Vamos Helsingin toiminta

Vamos Startti (ryhmä)

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen,  itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen sekä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytymiseen. Ryhmä kokoontuu neljänä päivänä viikossa (ma 10-13 ja ti-to 9-13). Lisäksi valmentaja tapaa nuorta kerran kuukaudessa.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos Rytmi (ryhmä)

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen, oman itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen sekä tulevaisuudensuunnitelmien selkiyttämiseen. Ryhmä kokoontuu kolmena päivänä viikossa (ma, ti ja ke klo 10-14).  Lisäksi valmentaja tapaa nuorta muutaman kerran kuukaudessa.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos Taimi (ryhmä)

16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen, oman itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen sekä tulevaisuuden unelmointiin. Ryhmä kokoontuu kahtena päivänä viikossa (ti ja ke klo 11-14).  Lisäksi valmentaja tapaa nuorta muutaman kerran kuukaudessa.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos Peruskoulustartti (ryhmä)

Alle 30-vuotiaille oppivelvollisuusiän ylittäneille nuorille, joiden opinnot peruskoulussa ovat keskeytyneet. Peruskoulustartti kokoontuu neljänä päivänä viikossa (ma-to aamupäiväryhmä klo 9-13 ja iltapäiväryhmä klo 12-16).

Yhteydenottolomakkeelle

 

Vamos Urapalvelut

Yksilövalmennusta 16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat intensiivistä yksilöllistä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytämiseksi tai ammatinvalinnan selkiyttämiseksi.

Yhteydenottolomakkeelle

Vamos etsivä nuorisotyö

Yksilövalmennusta 16-29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen ja työn ulkopuolella tai toivovat muutosta elämäntilanteeseensa.

Yhteydenottolomakkeelle

NUOTTI-valmennus

Tuotamme Kelan NUOTTI-valmennusta. Valmennus on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä.

Lisätietoa valmennuksesta ja siihen hakeutumisesta löydät tämän linkin takaa.

Taloustaitohanke

Diakonissalaitoksen ja pankkien yhteinen Taloustaitohanke opettaa oman talouden hallintaa 16-29-vuotiaille nuorille.

Lisätietoa Taloustaitohankkeesta löydät täältä.

UNIT-hanke

UNIT-palvelu on suunnattu kaikille 18–55-vuotiaille turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajataustaisille vangeille sekä yhdyskuntaseuraamusasiakkaille, jotka suorittavat tai ovat suorittaneet vankeusaikaa Etelä-Suomen rikosseuraamusalueella.

Lisätietoa UNITista löydät täältä.

Tule nähdyksi -hanke

Tule nähdyksi -hankkeessa vahvistetaan nuorten osallisuutta soveltavan teatterin menetelmillä. Hankkeessa ovat mukana Diakonia-ammattikorkeakoulu, eri ammattilaisteatterit ja Vamos Helsinki. Hankkeeseen pääsee osallistumaan Vamoksen ryhmätoimintojen kautta.

Lisätietoa hankkeesta löydät nettisivuilta https://tulenahdyksi.diak.fi/

Tukea ja neuvontaa vanhemmille:

Vamos Helsinki palvelee tänä keväänä myös 16–29-vuotiaiden nuorten vanhempia, jotka tarvitsevat tukea tai neuvontaa nuoren tilanteessa.

Meihin voi ottaa yhteyttä puhelimitse maanantaisin klo 12-16 ja torstaisin klo 9-12 numeroon 050 4417182. Lähestyä voi myös tämän linkin takaa löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vamosvanhemmille@hdl.fi.