Tietopankki

Tietopankkiin on koottu traumatisoituneiden pakolais- ja turvapaikanhakijalasten ja -nuorten mielenterveyskysymyksiin liittyvää aineistoa. Tietokanta sisältää lisäksi monikulttuuriseen traumatyöhön soveltuvia arviointimenetelmiä sekä tietoa kidutuksen uhrin trauman vaikutuksista oppimiseen.

Hoidon ja kuntoutuksen tueksi

Lataa Meidän tarinamme -työkirja perheille suomeksi aukeamittain tai sivuttain ja englanniksi. Työkirjaan liittyvä työntekijän opas suomeksi löytyy täältä.

Lataa Mun tarinani -työkirja nuorille aukeamittain tai sivuttain ja englanniksi.
Työkirjaan liittyvä työntekijän opas suomeksi löytyy täältä.

Lataa Minun tarinani -työkirja lapsille aukeamittain tai sivuttain ja englanniksi. Työkirjaan liittyvä työntekijän opas suomeksi löytyy täältä ja englanniksi täältä.

Lue myös Työkirja vahvistaa pakolaislapsen ääntä ja auttaa jäsentämään koettua

Aikajanatyöskentely arviointimenetelmänä traumatisoituneiden pakolaislasten ja -nuorten sekä heidän perheidensä kanssa löytyy täältä.

Raportit

Sandra Hagman, Marjo Neste, Mari Levander, Mari Mäkinen-Halttunen, Sami Rekonen, Ann-Christin Qvarnström-Obrey: Toivon taimia – Psykotraumatologian keskuksen Lasten ja nuorten toiminnan hankeraportti 2016–2018. HDL raportti # 2/2018

Hagman Sandra: ”Työ on varmasti vielä lapsenkengissä” – Selvitys traumatisoituneiden pakolaislasten ja -nuorten hoidosta. HDL raportti # 1/2017

Hakkarainen Elina & Laakso Rea & Qvarnström-Obrey Ann-Christin & Vehviläinen Riitta: ”Joka tapaamisen jälkeen on tunne, että toivoa on” – KITU lapset ja nuoret -hankkeen loppuarviointiraportti.
HDL raportti # 2/2012

Suikkanen Sirkku: Selvitys kidutettujen ja vaikeasti traumatisoituneiden turvapaikanhakija- ja pakolaislasten ja -nuorten määrästä sekä heidän psykiatristen palvelujen tarpeestaan. Helsingin Diakonissalaitoksen raportteja 1/2010

Trauma ja oppiminen

Tietoa traumatisoitumisesta ja sen tunnistamisesta sekä apua lasten ja nuorten koulunkäynnin tukemiseen.
Lue lisää 

Uutiset

17.1.2019
Digivälitteinen työskentely mahdollistaa pakolaisten hoidon myös valtakunnallisesti

28.11.2018
Kiintiöpakolaisten määrän nostaminen tukee traumatisoituneiden pakolaisten kuntoutusta

22.5.2018
Kidutettujen kuntoutuskeskuksesta Psykotraumatologian keskukseksi

5.3.2018
Työkirja vahvistaa pakolaislapsen ääntä ja auttaa jäsentämään koettua

 

Asiantuntijavideot

¨