Hyvinvointiyhteiskunnan palvelujen tuottamisen logiikka on murroksessa, tarvitaan uusia kansalais- ja vapaaehtoistyön muotoja.

Voimavaraistava kansalaistoiminta tuottaa hyvinvointia

Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden ratkaisevat korkealaatuiset ja innovatiiviset sosiaali- ja terveyspalvelut. Mutta palvelujärjestelmät eivät yksin riitä takaamaan ihmisten tarvitsemaa tukea elämän eri vaiheissa. Tarvitaan myös toisia ihmisiä. Erityisesti yhteiskunnan unohdetut ihmisryhmät tarvitsevat kokonaisvaltaisten palveluiden lisäksi vahvaa yhteisön tukea saadakseen takaisin ihmisarvonsa ja elämänhallintansa.

Helsingin Diakonissalaitos on viime vuosina käynnistänyt palvelutuotantonsa rinnalle kaikkia osapuolia voimavaraistavaa kansalaistoimintaa, jossa on mukana jo noin 850 aktiivista vapaaehtois- ja vertaistoimijaa. Ihmisillä on paljon osaamista, ideoita ja voimavaroja. Niitä yhteen kytkemällä syntyy paitsi yhteisiä merkityksiä myös yhteisöjä, joissa ihmisillä on parempi olla.

Vastuu omasta ja lähimmäisten hyvinvoinnista elämää ohjaavana arvona

Tuotamme uusia kansalaistoiminnan sisältöjä ja malleja yhdessä palvelunkäyttäjien ja ennakkoluulottomien kaupunkilaisten kanssa. Ammattilaisten rinnalle on syntynyt laajeneva vapaaehtoisten aktiivien joukko, jolle vastuu omasta ja muiden hyvinvoinnista on elämää ohjaava arvo.

Tämä luo mahdollisuuksia uusiin lähestymistapoihin hyvinvointivaltiota uudistettaessa. Samalla vapaaehtoisuudesta ja yhteisöjen toiminnasta nouseva ihmisestä välittäminen vahvistuu.

VÄLITTÄMISEN
KANSANLIIKE. 

Seniori-Vamos auttaa
syrjäytymisvaarassa olevia vanhuksia 
Lue lisää...


Haluatko mukaan?

Jos haluat mukaan monimuotoiseen kansalaistoimintaan, niin ota yhteyttä

Laura Hakoköngäs
kansalaistoiminnan johtaja
puh. 050 370 5451
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tarja Jalli
vapaaehtoistoiminnan tuottaja
puh. 0400 427 472
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Veera Henriksson
vapaaehtoistoiminnan ohjaaja
puh. 050 464 2728
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Riikka Jääskeläinen
vapaaehtoistoiminnan ohjaaja
puh. 050 570 8073
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Frisbee 2

Kulttuuri- ja liikuntakummit

Uuden kaverin kanssa keikalle? Tai yhdessä urheilemaan? Toiminnan ajatuksena on, että uudet kaveriparit harrastavat yhdessä liikuntaa tai kulttuuria omien kiinnostustensa mukaan. Toiminta on täysin vapaaehtoista ja kaiken ikäiset ja -taustaiset ovat tervetulleita mukaan.

695 D asema 4

D-Asemat

D-asemat tarjoavat monipuolista toimintaa ja osallistumisen mahdollisuuksia eri-ikäisille ympäri Helsinkiä D-asemilla yhdistyvät voimavaraistava kansalaistoiminta sekä kunkin D-aseman kohderyhmälle erikseen räätälöidyt palvelut. D-asemat ovat matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja erilaisissa, haastavissakin elämäntilanteissa oleville ihmisille.

Lue lisää...

 

Amigo 2 netti

Amigo - vapaaehtoiset aikuiset nuorten tukena

Amigossa nuori saa tuekseen vapaaehtoisen aikuismentorin. Yhteisöllisessä kansalaistoiminnan mallissa yritykset voivat toteuttaa yhteiskuntavastuuohjelmiaan ja tavalliset ihmiset sosiaalista vastuutaan. 

tule-vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistoiminta tukee palvelutuotantoa

Vapaaehtoisilla on aina ollut vahva sija Helsingin Diakonissalaitoksella. Meillä on elävää ja kaikkia osapuolia voimavaraistavaa yleishyödyllistä kansalaistoimintaa, joka toimii palvelutuotannon rinnalla.

Lue lisää...

Mitä voisin juuri nyt tehdä nuorten hyväksi?

On tärkeää, että nuorten turvapaikanhakuprosessi ja muut viralliset lakisääteiset asiat hoidetaan hyvin. Niissä ja muissa arjen asioissa heitä avustaa iso joukko Diakonissalaitoksen ja muiden tahojen ammattilaisia. Sinä voit osallistua.

Cable 1

Yhteisötoiminta – Kaapeli-valmennukset

Helsingin Diakonissalaitoksella on samanaikaisesti kehitteillä useita osallistavan kansalaistoiminnan sovelluksia, joissa käytetään menetelmänä yhteisövalmennusta.  Henkilöstön valmennus aloitettiin vuonna 2009 yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Tavoitteena on rakentaa yhteisöjä, joissa ihmisten on parempi olla.

Lue lisää...