Tervetuloa sivuillemme!

Kanssala on Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnan kiihdyttämö, jossa edistämme kokeilullisella otteella yhdessä elämistä, osallistumista ja vieraanvaraisuutta Suomessa. Kehitämme yhteistyökumppaneidemme kanssa erilaisia tapoja organisoida vapaaehtoistoiminnan, osallistumisen ja yhdessä elämisen muotoja.

Mukava, että tulit vierailemaan sivuillamme! Tutustu alta tarkemmin toimintaamme ja ota yhteyttä.

Pyrskäytimme toimintamme käyntiin sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen kehittämisrahalla vuosina 2018-2020, ja jatkamme toimintaamme vuonna 2021.

Tavoitteemme vuonna 2021: lisää osallistumisen ja yhdessä elämisen tapoja

Vuonna 2021 keskitymme toiminnassamme tuottamaan kokeiluja, joiden tavoitteena on

  • lisätä osallistumisen, vaikuttamisen ja ihmisten keskinäisen yhdessä elämisen tapoja
  • tukea eri yhteisöjä siinä, että ne pystyvät omassa arjessaan mahdollistamaan näitä erilaisia osallistumisen, vaikuttamisen ja yhdessä elämisen tapoja.

Käytännön työssämme erilaiset osallistumisen tavat ovat usein erilaista vapaaehtoistoimintaa. Tavoitteenamme on kuitenkin myös tunnistaa uusia ilmiöitä, jotka liittyvät osallistumisen ja yhdessä elämisen teemoihin – ovatpa ne sitten vapaaehtoistoimintaa tai joitakin muita osallistumisen tapoja.

Miksi?

Meille kansalaistoiminta hahmottuu yhdessä elämisenä muiden kanssa. Se on tapa tuoda ihmisiä yhteen yhteisöjen jäseniksi ja tunnustaa ihmisten kyvyt ja vahvuudet. Tämä mahdollistuu yhdenvertaisessa vuorovaikutuksessa, arvostavassa dialogissa ja yhteisöissä.

Voit tutustua Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnan strategiaan tarkemmin täältä.

Miten meihin voi olla yhteydessä?

Tutustu tiimiimme täältä. Liity postituslistallemme täältä.

 

Tarinoita Kanssalasta

Tutustu tekijöihin, vieraanvaraisiin yhteisöihin ja Kanssalan kasvutarinoihin.