Tervetuloa Diakonissalaitoksen Korttelijuhlaan!

Korttelijuhla on Helsingin Kalliossa Diakonissalaitoksen korttelissa vuosittain elokuussa vietettävä ainutlaatuinen, avoin, äänekäs ja iloinen kansanjuhla. Kortteliin levittäytyy iloinen kirjo tekemistä, musiikkia, teatteria, uutta ja vanhaa. Diakonissalaitoksen ihmisarvotyötä juhlistava Korttelijuhla on ihmisten juhla. Lämpimästi tervetuloa!

Alppikatu 2, 24.8.2023, klo 13-17

Diakonissalaitoksen historiaa henkivä punatiilikortteli Helsingin Kalliossa kutsuu viettämään kesäpäivää yhdessä.

Tulitpa sitten naapurista tai kauempaa: sydämellisesti tervetuloa!

Tule sellaisena kuin olet

Tilaisuus on kaikille avoin. Vaalimme vieraanvaraisuutta, juhlimme monimuotoisuutta ja noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Korttelin alue on esteetön.

Maksuton tilaisuus

Koko tapahtuma on täysin maksuton.

Halutessasi voit antaa lahjoituksen Diakonissalaitokselle. Lahjoituksilla autetaan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.

Tue toimintaamme

Kiitos kaikille vuoden 2023 Korttelijuhlaan osallistuneille!

Korttelijuhla sattui tänä vuonna samalle päivälle kuin Ukrainan itsenäisyyspäivä. Tämänkin takia juhlahumun lomassa puhuttiin paljon ihmisarvosta: mitä se merkitsee ja miten se toteutuu. ”Juhlimme tänään myös ihmisarvoa, sitä, että jokainen meistä on tärkeä”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström tiivisti asian tervetuliaispuheessaan.

Lue juttu

Taidetta kirkkolaulusta rockiin

”Korttelijuhlamme on vuosittainen Diakonissalaitoksen ystävien jälleennäkemisen paikka. Tämä on upein blockfest tässä korttelissa – ja pari korttelia tästä ylöspäin”, Olli Holmström nauratti yleisöä puheessaan.

Korttelijuhlan ohjelmaan kuului tänä vuonna kaikkea tarot-korttien tulkinnasta Elävään kirjastoon ja Erkkajoogasta taidenäyttelyyn, myyjäisiin ja taidetyöpajaan. Päälavan musiikista vastasivat Tumppi Varonen & Problems, Litku Klemetti sekä myös vuoden 2017 Korttelijuhlassa esiintynyt Atomirotta.

Lisää tunnelmia Korttelijuhlasta

Tunnelmia menneistä Korttelijuhlista

Ensimmäinen Korttelijuhla järjestettiin vuonna 2017, jolloin Diakonissalaitos täytti 150 vuotta.  Perinteisen kutsuvierastilaisuuden tilalle halusimme järjestää juhlan, johon kaikki olisivat tervetulleita.  Juhlavierasjoukko olikin moninainen ja juhla oli täynnä iloa, lämpöä ja yllättäviä kohtaamisia.

Innostuneen vastaanoton johdosta juhla järjestettiin uudelleen vuosina 2018 ja 2019. Vuonna 2022, kahden koronavuoden tauon jälkeen, juhlittiin jälleen. Tälle soittolistalle on koottuna videoita Korttelijuhlista vuosien varrelta.

Haluatko tukea ihmisarvotyötämme?

Tee lahjoitus Diakonissalaitokselle

Lahjoitukset käytetään vaikeimmassa asemassa olevien auttamiseen Suomessa ja ulkomailla.