Vamos auttaa koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevia nuoria.

Tue Vamos-toimintaa, autat nuoria.
Lahjoita nyt

”Vamos!” on espanjaa, ja suomeksi se tarkoittaa ”Mennään!” – Tähän kiteytyy Diakonissalaitoksen Vamos-nuortenpalvelun idea: lähdetään yhdessä ja eteenpäin!

Me Vamoksessa autamme eri tavoin hankalassa tilanteessa olevia 16–29-vuotiaita koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevia nuoria löytämään oman polkunsa. Joillain nuorista elämää on mutkistanut mielenterveyden pulmat, toisilla opintojen katkeaminen, työttömyys, päihteidenkäyttö, asunnottomuus tai esimerkiksi lähipiirin haasteet.  

Työn ytimessä on kiireetön kohtaaminen

Luotamme kiireettömän kohtaamisen ja nuoren tilanteesta lähtevän yksilöllisen tuen voimaan. Jokainen meillä aloittava nuori saa oman työntekijän, jolla on aikaa tutustua häneen. Tukea saa niin arkeen kuin tulevaisuuden suunnitteluun. 

Kaikki toiminta räätälöidään nuoren tarpeesta käsin, ja apua saa juuri niihin itselle tärkeimpiin asioihin. Vähitellen etsitään nuorelle yhdessä polku kouluun tai töihin. Yksilöllisen tuen lisäksi on mahdollista osallistua ryhmätoimintaan. 

Valtakunnallinen Vamos

Olemme toimineet 15 vuoden ajan, ja toimintaamme osallistuu vuosittain noin 2000 nuorta. Meillä on noin 100 työntekijää 11 paikkakunnalla: Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Siilinjärvellä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. 

Toiminta rahoitetaan muun muassa hanke- ja järjestöavustuksilla, kuntien ostoilla sekä Diakonissalaitoksen omalla rahoituksella. Nuorelle toiminta on aina maksutonta. 

Olemme palvelu, asiantuntija ja kehittäjä

Toiminnan ytimessä on nuorille suunnattu palvelu ja tuki. Tämän lisäksi olemme haastavissa tilanteissa olevien nuorten elämän asiantuntija ja vaikuttavien, nuorten tarpeista lähtöisin olevien palveluiden kehittäjä ja uranuurtaja. Toimintaamme mitataan, arvioidaan ja kehitetään nuoria kuunnellen.  

" ".Vamos vaikuttaa

Asiantuntija: Olemme nuorten vaikuttavien valmennuspalveluiden asiantuntija, kehittäjä ja toteuttaja. 


Nuori: Oletko 16-29-vuotias ja sinua huolettaa moni asia: arjessa pärjääminen, mielenterveys, asuminen tai raha-asiat? Vamos voisi olla sinua varten. Kaupunkeja on 11. Niihin pääset myös tästä. Mutta lue lisää nuorille suunnatusta toiminnasta kohdasta Nuorille.

 

 

 

" ".

 

 

 

 

Vaikuttavuus on tärkeä osa palveluidemme arviointia ja kehittämistä, ja mittaamme työn vaikuttavuutta vuosittain.

Toiminnan vaikuttavuutta arvioidaan nuorten tilanteissa tapahtuvien muutosten sekä yhteiskunnallisten kustannusvaikutusten näkökulmista.

Ajankohtaista asiaa nuorista