Testamentsgåva

Lämna efter dig en värld som är bättre att vara i. Med din gåva tar vi hand om de som mest behöver hjälp långt efter att du själv inte längre kan hjälpa till.

Skulle du vilja minnas nära och kära i nöd i ditt testamente?

Mer information om upprättande av testamente och Diakonissinstitutets arbete kan du få i vår testamentebroschyr. Beställ en gratis broschyr och lär känna den när du vill. Att beställa en broschyr förpliktar dig inte till någonting.

För testamentsmakarnas information är Diakonissinstitutets officiella namn Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö sr och vårt FO-nummer är 0116480-8.

Ja, jag vill beställa en testamentbrochyr!

Genom att beställa en testamentsbroschyr ger du tillstånd att behandla dina personuppgifter i Diakonissanstaltens kommunikations-, marknadsförings-, och givarregister. Dina personuppgifter raderas automatiskt från registret efter 3 månader. Länk till integritetspolicyn (pdf på finska).

Alla borde ha ett testamente

Endast med ett testamente kan du säkerställa att dina tillgångar används enligt ditt testamente efter din död. Vi förstår att du vill minnas dina nära och kära i ditt testamente. Utöver dem kan du om du så vill styra en del av ditt arv till att hjälpa dem som behöver det mest. Har du inga släktingar kan du tänka dig att testamentera hela din egendom till ett gott ändamål. En testamentsgåva kan vara liten eller stor, vi använder den på ett sådant sätt att den är till maximal nytta för förmånstagarna. Som ideell organisation behöver Diakonissanstalten inte betala arvsskatt.

Hur upprättas ett testamente?

Att upprätta ett testamente är inte svårt. Det bör dock ta hänsyn till några viktiga aspekter av formatet så att det definitivt är giltigt. Kolla in vår testamenteguide, där du även kan hitta ett modelltestamente.

Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna.

lahjoittajapalvelu@hdl.fi