Vamos Helsinki

Toiminta

Vamos Startti (ryhmä)

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen,  itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen sekä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytymiseen. Ryhmä kokoontuu neljänä päivänä viikossa (ma 10-13 ja ti-to 9-13). Lisäksi valmentaja tapaa nuorta kerran kuukaudessa.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos Rytmi (ryhmä)

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen, oman itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen sekä tulevaisuudensuunnitelmien selkiyttämiseen. Ryhmä kokoontuu kolmena päivänä viikossa (ma, ti ja ke klo 10-14).  Lisäksi valmentaja tapaa nuorta muutaman kerran kuukaudessa.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos Taimi (ryhmä)

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen, oman itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen sekä tulevaisuudensuunnitelmien selkiyttämiseen. Ryhmä kokoontuu kahtena päivänä viikossa (ti ja ke klo 11-14).  Lisäksi valmentaja tapaa nuorta muutaman kerran kuukaudessa.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos Peruskoulu
Helsingin aikuislukio -yhteistyö

Oppivelvollisuusikäisille nuorille, joiden opinnot peruskoulussa ovat keskeytyneet. Vamos peruskoulu kokoontuu neljänä päivänä viikossa (ma-to klo 10-15). Lisäksi valmentaja tapaa nuorta tarpeen mukaan.

Yhteydenottolomakkeelle

 

Tutkintokoutukseen valmistava koulutus (TUVA)
Suomen Diakoniaopisto -yhteistyö

TUVA-koulutus on suunnattu ensisijaisesti nuorille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja ohjauksellista tukea siirtyäkseen lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen. TUVA-koulutus  kokoontuu viitenä päivänä viikossa (klo 9-14.30). Lisäksi valmentaja tapaa nuorta tarpeen mukaan.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos Urapalvelut

Yksilövalmennusta 16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat intensiivistä yksilöllistä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytämiseksi tai ammatinvalinnan selkiyttämiseksi.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos etsivä nuorisotyö

Yksilövalmennusta 16-29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen ja työn ulkopuolella tai toivovat muutosta elämäntilanteeseensa.

Yhteydenottolomakkeelle

NUOTTI-valmennus

Tuotamme Kelan NUOTTI-valmennusta. Valmennus on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä.

Lisätietoa valmennuksesta ja siihen hakeutumisesta löydät täältä.

UNIT-hanke

UNIT-palvelu on suunnattu kaikille 18–55-vuotiaille turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajataustaisille vangeille sekä yhdyskuntaseuraamusasiakkaille, jotka suorittavat tai ovat suorittaneet vankeusaikaa Etelä-Suomen rikosseuraamusalueella.

Lisätietoa UNITista löydät täältä.

Taloustaitohanke

Diakonissalaitoksen ja pankkien yhteinen Taloustaitohanke opettaa oman talouden hallintaa 16-29-vuotiaille nuorille.

Lisätietoa Taloustaitohankkeesta löydät täältä.

Tule nähdyksi -hanke

Tule nähdyksi -hankkeessa vahvistetaan nuorten osallisuutta soveltavan teatterin menetelmillä. Hankkeessa ovat mukana Diakonia-ammattikorkeakoulu, eri ammattilaisteatterit ja Vamos Helsinki. Hankkeeseen pääsee osallistumaan Vamoksen ryhmätoimintojen kautta.

Lisätietoa hankkeesta löydät täältä.

Amigo-mentorointi

16–29-vuotiaat pääkaupunkiseutulaiset nuoret voivat saada Amigon kautta elämäänsä vapaaehtoisen mentorin. Mentori on luotettava, tavallinen aikuinen, jonka kanssa nuori voi pohtia ja tehdä itselleen tärkeitä asioita. Nuori ja mentori tapaavat toisiaan vapaamuotoisesti yhden vuoden ajan noin kerran kuukaudessa.

Lisätietoa löydät täältä ja yhteydenottolomakkeen täältä.