Mentorointia nuorille

Amigo yhdistää nuoren mentoroitavan ja aikuisen mentorin. Mentoripari tapaa vuoden ajan 1-2 kertaa kuukaudessa. Mentori tukee nuorta tämän haaveissa ja suunnitelmissa – tärkeintä on kuitenkin viettää mukavaa aikaa yhdessä!

Nuori, haluatko mentorin?

Amigon kautta 16-29-vuotias nuori voi saada itselleen mentorin. Mentorointi alkaa ”mätchäyksellä”, jotta kiinnotuksen kohteenne osuisivat mahdollisimman hyvin yksiin. Olemme mukana, kun tapaatte ensimmäisen kerran sekä yhteisessä lopputapaamisessa mentorointivuoden päätyttyä.

Mentori on luotettava aikuinen, joka vapaa-ajallaan tapaa ja tukee nuorta yhden vuoden ajan. Amigolaisille järjestetään myös kivaa yhteistä toimintaa kuten retkiä ja erilaisia aktiviteetteja.

Tapaamisissa keskustellaan nuorta kiinnostavista asioista: koulutuksesta, eri ammateista, harrastuksista ja ystävistä – mistä tahansa, mikä mietityttää. Tärkeintä on viettää mukavaa aikaa yhdessä.

”Kerrankin on ihminen, joka ymmärtää ja jonka kanssa voi olla tavallisesti.”
– Nuori

Aikuinen, ryhtyisitkö mentoriksi?

Mentorina pääset kokemaan merkityksellisiä hetkiä nuoren kanssa. Tutustut nuoren maailmaan sekä luotte yhteisiä hauskoja ja mieleenpainuvia hetkiä. Mentori tukee ja tapaa nuorta vuoden ajan, 1-2 kertaa kuukaudessa. Voitte keskustella esimerkiksi urahaaveista, koulusta, harrastuksista tai muusta nuorta kiinnostavasta.

Mentorointipari rakentaa yhdessä ihmissuhteen, jossa he kunnioittavat toistensa näkemyksiä, toiveita ja rajoja.

Amigo-mentorointi alkoi vuonna 2011 ja tähän mennessä jo yli 350 nuorta on saanut ohjelman kautta oman mentorin. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

”Näen niin monia käyttämättömiä voimavaroja nuoressani. Haluan auttaa häntä löytämään ne.”
– Mentori