juho helsinginDiakonissalaitos

Pysäytä nuorten syrjäytyminen!

Peruskoulun jälkeen Juhon, 22, elämä näytti lupaavalta. Hän sai opiskelupaikan turvallisuusalalta ja valmistui. Ala ei kuitenkaan tuntunut oikealle, ja Juho päätti suorittaa armeijan. Sen jälkeen Juhon vointi alkoi huonontua. Elämä kaventui neljän seinän sisälle.

Juho istui tietokoneella yöt ja nukkui iltapäivään. Hänellä ei ollut voimia muuttaa arkea. Yksinäisyys ja aikaansaamattomuus ahdistivat. Lopulta Juho ei pystynyt poistumaan kotoa viikkoihin. 

Juhon elämä sai uuden suunnan

Juho aloitti Vamoksessa kesällä 2015, ja alkoi ratkoa vaikeaa elämäntilannetta oman työntekijän kanssa. Vähitellen kasvoivat haaveet myös työstä. Tänään Juho opiskelee tietoliikennetekniikkaa. Opiskelun myötä Juho sai päiviinsä kaivatun, säännöllisen arkirytmin.

Vaikka Juho sai apua elämäänsä Vamoksesta, hänen mieltään painavat kuitenkin toiset nuoret, jotka ovat eristäytyneet neljän seinän sisälle.

”On tärkeää, että vaikeuksissa olevat nuoret pääsevät takaisin kiinni arkielämään. Nuoret ovat tulevaisuuden työntekijöitä, joten heihin pitäisi panostaa!” Juho vetoaa.

Liian moni nuori on vakavasti syrjäytynyt ja painii yksin ongelmiensa kanssa. 

Sinä voit muuttaa nuoren tulevaisuuden ja auttaa hänet töihin tai kouluun. Lahjoita nyt!

Valitse lahjoituksen summa 


Valitse maksutapa

Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi verkkopankissasi laittamalla kuukausittain toistuvan lahjoituksen keräystilillemme: FI85 2065 1800 1084 62, kirjoita viestiksi ’Kuukausilahjoitus’. Tai voit myös tehdä kertalahjoituksen tilille. Kirjoita viestiksi haluamasi lahjoituskohde.

Rahankeräyslupa: RA/2017/373, myönnetty 30.3.2017, Poliisihallitus. Voimassa 1.6.2017-31.5.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Lahjoitukset käytetään vuosien 2017-2018 aikana kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi.