Vamos Jyväskylä

Moi nuori!

  • Tuntuuko, että olet haasteidesi kanssa yksin? 
  • Tarvitsetko rytmiä ja tukea arkeesi? 
  • Oletko jäänyt jumiin kotiin? Etsitkö paikkaa, johon lähteä? 
  • Kaipaatko luotettavaa juttuseuraa?    
  • Tuntuvatko sosiaaliset tilanteet haastavilta?  
  • Haluatko uusia kavereita tai mukaan ryhmätoimintaan?  
  • Pohdituttaako rahatilanne tai oletko velkaantunut?    
  • Mietityttääkö päihteisiin tai mielenterveyteen liittyvät asiat? 
  • Haluatko tulevaisuudessa kouluun tai töihin? 


Jos tunnistat itsesi yhden tai useamman kysymyksen kohdalla, Vamos Jyväskylä tukee sinua.
Saat Vamoksesta oman valmentajan, jolla on aikaa tutustua sinuun. Hän kulkee rinnallasi, auttaa sinua arjen asioissa ja tukee tulevaisuuden suunnittelussa. Osallistuminen Vamoksen toimintaan on vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta. 

Vamos Jyväskylän toimintaa ovat Nuortentalo Katutaso, kadulle jalkautuva nuorisotyö, Eteenpäin-hanke ja Nuoret SIB Jyväskylä. Lue lisää tältä sivulta selaamalla alaspäin!

 

Vamos Jyväskylä
Vapaudenkatu 43L, 40100 Jyväskylä 

Toimipisteemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa Kirkkopuiston ja pääkirjaston välisellä katuosuudella. Ulko-oven ollessa suljettuna soita ovisummeria “Vamos”. 

Yhteystiedot Vamos Jyväskylä

Ota meihin rohkeasti yhteyttä puhelimitse, WhatsAppilla tai sähköpostilla. Voit myös jättää lomakkeella yhteydenottopyynnön.

Ota yhteyttä Vamos Jyväskylään

Lähettämällä tämän yhteydenottopyynnön annat rekisterinpitäjälle luvan henkilötietojesi käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Linkki tietosuojaselosteeseen (pdf).

Ethän kirjoita lomakkeelle arkaluontoista tietoa, kuten henkilötunnusta, terveystietoja tai toiseen henkilöön liittyviä tietoja.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vamos Jyväskylän palvelut

Nuortentalo Katutaso

Avointa anonyymiä tilatoimintaa

Katutaso on tila 18-30-vuotiaille nuorille aikuisille. Palvelulupauksemme on, että teemme vain niitä asioita, mitä kävijät ideoivat ja ovat järjestämässä. Tavoitteitamme ovat yksinäisyyden ehkäisy, osallisuus, päihteettömän vaihtoehdon tarjoaminen, arjen- ja sosiaalisten taitojen vahvistaminen ja kotouttaminen.

Katutasolla on keittiö omaan ja yhteiseen ruoanlaittoon. Paikalta löytyy myös bilis, pingis, pleikkari, lautapelejä, bändikamat ja aina hyvää juttuseuraa. Säännöllisesti viikkokalenterin mukaisesti on yhdessä kokkailua, saunomista ja liikuntasalivuoro. Tarjolla on myös suihku ja pyykinpesumahdollisuus. Leirejä ja retkiä järjestetään pitkin vuotta. On ok tulla tilalle myös vain nojumaan! Osallistuminen kaikkeen on ilmaista.

Katso viikko-ohjelma Katutason somekanavilta Instagramista ja Facebookista. Olet odotettu <3

 

Katutason aukioloajat

TI-KE 15–21, PE 15–22, LA 13–20.
Yhdessä vietetään myös arkipyhät: juhannus, joulu, pääsiäinen ja vappu. Osoite on Vapaudenkatu 43L, 40100 Jyväskylä.

Kadulle jalkautuva nuorisotyö

Kadulle jalkautuva nuorisotyö on tarkoitettu tueksi ja turvaksi 18-29-vuotiaille nuorille, jotka eivät käy nuorisotiloilla, vaan viettävät aikaa kaupungin keskustassa tai kotosalla. Työntekijä jalkautuu tapaamaan nuoria ensisijaisesti Jyväskylän ydinkeskustan alueella, mutta myös muihin suosittuihin ajanviettopaikkoihin.

Työntekijä voi sopia nuoren kanssa myös yksilötapaamisia. Tapaamisilla voidaan mm. miettiä keinoja mukavamman arjen saavuttamiseksi, käydä asioimassa virastoissa tai leipoa vaikkapa mustikkapiirakkaa.

Koska elämässä kaikki ei mene aina kuten Strömsössä, on osallistuminen pyritty pitämään helppona. Tapaamisia voidaan sopia joustavasti myös ilta-aikaan tai viikonloppuisin, eivätkä ne edellytä päihteettömyyttä. Tapaamisia järjestetään tarvittaessa viikoittain.

Nuorisotila ei ole välttämättä kaikkien juttu, mutta nuorisotyö kuuluu kaikille <3

Eteenpäin – Itsenäistymisen tukea digitaalisesti kasvukeskuksissa

Eteenpäin – Itsenäistymisen tukea digitaalisesti kasvukeskuksiin -hanke tukee nuoria, joilla on vahva itsenäistymisen tuen tarve, haasteita itsenäisessä asumisessa tai akuutti asunnottomuuden uhka. Hanke toimii Jyväskylän lisäksi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turkussa, Seinäjoella ja Rovaniemellä.

Jyväskylässä hankeessa toimii kaksi Vamoksen valmentajaa. Tarjoamme tukea itsenäistymiseen 18–25 vuotiaille nuorille aikuisille. Voimme yhdessä pohtia ja selvittää arjen huolia esim. asumiseen, talouteen, ihmissuhteisiin, koulutukseen ja työelämään liittyen. Toiminnan tueksi on myös saatavilla ryhmä- ja digivalmennusta sekä SPR:n Tukikummitoimintaa.

Laitetaan yhdessä arkihuolet järjestykseen tavoitteellisesti ja askel kerrallaan!

 

Eteenpäin-hankkeen toteuttajat ovat Diakonissalaitoksen Vamos ja Punaisen Ristin Nuorten turvatalot.  Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Lue lisää Eteenpäin-hankkeesta tästä linkistä.

Nuoret SIB Jyväskylä

Nuoret SIB Jyväskylä tarjoaa tukea 16–24-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka opiskelevat Jyväskylässä koulutuskuntayhtymä Gradiassa. Toiminta on tarkoitettu opiskelijoille, joilla opinnot eivät syystä tai toisesta suju tai ne ovat vaarassa keskeytyä. Toimintaan hakeudutaan Gradian opiskeluhuollon kautta.

Nuori saa itselleen rinnallakulkijan Vamoksen valmentajasta. Valmennuksen sisältö SIB-toiminnassa suunnitellaan kunkin nuoren kohdalla yksilöllisesti. Tukea saa joustavasti, kokonaisvaltaisesti ja pitkäkestoisesti. Päämääränä on nuoren valmistuminen toisen asteen opinnoista. Vamoksen valmentaja kulkee rinnalla myös nuoren siirtyessä toisen asteen koulutuksesta kohti jatko-opintoja ja työelämää.

Seuraa Nuoret SIB Jyväskylän kuulumisia Facebookissa ja Instagramissa.

 

Nuoret SIB -logo

Nuoret SIB Jyväskylän toteutuksessa mukana ovat Diakonissalaitoksen Vamos, Jyväskylän kaupunki ja koulutuskuntayhtymä Gradia. Toiminta on osa Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimaa Lapset ll –hankekokonaisuutta ja perustuu vaikuttavuusinvestointiin. Lue lisää Nuoret SIB Jyväskylästä tästä linkistä.

 

Seuraa Vamosnuoria somessa

Facebook — Instagram — Twitter