Vamos Lahti

Moi päijäthämäläinen nuori!

  • Odotatko palvelun tai toiminnon käynnistymistä vai haluaisitko lähitulevaisuudessa töihin tai kouluun ?
  • Tuntuvatko sosiaaliset tilanteet vaikeilta?
  • Kaipaatko juttuseuraa?
  • Tuntuuko, että olet jumissa kotona ja et tiedä kuka voisi auttaa?

Jos tunnistat itsesi yhden tai useamman kysymyksen kohdalla, Vamos Lahti tukee sinua, 16–29-vuotias nuori. Saat Vamos Lahdesta oman valmentajan, jolla on aikaa tutustua sinuun. Hän kulkee vierelläsi ja tukee sinua niin tulevaisuuden suunnittelussa kuin arjenhallintaan, mielen hyvinvointiin, opiskeluun, työhön ja vapaa-aikaan liittyvissä haasteissa. Vähitellen etsitään yhdessä polku elämässä eteenpäin.

Osallistuminen Vamoksen toimintaan on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta.

Osoitteemme:

Vuorikatu 35 B, 4. krs , 15100 Lahti

Vamos Lahti palvelunumero
050 358 9686

Parhaiten tavoitat meidät palvelunumerosta klo 8-10 välillä. Mikäli emme juuri sillä hetkellä pääse vastaamaan soittoosi, soittamme takaisin saman päivän aikana!

 

Ota yhteyttä Vamos Lahteen:

Lähettämällä tämän yhteydenottopyynnön annat rekisterinpitäjälle luvan henkilötietojesi käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua.

Ethän kirjoita lomakkeelle arkaluontoista tietoa, kuten henkilötunnusta, terveystietoja tai toiseen henkilöön liittyviä tietoja.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Tie työhön – Way to Work

Työllistymistä tukevaa yksilö- ja ryhmämuotoista valmennusta 18-35 vuotiaille vieraskielisille nuorille aikuisille.

Valmennus on suunnattu erityisesti nuorille, joilla on ammatillinen koulutus, muttei vielä koulutusta vastaavaa työtä, sekä nuorille, jotka ovat valmistumassa koulutuksesta ja työllistyminen on ajankohtaista.

Toimintaan osallistuminen ei edellytä palveluohjausta tai päätöstä. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lue lisää hankkeesta

Vertaisverkko – Nivelvaiheen tukipalvelu lastensuojelun jälkihuollon palveluvalikoimaan

Vertaisverkko-hankkeessa kehitetään yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen, Diakonissalaitoksen Vamos-palveluiden sekä nuorten kansaa nuorten aikuisten sujuvia palvelupolkuja siirtymävaiheissa lastensuojelusta jälkihuoltoon sekä jälkihuollosta aikuissosiaalityöhön tai muihin nuoren tarvitsemaan palveluun. Osana kehittämistyötä hankkeessa pilotoidaan ja mallinnetaan yhdessä nuorten sekä palveluissa työskentelevien ammattilaisten kanssa lastensuojelun palveluvalikoimaa täydentävä Vamos Lahdessa toteutettavaa vertaisryhmätoimintaa.

Lue lisää Vertaisverkko-hankkeesta

Jalkapari

18-29 vuotiaille päijäthämäläisille nuorille suunnattua jalkautuvaa, nuoren tarpeisiin ja toiveisiin perustuvaa yksilöllistä tukea.

Jalkaparissa työskentelee kaksi valmentajaa ja kaksi vertaisohjaajaa. Valmentajat auttavat esimerkiksi palveluiden käynnistämisessä, arjen asioiden hoitamisessa ja tulevaisuuden suunnitelmien tekemisessä. Vertaisohjaajien kanssa nuoren on mahdollista tutustua erilaisiin vapaa-ajan vieton mahdollisuuksiin, muun muassa erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin, 3. sektorin toimijoiden palveluihin sekä kouluttautumismahdollisuuksiin.

Toimintaan osallistuminen ei edellytä palveluohjausta tai päätöstä. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Vamos Startti-työpaja (E-S AVI)

Startti-työpajalla opitaan tunnistamaan omia vahvuuksia, vahvistetaan arjenhallinnan taitoja ja tutustutaan alueen harrastus-, opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksiin. Startti-työpaja on tavoitteellista ryhmävalmennusta 16-29 -vuotiaille lahtelaisille nuorille. Ryhmä kokoontuu kolmena päivänä viikossa ja yksilövalmennusta järjestetään ryhmävalmennuksen tueksi tarpeen mukaan.

Toimintaan osallistuminen ei edellytä palveluohjausta tai päätöstä. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Pysäkki (STEA)

Pysäkki on yksilöllistä tukea ja vertaisryhmätoimintaa, jossa nuoren on myös mahdollista tutustua vapaaehtoistoimintaan tuetusti yhdessä muiden kanssa. Pysäkin kohderyhmää ovat 18-29 vuotiaat päijäthämäläiset nuoret, joilla nyt tai aiemmin päihteiden käyttö on vaikuttanut arjen sujuvuuteen tai tulevaisuuden suunnitelmien tekemiseen ja toteuttamiseen.

Toimintaan osallistuminen ei edellytä palveluohjausta tai päätöstä. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Seuraa Vamosnuoria somessa

Facebook Instagram — X