Retriitit

Heponiemen ydintoimintaa ovat kristillisen perinteen mukaiset retriitit, joita vietetään täydellisessä hiljaisuudessa. Retriitti on antoisa kokemus jokaiselle.

Tulevat retriitit

Retriitti luo tilaa hiljaisuudelle

Retriitti tulee englannin kielen sanasta ”retreat”, joka merkitsee vetäytymistä erilleen, takaisin päin. Vaikka hiljaisuuden tila pohjimmiltaan on ihmisen sisimmässä, sen löytämistä auttaa retriittipaikka, joka on luonnon keskellä, rauhallisessa ympäristössä. Tällaisesta paikasta Heponiemi on erinomainen esimerkki.

Rukoushetkiä ja kehollisia harjoitteita

Heponiemen hiljaisuuden keskuksen ydintoimintaa ovat kristillisen perinteen retriitit. Järjestämme itse toistakymmentä retriittiä vuosittain ja sen lisäksi vuokraamme tilojamme retriittijärjestäjille. Oma huone, luonnonrauha, hyvä ruoka sekä verkkainen rytmi tukevat retriitin lepoa.

Päivää rytmittävät yhteiset rukoushetket sekä retriitin teemasta kumpuavat virikepuheet tai esimerkiksi keholliset harjoitteet. Ulkoilu, lukeminen ja rantasaunan löylyt on osa levollista retriittikokemusta.

 

Kuuntele hiljaisuutta

Retriittiin tulijat sitoutuvat siihen, etteivät keskeytä toistensa hiljaisuutta. Hiljaisuudessa on helpompi kuulostella omaa sisintä ja Jumalan puhetta. Retriitissä saat jättää myös somen tauolle ja jäädä kuulostelemaan mitä sinulle juuri nyt kuuluu.

 

Heponiemen muut palvelut