Kanssala

Kanssala on helsinkiläisen kansalaistoiminnan kiihdyttämö, joka tuo kansalais- ja vapaaehtoistoimintaa lähemmäksi helsinkiläisten arkea. Kavennamme ihmisten ja yhteisöjen välisiä etäisyyksiä. Haluamme, että jokainen Helsingissä asuva tai oleskeleva löytää itselleen merkityksellistä tekemistä vapaaehtoisena, vertaisena tai aktiivina. Yhdistämme sinut näköisesi ja kokoisesi kansalaistoiminnan pariin.

Ihmisille yhteisöjä, yhteisöihin toimijoita!

Diakonissalaitoksen ja Helsingin kaupungin yhteinen ponnistus Kanssala välittää vapaaehtoistehtäviä helsinkiläisissä järjestöissä ja muissa yhteisöissä, joissa on tarvetta vapaaehtoisille. Yhdistämme sinut näköisesi ja kokoisesi kansalais- tai vapaaehtoistoiminnan pariin. Tehtävät vaihtelevat ja jokaisen tehtävän suorittamispaikan kohdalla on avattu millaista tekemistä ja osaamista kussakin paikassa tarvitaan.

Kanssalan kautta pääset nopeasti mukaan vapaaehtoistoimintaan. Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa varmistamme, että vapaaehtoiset saavat riittävät eväät tehtävänsä tekemiseen. Kanssalan tehtävät eivät keskity yhteen teemaan vaan tehtävien joukossa on kaikkea vapaaehtoisista kielikavereista ilmastotoimintaan. Jokainen tehtävän tarjoaja määrittää itse millaista sitoutumista he vapaaehtoiselta toivovat.

Kehitämme ja testaamme erilaisia tapoja päästä kansalaistoiminnan pariin ja osallistua yhteiskuntaan. Haluamme tarjota osallistumisen mahdollisuuksia erityisesti heille, jotka eivät syystä tai toisesta näe itseään kansalaistoimijoina. Levitämme hyviä toimintatapoja verkostoissa ja instituutioissa.

Löydä Kanssalan kautta itsellesi tai yhteisöllesi sopiva tapa toimia!

Minä vapaaehtoistyöntekijä? – Kaupunkilaisten näkemyksiä vapaaehtoistoiminnasta
Lue lisää tästä linkistä

Liity mukaan – jokaisesta on tähän!

Tarinoita Kanssalasta

Tutustu tekijöihin, vieraanvaraisiin yhteisöihin ja Kanssalan kasvutarinoihin.