• Kirurgit
  • Lastenkoti
  • Ryhmäpotretti
  • Vuodeosasto
  • Polkupyörä

Rohkeutta välittää - 150 vuotta

Vuonna 1867, hädän ja kurjuuden keskellä perustettiin pieni kulkutautisairaala, jossa ryhdyttiin kouluttamaan nuoria naisia hätääkärsivien auttajiksi, diakonissoiksi. 150 vuoden aikana toiminta on muuttunut mutta nimi on pysynyt, samoin vapaaehtoisten voimakas panos toimintaan ja tarpeiden mukaan syntyvät yhteistyöverkostot - ja rohkeus välittää.

Ihmisarvoisen huomisen rakentaminen ei ole koskaan onnistunut yksin, vaan siihen on tarvittu muita. Tulevaisuutta tehdään yhdessä. Juhlavuoden aikana haluamme nostaa esiin heitä, jotka tekevät työtä heikommassa asemassa oleven kanssa ja haluamme etsiä uusia ratkaisu- ja toimintamalleja. Haluamme jakaa osaamistamme ja haluamme oppia muilta. Yhteenkuuluvuus lujittaa yhteisöjä ja se lujittaa yhteiskuntaa.

Helsingin Diakonissalaitos juhlii vuotta 2017 teemalla Rohkeutta välittää. Se tarkoittaa haasteisiin vastaamista myös silloin, kun asiat ovat vaikeita, ehkä ristiriitojakin herättäviä.

Tervetuloa mukaan juhlavuoteen!

Juhla­vuoden ohjelma

Ota yhteyttä

Jaana af Hällström
Intendentti,
juhlavuoden koordinaattori
p. 040 485 3545
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Tue toimin­taamme!

 

695 HDL SuomiAreena 2017

Nähdään SuomiAreenalla!

Helsingin Diakonissalaitos viettää tänä vuonna 150. juhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi löydät meidät tänä kesänä myös Porin SuomiAreenalta 13.–14.7.2017.

Vaelluksen kartta

Vaelletaan Heponiemeen!

Liity joukkoon: 22 Vaeltajaa on jo ilmoittautunut juhlavuoden Vaellukselle Heponiemeen 18.–20.8.2017.  

600x368 HDL korttelijuhla

Tule kanssamme juhlimaan!

Juhlavuoden päätapahtumamme on Alppikadulla vietettävä korttelijuhla 24.8. klo 11–17. Juhlassa pihallemme levittäytyy iloisesti koko se kirjo ja kaikki ne värit, joita toiminnastamme löytyy. 

695 historiaopaste

Alppikadulla paljastettiin opastetaulu

Diakonissalaitos on toiminut nykyisellä paikallaan 120 vuotta. Eri vaiheita kuvaava opastetaulu paljastettiin 16.5. Alppikadun sisäpihalla. Taulu on myös osa 150-vuotisjuhlaa.