Asiantuntijoille

Olemme nuorten vaikuttavien valmennuspalveluiden asiantuntija, kehittäjä ja toteuttaja. 

Uraauurtava toimintamme alkoi vuonna 2008 Helsingistä ja on kasvanut valtakunnalliseksi. Palvelumme on suunnattu pääasiassa 16–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat työn ja koulutuksen ulkopuolella. Kuluneiden vuosien aikana palveluidemme piirissä on ollut yhteensä 15 000 nuorta. 

Toiminta

Toimintaa toteutetaan 11 paikkakunnalla ja henkilöstöä meillä on yhteensä noin 100. Toiminta lähtee kullakin paikkakunnalla alueellisista tarpeista. Toimintamme ydin koostuu tavoitteellisesta, nuorilähtöisestä ja pitkäkestoisesta yksilö- ja ryhmävalmennuksesta. Nuorille palvelut ovat maksuttomia. 

Rahoitus

Valmennuspalveluita toteutetaan osana hankkeita sekä liiketoimintana. Vamos-toimintaa rahoittavat mm. Euroopan Sosiaalirahasto (ESR), Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA), opetus- ja kulttuuriministeriö, Aluehallintovirastot, Diakonissalaitos sekä kaupungit.  

 

Nuori nainen hymyilee. Tekstissä Vamos Akatemia.

Vamos Akatemia

Organisoimamme Vamos Akatemia kokoaa kuusi kertaa vuodessa yhteen nuorista, ja heidän palveluistaan kiinnostuneita tutkijoita, kehittäjiä ja asiantuntijoita. 

Tässä linkki Akatemian sivulle

Kehittämishankkeet

Vamos kehittää palveluitaan jatkuvasti. Alla on listattu kehittämishankkeet, joissa toimimme tällä hetkellä pää- tai osatoteuttajina. Mukana on alueellisia ja valtakunnallisia hankkeita.

HANKKEET


Muut keskeiset toiminnot


Päättyneet hankkeet 2023

  • VamosSampo (ESR)  
  • Siilin nuoret (ESR)
  • Eteenpäin (ESR) 
  • Digistä voimaa (ESR) 
  • YEE (ESR)  
  • Linja 20 (ESR) 
  • Työtaidot (ESR)   
  • MindCare   

Yhdenmukaisen tiedon keräämisellä nuorille suunnatuista palveluista ja sen systemaattisella analysoinnilla voitaisiin saada aikaan merkittäviä vaikutuksia nuorten tilanteissa.

Vamoksen kehittämispäällikkö Vesa Sarmia.

Vamoksen palvelualuejohtaja Vesa Sarmia kirjoittaa hyvinvoinnin mittaamisesta ja asiakastiedon hyödyntämisestä nuorten palvelujen kehittämisessä.