Korttelijuhlan 24.8.2017 ohjelma

Tule kanssamme juhlimaan!

Helsingin Diakonissalaitos viettää tänä vuonna 150. juhlavuottaan. Juhlavuoden päätapahtumamme on Alppikadulla vietettävä Korttelijuhla 24.8. klo 11–17 (Alppikatu 2). Juhlassa pihallemme levittäytyy iloisesti koko se kirjo ja kaikki ne värit, joita toiminnastamme löytyy. Erityisesti meitä ilahduttaa monipuolinen taide- ja kulttuuritoimintamme.

Korttelijuhla on kaikille avoin tilaisuus, jossa juhlivat yhdessä niin yhteistyökumppanimme, vaikuttajat, asiakkaamme, työntekijämme sekä helsinkiläiset. Juhlassa tarjoamme kävijöille taidetta, toimintaa, puhetta, ruokaa ja yhteisöllisen tavan viettää päivää.

Korttelijuhlan avaa Helsingin Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström klo 11 Kontilla. Hän paljastaa samalla juhlavuoden graffitin.

OHJELMA

 

320 Reino Nordin

Kontti

11–13 Alppikadun omat bändit mm. Zohr, Nuotti, Kellarin Pojat, Yhteisön-äni, Gandi ja Sarana

ja D-aseman ja Kansalaistoiminnan asiakkaiden toiveesta:

15–15.50 Atomirotta
16–17 Reino Nordin

 

320 Hoiva kesapiha

Hoivan kesäpiha

11–11.45 Avoimet ovet; tule tutustumaan hoivakoteihin! Lähtö kesäpihalta Tiinan, Antin ja Liisan opastuksella. 
11–12.30 Hierontaa ja taukojumppavinkkejä, palvelun tarjoaa Diakonissalaitoksen Hoiva.
12.45 Toimitusjohtaja Olli Holmströmin puhe ja talon pop up -orkesteri
13–15 Yhteislaulua muusikko Mari Kätkän johdolla. Ensimmäinen tunti lauletaan aikuiseen makuun ja klo 14.15 alkaen laulatetaan myös lapsia.

320 Jurtta

Runda – filosofinen jurtta

Helsingin Diakonissalaitoksen D-asemat ja Hiekankantajat ry tuovat Korttelijuhlaan mukaan myös jurtan, jossa rentoudutaan ja keskustellaan. Kuhunkin tapahtumaan mahtuu mukaan 12 osallistujaa. Sokraattinen dialogi on keskustelumenetelmä, jossa ryhmässä käydään filosofista keskustelua fasilitaattorin johdolla. Keskustelun päämäärä voi vaihdella, mutta lähtökohtana on usein käsite tai kysymyksenasettelu. Dialogin lähtökohtana voi myös olla kysymys, jolla on eettinen tai käytännöllinen sidos.

11.00 – 11.30 Rentoutus (in English)
11.45 – 13.30 Sokraattinen dialogi 1: Rakkaus
13.45 – 15.15 Sokraattinen dialogi 2: Rohkeus
15.30 – 16.00 Rentoutus (in English)

320 Festarijeesus 1

Korttelikeittiö

11–13 (14) Tarjolla yhteisöllisesti kokattua soppaa niin pitkään kun sitä riittää! Pääkokkina Jaakko Blomberg.

14.30–15 Korttelikirkko ja ehtoollinen sekä lauletaan uusia virsiä. Liturgina toimii pastori Elina Jokipaltio avustajanaan Johannes Niska-Virta. Muusikot ovat Matti Mäkeläinen ja Anna Kiiski.

Juhlassa mukana myös Kirkko&Kaupunki-lehden #festarijeesus.

320 Aurora

Opiston auditorio

12 ja 15 Aurora K – rakkaudesta hyväntekeväisyyteen; monologi Marika Sampio-Utriainen ja Maman-roolissa Sinikka Paavilainen.
Koskettava esitys Helsingin Diakonissalaitoksen perustajan Aurora Karamzinin nuoruuden ja kasvun vuosista sekä seestymisen ajasta, jolloin hyvän tekeminen hätää kärsivien hyväksi sai vankan sijan hänen ajattelumaailmassaan ja teoissaan. Esityksen kesto noin 50 minuuttia.

13.30 Kirjeitä kotiin. Näyttelijäopiskelijoiden Katariina Havukaisen ja Sara-Maria Heinosen esitys diakonissojen eli sisarten lähettämistä kirjeistä kotiin eli Diakonissalaitokselle. Laitos oli heidän kotinsa! Esityksen kesto noin puoli tuntia.

320 Korttelijuhlatunnus

Päärakennuksen katos

11–16 Perinnekäsitöitä yhdessä romaninaisten kanssa

11–15 Myyjäiset – poistoja museon kokoelmista. Tiskin takan iloiset ja energiset museon vapaaehtoiset. Maksu käteisellä.

320 Diaspara 2

Diaspåra

Lähdöt klo 11.30 ja 13 Ensimmäisen linjan pysäkiltä Kuntatalon takaa.

Reitti myötäilee Helsingin Diakonissalaitoksen toiminnan paikkoja. Noin tunnin kestävän reitin aikana kerrotaan Diakonissalaitoksen menneestä toiminnasta ja kuullaan Diakonissalaitoksen asiantuntijoiden puheenvuoroja nykyisestä. Ensimmäisellä kierroksella mukana Kansainvälinen toiminta, Vamos, Hiljaisuuden keskus Heponiemi ja Kidutettujen kuntoutus, toisella Päihde- ja asumispalvelut, Lapsi- ja perhepalvelu, Hirundo ja Varainhankinta. Tervetuloa mukaan viestintäpäällikkö Markku Niskasen isännöimille kierroksille.

320 Historiapolku

Historiapolku

11–17 omaan tahtiin kuljettavalla polulla välähdyksiä HDL:n 150-vuoden historiasta. Paikalla myös kotieläimiä Rehndalin kotieläintarhasta. Saatat saada kutsun kahville, oppitunnille tai kuulla mitä kuskinvaimo Annalla on sanottavaa. 

320 Kirkko

Kirkko

Avoinna yleisölle 11–12 ja 16–17.

13–14.30 seminaari Taide ja kulttuuri vahvistavat - kokijasta tekijäksi. Pääpuheenvuoron pitää Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio ja puheenvuoroa kommentoi HDL:n diakoniajohtaja Jarmo Kökkö. Paneelikeskusteluun osallistuvat ohjaaja Jussi Lehtonen, kirjailija ja terapeutti Anja Snellman ja Gandi-yhtyeen basisti Mikko Ojala. Keskustelua luotsaa Viesti-lehden päätoimittaja Riku Siivonen.

Paikkoja on rajoitetusti, ennakkoilmoittautuminen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

320 Diamus museo 2

Diamus-museo
 
Avoinna 11–17. Näyttelyssä Minä olen sinä olet kerrotaan Helsingin Diakonissalaitoksen historia 150 vuoden ajalta. Sisaret ja Sote -näyttely puolestaan kuvailee 1800-luvun lopun sotea eli silloista kehittyvää sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Diakonissat olivat vahvoja visionäärejä ja diakonissalaitos kysytty palveluntarjoaja!

320 Kahvila Alppica

Kahvila Alppica

Suomessa asuvan irakilaisen taiteilija Muhaned Durubin taidenäyttely. Ekspressiivisissä maalauksissaan Durubi uppoutuu sodan takia menettämäänsä lapsuuteen, jota kohtaan ikävä ei koskaan sammu. Samalla hän kuvaa tälläkin hetkellä sodan keskellä tai pakolaisleireissä elävien lapsien kauneimpia lapsuusvuosia. Durubin tuntemukset ja pelot heijastuvat maalauksiin viivojen ja värien dynamiikkana. Lapsuus lunastaa takaisin paikkansa taiteilijan elämässä ilmestymällä maalauksiin. Tämän voimauttavan tunteen Durubi haluaa välittää myös katsojalle. Näyttely on avoinna 8.9. saakka.

Kahvila Alppica on 24.8. avoinna klo 16 saakka. Juhlatarjouksena kahvi ja pulla 3 euroa.

Koulurauhan julistus
Suomen diakoniaopiston rehtori Juha-Petri Niiranen julistaa koulurauhan klo 11.30 päärakennuksen parvekkeelta.

Sovinnon fillarikorjaamo Alppikulman edustalla.

 

SYNTYMÄPÄIVÄN KAKKUKAHVIT tarjoaa klo 14 Fazer, tarjoilua 300:lle ensimmäiselle. Paikka Lina-rakennuksen vieressä. Lapsille mehua Lemonade-pisteellä!   

Yhteistyökumppaneiden DIAK, Terveystalo, Rinnekoti, SDO ja Lassila & Tikanoja toimintapisteet Pihalan edessä. Mukana myös Helsingin Diakonissalaitoksen ystävät ry. Diakonissalaitoksen Hoiva esittelee toimintaansa kesäpihalla. Suomen Diakoniaopisto esittelee toimintaansa (SDO) opiston aulassa. Myynnissä myös kansainvälisiä herkkuja.

 

pdfTulostettava ohjelma

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

#rohkeutta #hdl150

 

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.