Välkommen med: engagera dig, bry dig om, gör gott – var en Aurora!

5.3.2021

 

Känner du till Aurora Karamzin, som levde på 1800-talet? Hon kom att använda en stor del av sin handlingskraft och sina medel för att stöda Diakonissanstalten och hjälpa olyckligt lottade människor. Hon var en orädd välgörare och förebild, och i vår nya kampanj Var en Aurora, som inleddes den 2 mars, uppmuntrar vi alla att följa i hennes fotspår. Kampanjen kulminerar på Auroras namnsdag som firas onsdagen den 10 mars.

Målet med Diakonissanstaltens kampanj Var en Aurora är att väcka liv i arvet efter Aurora Karamzin; givmildheten och omtanken. Vi välkomnar alla i den gemensamma kampanjen Var en Aurora. Att vara en Aurora innebär att hjälpa, bry sig om och göra gott. Och att ha mod att försvara människovärdet.

”Aurora Karamzin (1808-1902) var en betydande välgörare med stort inflytande i samhället. Hennes givmildhet var vida känd. Aurora svarade på fattiga, gamla, hungriga och sjuka människors böner om hjälp. Utbildning för kvinnor och flickor stod hennes hjärta särskilt nära. Diakonissanstalten grundades på Aurora Karamzins initiativ och anstalten inledde sin verksamhet år 1867 som ett farsotssjukhus”, berättar Diakonissanstaltens intendent Jaana af Hällström.

Kom med – Var en Aurora!

Under kampanjen lyfter vi fram olika sätt att hjälpa för att alla ska kunna vara en Aurora på sitt eget sätt. Dagens Auroror är till exempel våra hjärtegoda givare, frivilliga och medarbetare som arbetar för sämre lottade människors väl. Aurora kan också vara ett företag som bär ett starkt socialt ansvar för att ingen ska lämnas utanför. Ännu 150 år efter att Diakonissanstalten grundades fortsätter den med Auroras viktiga hjälparbete för de allra mest utsatta människorna, och fortfarande erbjuder den många sätt att vara med och hjälpa!

Kampanjen Var en Aurora kulminerar på Auroras namnsdag som firas onsdagen den 10 mars 2021

Vi välkomnar alla dagens Auroror att tillsammans med oss synliggöra arvet efter Aurora och kraften i att göra gott. På vår webbsida www.hdl.fi/OleAurora (på finska) finns många tips om hur man kan delta i kampanjen som givare, frivillig, företagspartner eller varför inte på sociala medier.

Aurora Karamzin istuu kukkien keskellä terassilla.

 

Aurora älskade blommor

Eftersom Aurora Karamzin älskade blommor uppmanar vi också alla att fira Auroras namnsdag genom att klä sig i blommigt och bringa färgprakt i vår vintriga mars månad. Följ gärna kampanjen och dela en blommig bild i sociala medier på hashtaggen #OleAurora.

 

Läs mera om Diakonissanstaltens historia och Aurora

Ytterligare information:
Jaana af Hällström, intendent, jaana.af.hallstrom@hdl.fi, tfn 040 485 3545
Laura Niemi, kommunikationsdirektör, laura.niemi@hdl.fi, 050 3738602

Också dessa kunde intressera dig: