Kansainvälisyys

Kannamme globaalia vastuutamme toteuttamalla kehitysyhteistyötä eteläisessä Afrikassa sekä laajemman Euroopan alueella.

Globaalia vaikuttamista

Diakonissalaitos toteuttaa kansainvälistä kehitysyhteistyötä, jonka tavoitteena on köyhyyden vähentäminen ja yhteiskuntien heikoimmassa asemassa olevien ihmisryhmien elämäntilanteen parantaminen. Lisäksi yksikkö tukee erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettuja kehittämishankkeita. Työmme tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle oikeus osallisuuteen ja toimijuuteen. Toimimme tällä hetkellä Afrikan mantereella Namibiassa ja Somaliassa sekä  laajemman Euroopan alueella Bulgariassa, Kosovossa, Moldovassa, Romaniassa, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä.

Kansainvälinen työmme keskittyy seuraaviin painopistealueisiin:

  • Nuoret tulevaisuuden tekijöinä – Toimillamme mahdollistamme nuorten työllistymisen heidän yhteiskunnassaan.
  • Pakolaisten ja paluumuuttajien hyvinvoinnin ja toimijuuden mahdollistaminen – Tuotamme kestävää elinkeinotoimintaa ja hyvinvointia pakolais- ja paluumuuttajayhteisöissä.
  • Vähemmistöjen oikeuksien ja tasavertaisen osallistumisen tukeminen – Vahvistamme vähemmistöjen oikeuksia ja poliittista osallistumista eri yhteiskunnissa.

Tuemme kaikessa työssämme yrittäjyysosaamista ja tasa-arvoista osallisuutta digitalisaatioon.

Kansainvälisen työn strategia – ENG

Diakonissalaitoksen kansainvälisen työn strategia linjaa toimintaa vastaamaan paremmin tätä päivää – ja huomista. Työn maantieteellinen painopiste on siirtymässä Afrikan mantereen vähiten kehittyneisiin maihin ja laajemman Euroopan maihin. Lue artikkeli tästä aiheesta.

Kehitysyhteistyötämme ja kansainvälistä toimintaamme tukevat ulkoministeriö, Helsingin seurakuntayhtymä, Emmaus ry ja Euroopan komissio.

Ajankohtaista

¨