Psykotraumatologian keskus

Psykotraumatologian keskus on psykiatrinen poliklinikka, jonka moniammatilliset tiimit tarjoavat arviointia, hoitoa ja kuntoutusta pakolaistaustaisille ihmisille.  Hoidamme sodan, pakolaisuuden ja kidutuksen vuoksi vaikeasti traumatisoituneita aikuisia, lapsia ja perheitä. Tarjoamme myös valtakunnallista koulutusta, konsultaatiota ammattilaisille ja työyhteisöille liittyen pakolaistaustaisten ihmisten traumahoitoon ja monikulttuuriseen hoitotyöhön. Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia. Asiakkaan kotikunta huolehtii mahdollisista tulkki- ja matkakustannuksista.

Psykotraumatologian keskuksen muodostavat Kidutettujen kuntoutus, Sotatraumatisoituneiden kuntoutus sekä Lasten ja nuorten toiminta. Kidutettujen kuntoutuksen toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla. Lasten ja nuorten toimintaa rahoittaa Turvapaikka-, maahanmuutto ja kotouttamisrahasto (AMIF).

Sotatraumatisoituneiden kuntoutushanke päättyi 31.3.2021, ja uutta rahoitusta on haettu. Odotamme tietoa rahoituspäätöksistä lokakuun 2021 aikana. Lisätietoa hankkeesta antaa projektipäällikkö Mari Tikkanen, mari.tikkanen@hdl.fi, puh. 050 314 2013.

Lähete Psykotraumatologian keskuksen palveluihin 

Våra tjänster på svenska

Palvelumme