Kummiperhe nuorelle

Kummiperhe tarjoaa alaikäisenä turvapaikanhakijana yksin Suomeen tulleelle nuorelle mahdollisuuden päästä kokemaan suomalaista perhe-elämää ja arkea. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Alempaa löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Lue myös artikkelit: ”Kunpa joku edes joskus kysyisi, miten minulla menee” , Kummiperheen äidin tarina sekä Kummius on tuonut elämään iloa ja ihmettelyä

Katso Youtubesta, mitä kummiperheet itse kertovat toiminnasta: Mitä sanoisit kummiperheeksi ryhtymistä harkitsevalle , Mitä iloa kummiperheestä on nuorelle sekä Mikä on ollut kummiperheenä toimimisessa antoisinta 

Miten kummiperheeksi ryhdytään?

Mikäli kiinnostuit ja haluat tietää lisää kummiperhetoiminnasta, ota yhteyttä sähköpostitse kummiperhetoiminta@hdl.fi tai tämän sivun nettilomakkeella. Jos toivot yhteydenottoa puhelimitse, jätäthän myös numerosi.


Minkälainen perhe sopii kummiperheeksi?

Kaikenlaiset perheet voivat tulla toimintaan mukaan – perhe voit olla vaikka vain sinä! Jos perheeseesi kuuluu muitakin henkilöitä, on toki tärkeää, että mukaan lähteminen on koko perheen yhteinen toive.

Mitä kummiperhe tekee nuoren kanssa?

Nuoren kanssa tehdään arkisia asioita: Nuori otetaan esimerkiksi mukaan ruokakauppaan, valmistamaan päivällistä, ulkoiluttamaan koiraa tai pihatöihin. Tai vaikka vain sohvalle lojumaan ja katsomaan tv:tä perheen kanssa.

Mitä hyötyä kummiperheestä on nuorelle?

  • Nuori oppii suomen kieltä
  • Hän saa ympärilleen turvallisia aikuisia.
  • Toiminta lisää nuorten hyvinvointia sekä tukee kotoutumista.

Ajankohtaista