Kuvassa on kolme Romanian romania, kaksi naista ja yksi mies.

Liikkuvan väestön päiväkeskus

Hirundo on EU-kansalaisten liikkuvalle väestölle tarkoitettu päiväkeskus. Päivittäisten asioiden hoitamisen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme sosiaali- ja terveysalan tukea. Hirundossa on mahdollista käydä kahvilla, suihkussa ja pestä pyykkiä sekä käyttää internettiä ja syödä omia eväitä turvassa. Lisäksi keskuksen henkilökunnalta saa ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä.

Hätämajoitus

Helsingin Diakonissalaitos järjestää hätämajoitusta Alppikadun korttelissa.

 

Osallisuutta ja osaamista

Työtä ja toivoa

Työtä ja toivoa on hanke, joka edistää heikossa työmarkkina-asemassa olevien maahanmuuttajien, erityisesti Itä-Euroopan romanien, työllistymistä ja toimintakykyä. Lue lisää

Yhteisötoiminta ja osaaminen

Yhteisötoiminta ja osaaminen on Hirundossa toteutettava hanke, joka keskittyy EU:n liikkuvaan väestöön, lähinnä Itä-Euroopasta Suomeen toimeentuloa hakemaan tulleisiin romaneihin.
Lue lisää

Gemma

Vuosina 2016-2017 toteutetun hankkeen kohderyhmänä olivat romanisiirtolaiset ja paperittomat naiset. Tavoitteena oli sukupuoleen perustuvan väkivallan tutkiminen sekä ennaltaehkäisevän interventiomallin kehittäminen.
Lue lisää

Tukea syrjityille

EU-kansalaisten liikkuva väestö muodostuu suurelta osin romaneista, jotka kotimaissaan kohtaavat syrjintää, eriarvoisuutta ja äärimmäistä köyhyyttä. Siksi kerjäämisestä on tullut heille elinkeino. Syrjintä ja eriarvoisuus eivät katoa Suomessakaan, mikä vaikeuttaa oleskelun rekisteröintiä.

Helsingin Diakonissalaitos haluaa vaihtoehtoja kerjäämiselle

Keikkapooli auttaa maahanmuuttajia ja liikkuvaa väestöä työllistymään

”Tiedän, miltä tuntuu kerjätä kadulla ja pelätä” – Asunnottomuuden kasvot näkyvät liikkuvassa väestössä

Auta liikkuvaa väestöä ja lahjoita