Moi helsinkiläinen nuori!

Helsingin palvelut

Vamos tukee sinua, 16-29-vuotias helsinkiläinen. Saat Vamoksesta oman työntekijän, jolla on aikaa tutustua sinuun. Hän kulkee vierelläsi ja tukee sinua tulevaisuuden suunnittelussa. Osallistuminen Vamoksen toimintaan on vapaaehtoista ja maksutonta.

Tästä pääset vamoslaisten yhteystietoihin.

Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi Vamoksen ryhmätoiminnat toteutetaan etäyhteyksillä 13.4.2020 asti. Ryhmävalmentaja tiedottaa nuoria tilanteesta. Kelan Nuotti-valmennus toteutuu vain etänä. Seuraamme yleisiä ohjeita ja tiedotamme toiminnan jatkumisesta.
Tuki kaikille nuorille taataan kuitenkin keskeytyksettä. Nuorilla on mahdollisuus saada tukea yksilövalmennuksena. Valmennus toteutetaan ensisijaisesti etävalmennuksena. Myös uudet nuoret ovat tervetulleita valmennukseen.

Huom: Helsingin Vamoksen toiminnan esittelyt on peruttu huhtikuun loppuun asti Covid-19 -viruksen vuoksi.

Helsingin Vamoksen tulevat toiminnan esittelyt nuorille, ammattilaisille ja opiskelijoille:

  • PERUTTU / Torstai 26.3. klo 14:30
  • PERUTTU / Torstai 23.4. klo 14:30
  • Torstai 28.5. klo 14:30

Esittelyn kesto on noin yksi tunti. Toiminnan esittelyn yhteydessä Vamoksen toiminnasta kiinnostunut nuori saa lisätietoa Vamoksen palveluista sekä tietoa siitä, kuinka ottaa yhteyttä itselleen sopivaan toimintaan. Esittelyyn ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Osoitteemme on:

Kuortaneenkatu 1, 6. krs, 00520 Helsinki

Harjoitteluun Vamos Helsinkiin?

Voit hakea harjoittelupaikkaa syksylle 2020 Helsingin Vamoksesta 31.3.2020 mennessä. Toivomme, että hakemuksessasi voit kertoa jotakin itsestäsi ja siitä, miksi juuri Vamos. Kerro myös siitä, mitkä ovat harjoittelulle asetetut tavoitteet – omasi sekä oppilaitoksen asettamat tavoitteet. Meitä kiinnostaa myös, missä olet suorittanut aiemmat harjoittelusi ja mikä on kokemuksesi ryhmä- ja yksilöohjauksesta sekä se, mikä Vamoksen toiminnoista kiinnostaa eniten. Kerro myös mille aikavälille toivot harjoittelusi sijoittuvan sekä miten pitkään harjoittelusi tulisi kestää.

Hakemuksen ja CV:n voit lähettää sähköpostilla Juhalle (juha.paakko@hdl.fi) sekä Tapiolle (tapio.koivu@hdl.fi). Heiltä saat tarvittaessa myös lisätietoja.

Haastattelut ovat huhtikuun aikana, ja valinnat teemme vappuun mennessä.

 

Ota yhteyttä Vamos Helsinkiin:

Ryhmävalmennukset Startti, Rytmi ja Taimi ovat täynnä. Emme valitettavasti pysty tällä hetkellä ottamaan uusia nuoria mukaan.

Lisätietoa Vamos Helsingin toiminnoista löydät yhteydenottolomakkeen alta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Helsingin palvelut:

Vamos Startti - ryhmä- ja yksilövalmennus

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen,  itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen, sekä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytymiseen. Ryhmä kokoontuu 4 kertaa viikossa (ma 10-13 ja ti-to 9-13). Lisäksi valmentaja tapaa nuorta kerran kuukaudessa.

Vamos Rytmi – ryhmä- ja yksilövalmennus

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen, oman itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen, sekä tulevaisuudensuunnitelmien selkiyttämiseen. Ryhmä kokoontuu 3 kertaa viikossa (ma 10-13 ja ti-ke 9-13).  Lisäksi valmentaja tapaa nuorta muutaman kerran kuukaudessa.

Vamos Taimi - ryhmä- ja yksilövalmennus

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen, oman itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen, sekä tulevaisuuden unelmointiin. Ryhmä kokoontuu 2 kertaa viikossa (ma-ti 13-15.30) 3 kuukauden ajan.  Lisäksi valmentaja tapaa nuorta muutaman kerran kuukaudessa.

Vamos Peruskoulustartti

Alle 30-vuotiaille oppivelvollisuusiän ylittäneille nuorille, joiden opinnot peruskoulussa ovat keskeytyneet. Peruskoulustartti kokoontuu 4 kertaa viikossa (ma-to aamupäiväryhmä klo 9-13 ja iltapäiväryhmä klo 12-16).

Vamos kuntouttava ryhmätoiminta

Tavoitteena on alle 30-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien työ- ja toimintakyvyn sekä työelämävalmiuksien kartoittaminen ja arviointi. Ryhmä kokoontuu 4 kertaa viikossa (ma 10-13 ja ti-to 9-13). Ohjautuminen ryhmään tapahtuu Helsingin työvoiman palvelukeskuksen (TYP) tai alueen sosiaalityön kautta.

NUOTTI-valmennus

16-30-vuotiaille ilman koulutus- tai työpaikkaa oleville nuorille, joiden toimintakyky on heikentynyt. Nuori pääsee valmennukseen Kelan päätöksellä.

Vamos Urapalvelut

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat intensiivistä yksilöllistä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytymiseen.

Vamos etsivä nuorisotyö

16-29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen ja työn ulkopuolella tai toivoisivat muutoin elämäntilanteeseensa muutosta.

Taloustaitohanke

Raha-Amigo tarjoaa 16-29-vuotiaille nuorille yksilöllistä tukea oman talouden hallintaan. Lisäksi nuorten ryhmät voivat tiedustella maksuttoman talousvalmennuksen saatavuutta omalla paikkakunnallaan.

Romanihankkeet

16-29 -vuotiaille romaninuorille yksilö- ja pienryhmävalmennusta. Hanke tavoittaa ja kiinnittää kohderyhmää kehitettäviin palveluihin etsivän työn metodein, tekee nuorten kanssa vankilatyötä ja luo osallisuuden mahdollisuuksia sekä ohjaa työelämäpoluille sekä koulutukseen.

Seuraa Vamosnuoria somessa:

Facebook — Instagram — Twitter

¨