Testamenttilahjoitus Helsingin Diakonissalaitos

Testamenttilahjoitus - Perinnöksi ihmisarvoinen huominen

Elämä ei aina mene niinkuin toivoisi. Oikeus ihmisarvoiseen elämään säilyy silti, rankimmissakin elämäntilanteissa. Helsingin Diakonissalaitos kulkee tukea tarvitsevan ihmisen rinnalla, kohtaa hänet sellaisena kuin hän on ja auttaa elämässä eteenpäin. Testamenttilahjoitus on yksi tapa turvata tärkeän työn jatkuminen myös tulevaisuudessa. Testamenttilahjoituksella voit tukea yksinäisiä vanhuksia, syrjäytyneitä nuoria, entisiä asunnottomia, turvapaikanhakijanuoria tai ihmisiä, jotka eri syistä uhkaavat jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle.

Rohkeutta välittää tulevaisuudesta

Testamentissa varmistat, että omaisuuttasi jaetaan oman tahtosi ja arvojesi mukaisesti. Kun olet ensin huomioinut testamentissa läheisesi voisitko harkita auttavasi tulevaisuudessa myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä? Lahjoitus voi olla pieni tai suuri, käytämme sen siten, että siitä on avun saajille mahdollisimman suuri hyöty. Yleishyödyllisenä järjestönä Diakonissalaitoksen ei tarvitse maksaa perintoveroa.

Miten testamentti tehdään?

Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa. Siinä tulee kuitenkin huomioida muutamia tärkeitä muotoseikkoja, jotta se on pätevä. Tutustu sähköisesti testamenttiesitteeseen, josta löydät myös mallitestamentin.

Voit tilat esitteen myös kotiisi: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ota rohkeasti yhteyttä

Jos mieltäsi askarruttaa jokin asia liittyen testamenttilahjoittamiseen, lahjoituksen kohdentamiseen tai testamenttiin, vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Sari Elomaa-Siren, lakimies, varatuomari
Puh. 050 66 112
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Annamaria Eteläpää, varainhankinnan suunnittelija
puh. 050 599 9528
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hyvä testamentti -kampanjan lakimies Piia Jeremejeff on myös käytettävissäsi. Voit lähettää hänelle viestiä tästä.

 

Gåvotestamente - Mer information på svenska-> 

 

vala logo rgb

Helsingin Diakonissalaitos on mukana järjestöjen yhteisessä Hyvä testamentti -kampanjassa

hyvatestamenttiVoit liittyä kuukausilahjoittajaksi verkkopankissasi laittamalla kuukausittain toistuvan lahjoituksen keräystilillemme: FI85 2065 1800 1084 62, kirjoita viestiksi ’Kuukausilahjoitus’. Tai voit myös tehdä kertalahjoituksen tilille. Kirjoita viestiksi haluamasi lahjoituskohde.

Rahankeräyslupa: RA/2017/373, myönnetty 30.3.2017, Poliisihallitus. Voimassa 1.6.2017-31.5.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Lahjoitukset käytetään vuosien 2017-2018 aikana kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi.