Kummiksi nuorelle

Kummiperhe tai yksittäinen kummi tarjoaa alaikäisenä turvapaikanhakijana yksin Suomeen tulleelle nuorelle mahdollisuuden päästä kokemaan suomalaista arkea. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Alempaa löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Lue myös artikkelit: ”Kunpa joku edes joskus kysyisi, miten minulla menee” , Kummiperheen äidin tarina sekä Kummius on tuonut elämään iloa ja ihmettelyä

Katso Youtubesta, mitä kummiperheet itse kertovat toiminnasta: Mitä sanoisit kummiperheeksi ryhtymistä harkitsevalle , Mitä iloa kummiperheestä on nuorelle sekä Mikä on ollut kummiperheenä toimimisessa antoisinta 

Miten kummiperheeksi ryhdytään?

Mikäli kiinnostuit ja haluat tietää lisää kummiperhetoiminnasta, ota yhteyttä sähköpostitse kummiperhetoiminta@hdl.fi tai tämän sivun nettilomakkeella. Jos toivot yhteydenottoa puhelimitse, jätäthän myös numerosi.


Minkälainen perhe tai henkilö sopii kummiperheeksi?

Kaikenlaiset perheet voivat tulla toimintaan mukaan – perhe voit olla vaikka vain sinä! Jos perheeseesi kuuluu muitakin henkilöitä, on toki tärkeää, että mukaan lähteminen on koko perheen yhteinen toive. Erityisesti etsitään kummeja pk-seudulta.

Mitä kummiperhe tekee nuoren kanssa?

Yhdessä tehdään arkisia asioita omien aikataulujen mukaan esimerkiksi 2-4 kertaa kuussa: Nuori otetaan mukaan vaikkapa ruokakauppaan, sohvalle lojumaan, valmistamaan päivällistä, ulkoiluttamaan koiraa tai pihatöihin – mikä omaan arkeen sopivimmalta tuntuu.

Mitä hyötyä kummiperheestä on nuorelle?

  • Nuoren suomen kielen taito paranee ja hän oppii suomalaisia tapoja.
  • Hän saa ympärilleen turvallisia, luotettavia aikuisia, joilta kysyä tarvittaessa neuvoa.
  • Toiminta lisää nuorten hyvinvointia sekä tukee kotoutumista.

Ajankohtaista