupungilta sanoo.

Lisätietoja

Eeva Knaappila
yksikönjohtaja
Lastenkaari, Helsingin Diakonissalaitos
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
p. 050 3955 973

Elina Kauppinen
aluekoordinaattori
Koululaisten iltapäivätoiminta, Helsingin kaupunki
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
p. 09 310 79638


1.12.2017