Liikkuva väestö tarvitsee työtä ja toivoa

Kerjääminen on työ, joka valitaan vain, kun muuta ei ole tarjolla. Itä-Euroopan romanit ovat tulleet Suomeen hankkimaan perheelleen toimeentuloa, ja me Diakonissalaitoksella teemme töitä sen eteen, että he saisivat kerjäämisen tilalle muita ansaintakeinoja. Teemme työtämme sekä Suomessa että liikkuvan väestön lähtömaissa.

Tutustu Diakonissalaitoksen nykyiselle hallituskaudelle asettamiin tavoitteisiin

Rakennamme pysyvää toimeentuloa

Liikkuva väestö ei tarvitse vain hätäapua vaan myös mahdollisuuksia parantaa toimeentuloaan pysyvästi. Me Diakonissalaitoksella rakennamme heille mahdollisuuksia työllistymiseen, ja kauttamme jo kymmenet romanit ovat onnistuneet saamaan elämänsä ensimmäisen työsopimuksen.

Lue lisää kuinka teemme tätä työtä

Liikkuvan väestön päiväkeskus Hirundo

Hirundo on EU:n liikkuvalle väestölle tarkoitettu päiväkeskus Helsingissä. Hirundossa liikkuva väestö voi käydä kahvilla, suihkussa ja pestä pyykkiä sekä käyttää internetiä ja syödä omia eväitä turvassa. Lisäksi tarjoamme heille tukea päivittäisten asioiden hoitamisessa sekä ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluista.

Hätämajoitus

Diakonissalaitos ylläpitää hätämajoitusta Alppikadun korttelissa Helsingissä. Majoitus on avoinna vuoden kylmimpään aikaan, yleensä lokakuusta huhtikuuhun. Vuonna 2018 majoitusta käytti keskimäärin 50 ihmistä yössä. Ilman hätämajoitusta nämä ihmiset joutuisivat viettämään yönsä ulkona.

Työmme lähtömaissa

Bulgaria, Romania ja Kosovo

Diakonissalaitos on jo pitkään tehnyt aktiivisesti töitä romaniväestön oikeuksien parantamiseksi Bulgariassa, Romaniassa ja Kosovossa. Haluamme myös vahvistaa romanien poliittista osallistumista, heidän koulutustaan ja osallisuuttaan työmarkkinoilla. Lisäksi toimimme kumppanina Euroopan komission  rahoittamassa hankkeessa, jossa tuodaan esiin romaneihin kohdistuvaa syrjintää Euroopassa.
Lue lisää

Moldova, Ukraina ja Valko-Venäjä

Keväällä 2019 aloitimme romanityön myös Moldovassa, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä haluamme tehdä romaninaisista aktiivisia toimijoita yhteiskunnassa ja muun muassa toteuttaa heidän toiveitaan omasta yrityksestä.

Lue lisää

 

Ajankohtaista

Auta romanit kohti työtä ja toimeentuloa. Lahjoita!

Lahjoita

150€

Lahjoita

50€

Lahjoita

30€

Lahjoita

  1. Valitse summa
  2. Syötä yhteystietosi
  3. Valitse maksutapa
  4. Kiitos lahjoituksestasi