Uteliaisuudella kohti kansalaisyhteiskuntaa

Meitä motivoi pyrkimys ymmärtää kansalaisyhteiskunnallisen toiminnan muotoja, motiiveja ja mahdollisuuksia.

Etsimme vieraanvaraisia yhteisöjä – meitä inspiroi mahdollisuus tunnistaa vieraanvaraisuuden elementtejä ja vieraanvaraisten yhteisöjen aikaansaamia hyviä vaikutuksia. Pohdimme ja pengomme myös uteliaalla otteella yksilöiden vahvuuksia ja motivaatioita liittyä yhteisöjen toimintaan. Voit tutustua työmme ohessa tuottamiimme materiaaleihin aineistopankistamme.

Vuonna 2021 meitä kiinnostaa yllä kuvattujen seikkojen ohella myös toivon trendit ja ilmenemismuodot, uudet nousevat kansalaisyhteiskunnan yhteisöt, uudet yhdessä elämisen ilmiöt sekä kiinnostavat yhteistyömuodot esimerkiksi kansalaisyhteiskunnan ja sote-yksiköiden, järjestöjen ja yritysten sekä kansalaisliikkeiden ja julkishallinnon välillä.

Antaudumme mieluusti myös keskusteluihin erilaisista osallistumisen ja vaikuttamisen tavoista. Esimerkiksi syksyllä 2020 saimme keskustella yhdessä elämisen tavoista kuuden vieraan kanssa podcastissamme, johon voit tutustua tarkemmin täältä. Vuonna 2021 nauhoitamme podcastin seuraavan kierroksen, jonka aiheena on nuorten aikuisten näkemykset osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Tulisitko syventämään ymmärtämystä kanssamme?

Haluaisitko sinä tutkia tai kartoittaa kansalaistoiminnan, vieraanvaraisuuden ja yhdessä elämisen ilmiöitä kanssamme? Temme mieluusti yhteistyötä harjoittelijoiden, opinnäytetyöntekijöiden ja miksei ammattimaistenkin tutkijoiden kanssa. Lue lisää harjoitteluiden ja opinnäytteiden mahdollisuuksista meillä täältä ja ota yhteyttä!