Sakari

”Nuorten tukeminen on kyllä kannattavaa!”

21-vuotias Sakari on asunut koko elämänsä Espoossa. Hänellä on lämpimiä muistoja lapsuus- ja ala-asteajoista, mutta yläasteella elämä meni solmuun.

Sakaria alettiin kiusata. ”Kotona kiukuttelin paljon, sillä koulussa jouduin olemaan häntä koipien välissä.” Kiusaaminen kävi yhä pahemmaksi, ja lopulta ainoa vaihtoehto oli koulun vaihtaminen. ”Edelleen pelkään, että joku irvailee koulun vaihtamisesta. Välillä mietin, että muuttaisin jonnekin missä aloittaa kokonaan alusta, puhtaalta pöydältä”, Sakari pohtii.

Muutos on mahdollista

Pari vuotta sitten Sakari alkoi ahdistua toimettomuudesta. Hän kävi aikuislukiota, mutta koulunkäynti sujui tahmeasti eikä muuta tekemistä juuri ollut. Lopulta mukava seurakunnan työntekijä ohjasi Sakarin Vamokseen.

Vamoksessa Sakari sai oman työntekijän, joka on neuvonut häntä arjessa sekä koulutus- ja työasioissa. Hän on saanut Vamoksen kautta keskusteluapua ja ohjausta muihin tarvitsemiinsa palveluihin. Kaiken kaikkiaan Vamoksesta Sakari on saanut tukea aikuislukion suorittamiseen, päiviin rytmiä ja päässyt elämässään eteenpäin.

Tämän vuoden keväällä Sakari valmistui ylioppilaaksi ja pääsi ensimmäistä kertaa palkkatöihin. Vamoksen työntekijä tuki Sakaria työnhaussa, ja Sakari sai hakemansa kesätyön.

”Tulevaisuus näyttää ihan positiiviselle. Hain yliopistoon, mutta en päässyt sisään, joten hain lukemaan historiaa Työväen Akatemiaan”, Sakari kertoo, ”Vamos auttaa niin monia ihmisiä. Nuorten tukeminen on kyllä kannattavaa!”

Auta muutkin nuoret elämässään eteenpäin ja lahjoita nyt!

Valitse lahjoituksen summa 


Valitse maksutapa

Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi verkkopankissasi laittamalla kuukausittain toistuvan lahjoituksen keräystilillemme: FI85 2065 1800 1084 62, kirjoita viestiksi ’Kuukausilahjoitus’. Tai voit myös tehdä kertalahjoituksen tilille. Kirjoita viestiksi haluamasi lahjoituskohde.

Rahankeräyslupa: RA/2017/373, myönnetty 30.3.2017, Poliisihallitus. Voimassa 1.6.2017-31.5.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Lahjoitukset käytetään vuosien 2017-2018 aikana kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi.