Taloustaitohanke

Diakonissalaitoksen ja pankkien yhteinen Taloustaitohanke opettaa oman talouden hallintaa 16-29-vuotiaille nuorille.

Taloustaitohanke kehittää ja vahvistaa nuoren rahankäytön taitoja pankkien koulutettujen yritysvapaaehtoisten avulla. Ensisijainen kohderyhmämme ovat syrjäytyneet ja  syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, mutta tarjoamme taloustaitojen oppimisen mahdollisuutta kaikille nuorille.  Taloustaitovalmennuksessa nuori saa tilaisuuden pohtia omia rahaan liittyviä toimintatapojaan ja vahvistaa taloudenhallinnan taitojaan ammattilaisten tukemana.

Taloustaitovalmennuksia toteutetaan valtakunnallisesti ryhmävalmennuksena ja yksilövalmennuksena. Vuosittain taloustaitoja treenaa noin tuhat nuorta. Taloustaitovalmennukset ovat nuorille ja nuorten ryhmille maksuttomia.

 

Valmennuksissa käytetyt materiaalit ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä ja löytyvät materiaalipankista. Materiaalipankista löydät tehtäviä ja materiaalia ryhmä- ja yksilövalmennukseen, ruotsinkielisen ryhmävalmennuskokonaisuuden, englannin kielellä tuettua sekä selkokielistä materiaalia.

Hanke on valtakunnallinen ja sitä koordinoi Diakonissalaitoksen Vamos. Taloustaitohankkeen mahdollistavat Danske Bank, Nordea, OP ja Suomen Pankki, jotka tarjoavat työntekijöilleen mahdollisuuden osallistua toimintaan yritysvapaaehtoisina. Toimintaa rahoittavat Danske Bank, Nordea, ja OP. Klikkaa tästä, jos yritysyhteistyö Vamoksen kanssa kiinnostaa.

”Tulin paljon tietoisemmaksi omista raha-asioistani ja uskalsin vihdoin realistisesti tutkia ja katsoa taloudellista tilannettani.” – Valmennukseen osallistunut nuori

Tositarinoita talousvaikeuksista

Taloustaitohanke julkaisee neljän videon sarjan, joka on mahdollistettu Nordean tuella.

1. Taustatarinoita

Videon koko näytöllä pääset katsomaan täältä.

2. Raha on tunneasia

Videon koko näytöllä pääset katsomaan täältä.

3. Taloustaitoja voi oppia

Videon koko näytöllä pääset katsomaan täältä.

4. Yksin ei tarvitse jäädä

Videon koko näytöllä pääset katsomaan täältä.

Lisätietoja

 

 

Vuonna 2019 Taloustaitohanke nimettiin kymmenen innovatiivisimman nuorten taloustaitoja edistävän menetelmän joukkoon HundrED Spotlightissa.