Diakonissanstalten inbjuder dig till färgrik Kvartersfest 

18.8.2023

Kvartersfesten anordnas den 24 augusti, redan för femte gången. Kvartersfesten är en stor och livfull fest  på Alpgatan i Helsingfors. På scenen står bl.a. Atomirotta, Litku Klemetti och Tumppi Varonen & Problems.

Viirinauha.

I Diakonissanstaltens historiska rödtegelkvarter sprids ett glädjefullt spektrum av saker att göra, musik, teater, nytt och gammalt den 24 augusti, klockan 13.00-17.00. På programmet står förutom banden till exempel Meeri Koutaniemis fotoutställning, en monolog om Aurora Karamzin, grundaren av Diakonissanstalten, en loppmarknad, ett Levande bibliotek, allsång, historieguidningar, lektioner i gregoriansk sång, jättesåpbubblor, mat, kaffe&bulla, sockervadd och mycket annat.

Festen har samlat mer än tusen besökare varje år, och detsamma väntas även denna gång.

”Efter sommarens rivande rasism- och ojämlikhetsdebatt känns det särskilt viktigt att kalla samman olika människor från olika sidor av samhället. Kvartersfesten är en godmodig tillställning som hyllar jämställdhet och mångfald och där precis alla passar in, säger Olli Holmström, vd på Diakonissanstalten.

Diakonissanstalten, som startade som ett litet infektionssjukhus och utbildare för unga kvinnor i Helsingfors, är idag en riksomfattande samhällelig stiftelsekoncern med 3 200 anställda. Verksamheten lever i tiden, men kärnan förblir densamma:

människovärdet och kärleken till nästan är fortfarande i centrum för allt arbete.

I år arrangeras Kvartersfestivalens program även av Diakonissanstaltens serviceverksamhet Rinnekodit. Finlands Diakoni-institut har varit med som arrangör från första början.

Kvartersfesten, som firar Diakonissanstaltens arbete för människovärdet, är en fest för människor. Varmt välkommen!

Kvartersfest

Tid: torstaina 24.8. klo 13–17
Plats: Alpgatan 2, 00530 Helsingfors
Program (på finska) 

Ytterligare information 

  • Olli Holmström, verkställande direktör
  • Laura Niemi, kommunikations- och ansvarsdirektör (laura.niemi@hdl.fi, +358503738602)
  • Jenni Sarolahti, kommunikationschef (jenni.sarolahti@hdl.fi, +358503720828)

 

 

Också dessa kunde intressera dig: