695 hdo kirjasto

Yhdenvertaiset koulutusmahdollisuudet ja edellytykset hyvän elämän rakentamiseen

Koulutuksen historia Helsingin Diakonissalaitoksessa on yhtä vanha kuin laitoksen historia.

Diakonissalaitos perustettiin vuonna 1867 kulkutautisairaalaksi ja paikaksi, jossa nuorista naisista koulutettiin diakonissoja hätääkärsivien auttajiksi.

Tänä päivänä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö tarjoaa omana toimintanaan aikuisten perusopetusta. Muilta osin koulutustehtävää hoitavat Suomen Diakoniaopisto SDO ja Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak. Näiden toimijoiden osaomistajana Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö haluaa olla edistämässä ja vahvistamassa hyvinvointialan koulutusta Suomessa.

Osaajia työelämään

Helsingin ja Oulun diakoniaopistot sekä Lahden Diakonian Instituutti yhdistyivät 1.1.2017. Uuden oppilaitoksen nimi on Suomen Diakoniaopisto SDO, ja koulutuksen järjestäjänä toimii Suomen Diakoniaopisto Oy. Toisen asteen koulutusta tarjoava oppilaitos toimii Helsingissä, Lahdessa, Oulussa ja Ylitorniolla.

Diakonissalaitoksen koulutustehtävään kuuluvasta diakoniatyöntekijöiden koulutuksesta huolehtii Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak, joka on suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Helsingin Diakonissalaitos opiskelijalle  

 

USKALLA VÄLITTÄÄ. Opiskele hoiva-alalle.
Suomen Diakoniaopisto
Diakonia-ammattikorkeakoulu

695 Vamos

Aikuisten peruskoulu on väylä jatko-opintoihin ja työelämään

Jos peruskoulu on jäänyt kesken tai peruskouluopinnot puuttuvat kokonaan, avuksi tulee aikuisten perusopetus. Diakonissalaitos tarjoaa peruskouluopintoja 17 vuotta täyttäneille henkilöille. Hakuaika perusopetuksen valmistavaan ja varsinaisiin opintoihin on jatkuva. Peruskoulun päättötodistus on tärkeä, koska se avaa mahdollisuudet jatko-opintoihin ja työelämään.