Liikkuvan väestön päiväkeskus

Hirundo on EU-kansalaisten liikkuvalle väestölle tarkoitettu päiväkeskus. Päivittäisten asioiden hoitamisen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme sosiaali- ja terveysalan tukea. Hirundossa on mahdollista käydä kahvilla, suihkussa ja pestä pyykkiä sekä käyttää internettiä ja syödä omia eväitä turvassa. Lisäksi keskuksen henkilökunnalta saa ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluista.

Hätämajoitus

Diakonissalaitos järjestää hätämajoitusta Alppikadun korttelissa. Majoitus on avoinna vuoden kylmimpään aikaan, yleensä tammikuusta huhtikuuhun.

Yhteisötoiminta ja osaaminen

Yhteisötoiminta ja osaaminen on Hirundossa toteutettava hanke, joka keskittyy EU:n liikkuvaan väestöön, lähinnä Itä-Euroopasta Suomeen toimeentuloa hakemaan tulleisiin romaneihin.
Lue lisää

Gemma

Vuosina 2016-2017 toteutetun hankkeen kohderyhmänä olivat romanisiirtolaiset ja paperittomat naiset. Tavoitteena oli sukupuoleen perustuvan väkivallan tutkiminen sekä ennaltaehkäisevän interventiomallin kehittäminen.
Lue lisää

Tukea syrjityille

EU-kansalaisten liikkuva väestö muodostuu suurelta osin romaneista, jotka kotimaissaan kohtaavat syrjintää, eriarvoisuutta ja äärimmäistä köyhyyttä. Siksi kerjäämisestä on tullut heille elinkeino. Syrjintä ja eriarvoisuus eivät katoa Suomessakaan, mikä vaikeuttaa oleskelun rekisteröintiä.

Auta liikkuvaa väestöä ja lahjoita

 

”Tavoitteenamme on, että ihmisten ei tarvitsisi kerjätä, koska kerjääminen ei ole ihmisarvoista. Haluamme poistaa kerjäämisen Helsingistä, mutta emme kuitenkaan ole kriminalisoimassa elinkeinoa, ihmisiä tai piilottamassa köyhyyttä katseilta. Sen sijaa kehitämme kerjäämisen tilalle vaihtoehtoisia tapoja hankkia toimeentulo.”