Maapallo 3

Kidutettujen kuntoutus

Kidutettujen kuntoutuskeskus on erikoistuneita psykiatrisia palveluita tarjoava poliklinikka. Kuntoutuskeskus antaa työyhteisöille konsultaatiota, koulutusta ja työnohjausta.

Aikuisten työryhmä arvioi, hoitaa ja kuntouttaa kidutuksen vuoksi traumatisoituneita pakolaisia ja oleskeluluvan saaneita aikuisia sekä heidän perheenjäseniään. Aikuisten työryhmä tarjoaa mahdollisuuksien mukaan tutkimusjaksoja myös turvapaikanhakijoille.

Lasten ja nuorten työryhmän asiakkaita ovat kiintiöpakolaisina maahan tulleet alle 24-vuotiaat kidutetut ja vakavasti traumatisoituneet lapset ja nuoret. Työryhmä tarjoaa hoidon tarpeen arviointeja, hoitoa ja kuntoutusta, perhe- ja verkostotyötä sekä palveluohjausta.

Toimintaperiaatteet

Kidutettujen kuntoutuskeskuksen toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toiminta perustuu Suomen tekemiin kansainvälisiin sopimuksiin pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden hoidosta.

Kidutettujen kuntoutuskeskuksen toiminta on valtakunnallista, mutta kliininen työ painottuu Etelä-Suomen alueelle.

Kuntoutuskeskuksen tehtävänä on myös osaltaan varmistaa, että luotettava kidutukseen ja siitä johtuvaan traumatisoitumiseen liittyvä asiantuntijatieto on pakolaisia palvelevien ja heitä koskevien päätöksiä tekevien viranomaistahojen käytössä.

Kidutettujen kuntoutuskeskus toimii yhteistyössä muiden maiden vastaavien keskusten kanssa kidutettujen pakolaisten kuntoutuksen ja hoidon kehittämiseksi.

Taustaa
Hoitoon tulo ja hoito
Mitä kidutus on? 

Maahanmuuttotyöhön liittyviä linkkejä

pdfKidutettujen kuntoutuskeskuksen esite

Kidutettujen kuntoutus­keskus on muuttanut. Uusi osoite 8.11.2017 alkaen on Munkkisaarenkatu 16, 00150 Helsinki. Aikuisten palvelut ovat 4. kerroksessa, lasten ja nuorten toiminta sekä perheiden palvelut 2. kerroksessa.

695 EUSA logo suomi

ray-logo-220x220

 

Lähete Kidutettujen kuntoutuskeskukseen (pdf)

Yhteystiedot
Kidutettujen kuntoutuskeskus
Munkkisaarenkatu 16
00150 HELSINKI

Aikuiset, 4. krs
Lasten ja nuorten toiminta sekä palvelut perheille, 2. krs

Puh. (09) 7750 4584
Faksi (09) 7750 4502 (Aikuiset)
Faksi (09) 278 3008 (Lasten ja nuorten toiminta)
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Kartta

Jaana Pajunen, yksikönjohtaja
Puh. 050 386 7145 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

695 iStock 000062321

Lasten ja nuorten toiminta

Kidutettujen kuntoutuskeskuksessa toimii Turvapaikka-, maahanmuutto ja kotouttamisrahaston (AMIF) kolmivuotisella (2016–2018) toiminta-avustuksella rahoitettava Lasten ja nuorten työryhmän toiminta.

695 iStock pakol leiri syyria

Tietopankki

Kidutettujen kuntoutuskeskuksessa on kehitetty kidutetuille ja vaikeasti traumatisoituneille pakolais- ja turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille suunnattuja, erikoistuneita lasten- ja nuorisopsykiatrisia palveluita. Tietopankista löydät hankkeissa koottua tietoa.

Lue lisää...

695 Kitu lapset lentokone

Tiedotteet ja julkaisut

Kidutettujen kuntoutuskeskus on puolueeton asiantuntijataho, joka esiintyy julkisuudessa vain perustehtävänsä mukaisissa ihmisoikeuksia tai pako-
laisten hoitoa edistävissä yhteyksissä.

695 kadet

Päättyneet hankkeet ja koulutusmateriaalit

Täältä löydät lisätietoja Kidutettujen kuntoutuskeskuksen päättyneistä hankkeista (YTY-hanke ja KITU lapset ja nuoret) sekä työ- ja elinkeinoministeriön SYLVIA-hankkeen koulutusmateriaalit.