#enpäässytkouluun

Välivuosi voi olla arvokas kokemus. Leenalla niitä kertyi kaksi ja vuosien aikana kertyneestä kokemuksesta on ollut hyötyä nykyisessä työssä.

Haitko yhteishaussa opiskelemaan, muttet saanut opiskelupaikkaa? Mietityttääkö välivuosi ja tulevaisuus? 

Ilman opiskelupaikkaa jääminen voi olla raskas kokemus. Toiveet kouluun pääsystä, pääsykokeisiin valmistautuminen ja innostunut opiskelun aloituksen odotus voivat nopeastikin vaihtua suureen pettymykseen.

Välivuoden ajalle on olemassa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Työnhakuavoimet opinnot, erilaiset työkokeilut ja työharjoittelut, vapaaehtoistyö ja lyhyet kurssit ja koulutukset ovat kaikki varteenotettavia mahdollisuuksia. Monien vaihtoehtojen joukosta voi kuitenkin olla haastavaa löytää juuri itselleen sopivaa paikkaa.

Välivuodella saattaa olla arvaamattomia vaikutuksia – vuosi voikin olla se, jolloin suunnitelmat muuttuvat ja suunta vaihtuu.

Lue Leenan ja viiden muun kertomus siitä, miten välivuosi vaikutti elämään ja suunnitelmiin.

Vamos tukee sinua

Me Vamoksessa haluamme olla niiden tukena, jotka tänä keväänä jäävät ilman opiskelupaikkaa. Pettymys ja häpeän tunne voivat olla suuria, mutta niistä ääneen puhuminen voi auttaa. Haasteemme tarkoituksena on osoittaa, ettei ilman opiskelupaikkaa jäämistä tarvitse hävetä ja se on aivan normaalia.

Tässä linkit 11 kaupungin Vamoksiin

Osallistu #enpäässytkouluun-haasteeseen sosiaalisessa mediassa

Kesäisin sosiaalinen media on täynnä iloisia tarinoita kouluun pääsystä. Usein kertomatta jäävät tarinat pettymyksistä, kun opiskelupaikka jää saamatta. Jäikö sinulta aikanaan opiskelupaikka saamatta? Miltä se tuntui? Kuinka pääsit yli pettymyksestä? Mitä siitä seurasi? Jaa oma tarinasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #enpäässytkouluun.