Vamosnuoret lahjoitus helsingin Diakonissalaitos

”Nuorten tukeminen kannattaa!”

Peruskoulun jälkeen Juhon,22, elämä näytti lupaavalta. Hän sai opiskelupaikan turvallisuusalalta ja valmistui. Työ ei kuitenkaan sujunut, ja Juho lähti siviilipalvelukseen.

Siviilipalveluksen jälkeen Juhon olo alkoi huonontua. Elämä kaventui neljän seinän sisälle. Juho istui tietokoneella yöt ja nukkui iltapäivään. Hänellä ei ollut voimia muuttaa arkea.

Yksinäisyys ja aikaansaamattomuus ahdistivat päivä päivältä enemmän. Lopulta Juho ei pystynyt poistumaan kotoa viikkoihin. 

Juhon elämä sai uuden suunnan

Juho aloitti Vamoksessa kesällä 2015, ja alkoi ratkoa vaikeaa elämäntilannetta luotettavan aikuisen kanssa. Vähitellen kasvoivat haaveet myös työstä. Juho mietti, voisiko tietokoneharrastuksesta tulla hänelle ammatti. ”Työkokeilu IT-yrityksessä vahvisti asian ja aloitin tietoliikennetekniikan opinnot.” Opiskelun myötä Juho sai päiviinsä kaivatun, säännöllisen arkirytmin.

Tänään Juho on positiivinen nuori mies ja luottaa omiin taitoihinsa, tulevaisuuteen ja toisiin ihmisiin. Mieltä painavat kuitenkin toiset nuoret, jotka ovat eristäytyneet neljän seinän sisälle.

”On tärkeää, että vaikeuksissa olevat nuoret pääsevät takaisin kiinni arkielämään. Nuoret ovat tulevaisuuden työntekijöitä, joten heihin pitäisi panostaa!” Juho vetoaa.

Liian moni nuori on vakavasti syrjäytynyt ja painii yksin ongelmiensa kanssa. Sinä voit muuttaa nuoren elämän. Lahjoita nyt!

Valitse lahjoituksen summa 


Valitse maksutapa

Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi verkkopankissasi laittamalla kuukausittain toistuvan lahjoituksen keräystilillemme: FI85 2065 1800 1084 62, kirjoita viestiksi ’Kuukausilahjoitus’. Tai voit myös tehdä kertalahjoituksen tilille. Kirjoita viestiksi haluamasi lahjoituskohde.

Rahankeräyslupa: RA/2017/373, myönnetty 30.3.2017, Poliisihallitus. Voimassa 1.6.2017-31.5.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Lahjoitukset käytetään vuosien 2017-2018 aikana kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi.