• Kirurgit
  • Lastenkoti
  • Ryhmäpotretti
  • Vuodeosasto
  • Polkupyörä

Rohkeutta välittää - 150 vuotta

Vuonna 1867, hädän ja kurjuuden keskellä perustettiin pieni kulkutautisairaala, jossa ryhdyttiin kouluttamaan nuoria naisia hätääkärsivien auttajiksi, diakonissoiksi. 150 vuoden aikana toiminta on muuttunut mutta nimi on pysynyt, samoin vapaaehtoisten voimakas panos toimintaan ja tarpeiden mukaan syntyvät yhteistyöverkostot - ja rohkeus välittää.

Ihmisarvoisen huomisen rakentaminen ei ole koskaan onnistunut yksin, vaan siihen on tarvittu muita. Tulevaisuutta tehdään yhdessä. Juhlavuoden aikana haluamme nostaa esiin heitä, jotka tekevät työtä heikommassa asemassa oleven kanssa ja haluamme etsiä uusia ratkaisu- ja toimintamalleja. Haluamme jakaa osaamistamme ja haluamme oppia muilta. Yhteenkuuluvuus lujittaa yhteisöjä ja se lujittaa yhteiskuntaa.

Helsingin Diakonissalaitos juhlii vuotta 2017 teemalla Rohkeutta välittää. Se tarkoittaa haasteisiin vastaamista myös silloin, kun asiat ovat vaikeita, ehkä ristiriitojakin herättäviä.

Tervetuloa mukaan juhlavuoteen!

Juhla­vuoden ohjelma

Ota yhteyttä

Jaana af Hällström
Intendentti,
juhlavuoden koordinaattori
p. 040 485 3545
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Tue toimin­taamme!

 

Vaelluksen kartta

Vaelletaan Heponiemeen!

Liity joukkoon: 22 Vaeltajaa on jo ilmoittautunut juhlavuoden Vaellukselle Heponiemeen 18.-20.8.2017.  

695 historiaopaste

Alppikadulla paljastettiin opastetaulu

Diakonissalaitos on toiminut nykyisellä paikallaan 120 vuotta. Eri vaiheita kuvaava opastetaulu paljastettiin 16.5. Alppikadun sisäpihalla. Taulu on myös osa 150-vuotisjuhlaa.

HDL150 omakuva esa

Omakuva -näyttely esillä Vuosaaressa

Töölönlahti on tärkeä paikka Esa Pyyneelle. Valokuvanäyttely Omakuva - sata vuotta suomalaisena esittelee tämän ja 16:sta muun henkilön tärkeät paikat näyttelyssä, joka on esillä Palvelutalo Ceciliassa 31.5. saakka.