Medialle

Diakonissalaitos työskentelee rohkeasti ihmisarvon puolesta. Viestinnän kautta tavoitat asiantuntijamme. Autamme myös löytämään haastateltavia asiakkaiden joukosta.
Ota yhteyttä! Palvelemme nopeasti ja avoimesti.

Diakonissalaitos on perustettu vuonna 1867. Se on yleishyödyllinen säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään.

Säätiöön sosiaali- ja tervceyspalveluja tuottavat Rinnekoti sekä tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva ja Caritas Palvelut. Tarjoamme vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 2900 henkilöä ja  yhteenlaskettu liikevaihtomme vuonna 2021 oli 214 M€.

Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Palvelemme mediaa avoimesti ja nopeasti. Haastatteluja varten käytössäsi ovat asiantuntijat, jotka vastaavat muun muassa paperittomia, liikkuvaa väestöä, nuorten syrjäytymisestä, asunnottomuutta, päihteidenkäyttöä ja lastensuojelua koskeviin kysymyksiin.

Diakonissalaitoksen hallinto ja johto
Diakonissalaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2021 (pdf)

Diakonissalaitoksen virallinen nimi on Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr. Mediajutuissa ja viestinnässä käytämme logostakin tuttua brändinimeä Diakonissalaitos.

Asiakkaiden haastattelu ja kuvaus

Kun haastattelet tai kuvaat Diakonissalaitoksen asiakkaita, heistä jokaiselta on aina kysyttävä lupa. Asiakkaan nimeä tai kuvaa ei saa julkaista ilman tämän suostumusta. Erityistä varovaisuutta on noudatettava alaikäisten kohdalla, kuten Journalistin ohjeissakin (kohta 30) todetaan. Alaikäisen haastatteluun tai kuvaamiseen on saatava lupa huoltajalta tai muulta lailliselta edustajalta.

Uusimmat tiedotteet sekä kuva- ja logopankki löytyvät Uutishuoneesta

Kuva- ja logopankki > Klikkaa Valikko harmaan palkin oikeasta laidasta > Valitse Mediapankki.