Arvot, visio ja missio

Arvot – kristillinen lähimmäisenrakkaus, ihmisarvo ja uudistaminen

Perustamme palvelutyön rajoja ylittävään kristilliseen lähimmäisenrakkauteen. Puolustamme jokaisen ihmisen luovuttamatonta ihmisarvoa. Edistämme heikoimmassa asemassa olevien ihmisoikeuksia. Luomme mahdollisuuksia inhimillisesti arvokkaaseen elämään. Nämä arvot tarkoittavat, että lähimmäisenrakkaus tulkitaan ihmisarvon, oikeudenmukaisuuden ja yhteisöllisyyden näkökulmasta.
Diakonissalaitos on yli 150-vuotisen historiansa aikana toteuttanut jatkuvasti työssään uudistamista. Uudistaminen tarkoittaa, että haluamme työssämme innovoida, kirittää yhteiskuntaa ympärillämme muuttumaan ja saada aikaan tavoitteellista muutosta parempaan.

Visio – ”Jokaisella ihmisarvoinen elämä”

”Jokaisella ihmisarvoinen elämä” asettaa Diakonissalaitokselle kunnianhimoisen tavoitteen, joka kutsuu Diakonissalaitoksen, sen kumppanit ja kanssalaiset mukaan yhteiseen työhön muuttamaan rohkeasti maailmaa ihmisarvoisemmaksi. Haluamme olla rohkean diakonian edelläkävijä ja kestävän hyvinvoinnin rakentaja.

Maallamme on varaa kantaa vastuu kaikkein heikoimmista, ihmisillä on sekä kykyjä että halua kantaa vastuuta toisistaan. Ketään ei jätetä. Diakonissalaitoksen yhteisö tekee tekoja, jotka muuttavat ihmisen elämää paremmaksi. Emme kavahda, vaikka tekemisemme jakavat mielipiteitä.

Missio – tämän vuoksi olemme olemassa

Arjen asiakastyöstä kumpuava missio kuvaa työotettamme ja sitä, mikä on perustehtävämme ihmisten parissa. Asiakaslupauksemme on vahvistaa luottamusta, osallisuutta ja toimijuutta.

 

Mitä on diakonia?