Vamos Jyväskylä

Moi nuori!

  • Tuntuuko, että olet haasteidesi kanssa yksin? 
  • Tarvitsetko rytmiä ja tukea arkeesi? 
  • Oletko jäänyt jumiin kotiin? Etsitkö paikkaa, johon lähteä? 
  • Kaipaatko luotettavaa juttuseuraa?    
  • Tuntuvatko sosiaaliset tilanteet haastavilta?  
  • Haluatko uusia kavereita tai mukaan ryhmätoimintaan?  
  • Pohdituttaako rahatilanne tai oletko velkaantunut?    
  • Mietityttääkö päihteisiin tai mielenterveyteen liittyvät asiat? 
  • Haluatko tulevaisuudessa kouluun tai töihin? 


Jos tunnistat itsesi yhden tai useamman kysymyksen kohdalla, Vamos Jyväskylä tukee sinua.
 Osallistuminen Vamoksen toimintaan on vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta. 

Vamos Jyväskylän toimintaa ovat Nuortentalo Katutaso, Arjen tuki Ukrainalaisille nuorille, sekä Nuoret SIB Jyväskylä.

 

Vamos Jyväskylä
Vapaudenkatu 43L, 40100 Jyväskylä 

Toimipisteemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa Kirkkopuiston ja pääkirjaston välisellä katuosuudella. Ulko-oven ollessa suljettuna soita ovisummeria “Vamos”. 

Yhteystiedot Vamos Jyväskylä

Ota meihin rohkeasti yhteyttä puhelimitse, WhatsAppilla tai sähköpostilla. Voit myös jättää lomakkeella yhteydenottopyynnön. 

Ota yhteyttä Vamos Jyväskylään

Lähettämällä tämän yhteydenottopyynnön annat rekisterinpitäjälle luvan henkilötietojesi käsittelyyn. Yhteydenottolomake on tarkoitettu yli 18 vuotiaille. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Linkki tietosuojaselosteeseen (pdf).

Ethän kirjoita lomakkeelle arkaluontoista tietoa, kuten henkilötunnusta, terveystietoja tai toiseen henkilöön liittyviä tietoja.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vamos Jyväskylän palvelut

Nuortentalo Katutaso

Avointa anonyymiä tilatoimintaa päihteettömässä kaupunkiolohuoneympäristössä.

Katutaso on tila 18-30-vuotiaille nuorille aikuisille. Palvelulupauksemme on kaiken toiminnan pitäminen nuorilähtöisenä ideoinnista ja toteutukseen ja arvioinnista kehittämiseen. Tavoitteitamme ovat yksinäisyyden ehkäisy, osallisuus, päihteettömän vaihtoehdon tarjoaminen, arjen- ja sosiaalisten taitojen vahvistaminen ja kotouttaminen.

Katutasolla on keittiö omaan ja yhteiseen ruoanlaittoon. Paikalta löytyy myös bilis, pingis, pleikkari, lautapelejä, bändikamat ja aina hyvää juttuseuraa vertaisten ja työntekijöiden kanssa. Säännöllisesti viikkokalenterin mukaisesti on yhdessä kokkailua ja saunomista. Tarjolla on myös suihku ja pyykinpesumahdollisuus. Leirejä ja retkiä järjestetään pitkin vuotta. On ok tulla tilalle myös vain nojumaan! Osallistuminen kaikkeen on maksutonta.

Ukrainalaisille on oma päivä maanantaisin (yhteydenotot Mirkkaan).

Katso viikko-ohjelma Katutason somekanavilta Instagramista ja Facebookista. Olet odotettu <3

 

Logo.

Katutason aukioloajat

TI-KE 15–21, PE 15–22, LA 15-21.

Yhdessä vietetään myös arkipyhät: juhannus, joulu, pääsiäinen ja vappu. Osoite on Vapaudenkatu 43L, 40100 Jyväskylä.

Nuoret SIB Jyväskylä

Nuoret SIB Jyväskylä tarjoaa tukea 16–24-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka opiskelevat Jyväskylässä koulutuskuntayhtymä Gradiassa. Toiminta on tarkoitettu opiskelijoille, joilla opinnot eivät syystä tai toisesta suju tai ne ovat vaarassa keskeytyä. Toimintaan hakeudutaan Gradian opiskeluhuollon kautta.

Nuori saa itselleen rinnallakulkijan Vamoksen valmentajasta. Valmennuksen sisältö SIB-toiminnassa suunnitellaan kunkin nuoren kohdalla yksilöllisesti. Tukea saa joustavasti, kokonaisvaltaisesti ja pitkäkestoisesti. Päämääränä on nuoren valmistuminen toisen asteen opinnoista. Vamoksen valmentaja kulkee rinnalla myös nuoren siirtyessä toisen asteen koulutuksesta kohti jatko-opintoja ja työelämää.

Seuraa Nuoret SIB Jyväskylän kuulumisia Instagramissa.

 

Nuoret SIB -logo

Nuoret SIB Jyväskylän toteutuksessa mukana ovat Diakonissalaitoksen Vamos, Jyväskylän kaupunki ja koulutuskuntayhtymä Gradia. Toiminta on osa Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimaa Lapset ll –hankekokonaisuutta ja perustuu vaikuttavuusinvestointiin. Lue lisää Nuoret SIB Jyväskylästä tästä linkistä.

 

NUOTTI-valmennus

16-29-vuotiaille ilman koulutus- tai työpaikkaa oleville nuorille, joiden toimintakyky on heikentynyt. Nuori pääsee valmennukseen Kelan päätöksellä.

Seuraa Vamosnuoria somessa

Facebook — Instagram — X