fb suomiareena kansaltori

Nähtiin SuomiAreenalla!


Diakonissalaitos osallistui juhlavuotensa kunniaksi SuomiAreenalle 13.-14.7. Teemana oli luottamus, kuinka saada sitä lisää? Saijalla ja muilla diakonissalaitoksen työntekijöillä riittikin ripustettavaa Diakonissalaitoksen teltassa Kansalaistorilla. Areenayleisö kirjoitti nimittäin lähes 450 luottamusreseptiä. Niissä toistuivat rehellisyys, arvon antaminen toisille, teot lupausten sijaan ja lupausten pitäminen.

695 suomiareena msc yleiso

Erilainen Kokkikisa

Porin Kaupungintalon puistossa kisattiin 14.7. leikkimielisesti kilapilussa MasterChef Social. Kilpailun kolme joukkuetta kokosivat kukin omaa parasta reseptiään siitä, miten lisätä yhteisymmärrystä, dialogia ja luottamusta. Keinojen tuli olla konkreettisia ja arjessa toteutettavia. Kansanedustaja Antero Vartian Vihreät -joukkue voitti kisan, mutta koska yleisön taputusdesibelit olivat kaikille joukkueille lähes samat, niin voisi sanoa, että "me ollaan voittajia kaikki". Punaiset-joukkeen liiderinä oli Ateneumin johtaja Susanna Pettersson ja Musta Leijona tiimiä johti Suldaan Said Ahmed. Joukkueiden kantavina voimina olivat Vamos-nuoret Jere, Anna ja Mafua. Tukea tiimeilleen antoivat Laura Hakoköngäs, Olli Holmström ja Annina Laaksonen. Ylimmäisenä makutuomarina oli sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari. Konkreettisia ehdotuksia olivat aikuisten ripari, väittelyn opetus kouluihin ja ihan vaan reilusti silmiin katsominen.

695 suomiareena torivartti

 

Torivartissa vinkkejä raivon hillitsimiseen

Kansalaistoiminnan tuottaja Annina Laaksonen ja Suomen Diakoniaopiston kouluttaja Toni Karjala antoivat Torivartissa konkreettisia vihjeitä siitä, kuinka rauhoittaa kiihtynyt ihminen ja samalla itse pysyä rauhallisena. He esiintyivät myös Huomenta Suomi -lähetyksessä 14.7.

 

Blogeja ja ajatuksia luottamuksesta

Professori Juho Saari: Pinnan alla kuplii
Ateneumin johtaja Susanna Pettersson: Jätetäänkö ovet auki? Luottamusta lisätään yhdessä
Kansalaistoiminnan tuottaja Annina Laaksonen: D-asemat lisäävät luottamusta

 

HDL:n väki muissa keskustelutilaisuuksissa

Toimitusjohtaja Olli Holmström

  • TI 11.7. klo 13.00–14.00, Fazer Café Pop Up, Tue nuori työelämään (SOS-Lapsikylä)
  • TI 11.7. klo 15.15–16.30, Puuvillan kauppakeskus, Sinun terveytesi tulevaisuus tehdään tänään – tieto, talous ja teknologia ratkaisevat (Lääkäriliitto, Sitra)

Kansalaistoiminnan tuottaja Anniina Laaksonen

  • MA 10.7. klo 11.45–13.00, Kaupungintalon piha, Pelastaako vapaaehtoistoiminta huomisen hyvinvoinnin? (SPR)

Yhteisötyöntekijä Suldaan Said Ahmed

  • TI 11.7. klo 11.45–13.00, Purje-lava, Vasemmistoliiton puoluepäivä (Vasemmistoliitto)

Viesti-lehden päätoimittaja Riku Siivonen

  • KE 12.7. klo 10–15.45, Aika-lava, Ratkaisu100: piilevän osaamisen kisapäivä (Sitra)

#luottamus #rohkeutta #hdl150

Lisätietoja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

fb suomiareena aurora

Helsingin Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzinkin (viestintäkoordinaattori Ella Saranpää) oli mukana Porissa keräämässä luottamusreseptejä.