Työnantajakumppanuudet Vamos-nuorten tukena

7.12.2022

Teemme Vamos Urapalveluissa sekä laajemmin Diakonissalaitoksen Vamoksella monipuolista yhteistyötä työnantajien kanssa. Tavoite on, että kumppanuus on hauskaa ja hyödyllistä kaikille osapuolille. Kanssamme voi tehdä hyvin joustavasti yhteistyötä, eli tiettyä jäykkää sabluunaa ei ole. Voitte esimerkiksi tarjota Vamos-nuorille vierailumahdollisuuksia, tukea nuoria lahjoittamalla toimintaamme tai etsiä kauttamme motivoituneita työntekijöitä. Mahdollisuuksia on runsaasti ja olemme valmiita tarttumaan luovasti ideoihinne!

 

Jenni Keskinen, Ravintolakolmion toimitusjohtaja

“Vamoksen toiminta on lähellä meidän sydäntä, ja henkilökunnallamme on halu tukea nuoria”, kertoo Ravintolakolmion toimitusjohtaja Jenni Keskinen. Kuva: Niina Virtanen.

 

Kumppanuuksista hyötyä nuorille ja työnantajille

Yhteistyö työelämän kanssa on Vamoksen nuorille äärimmäisen tärkeää. Osalla nuorista on jo kokemusta työnteosta, mutta toisille työnhaku, eri ammattialat ja työelämän pelisäännöt ovat vieraampia. Kumppanuus yritysten ja muiden työnantajien kanssa madaltaa nuorten kynnystä suunnata kohti työelämää ja tukee myös ammatinvalinnassa. Nykyinen työelämä ja sen vaatimukset muuttuvat hurjaa vauhtia, joten kaikkien nuorten on tärkeää pysyä ajan tasalla muutoksista.

Yritysten ja muiden työnantajien kannattaa tehdä kanssamme yhteistyötä, sillä kumppanuudella todellakin on merkitystä. Moni nuori ja nuori aikuinen on tällä hetkellä hyvin haastavassa tilanteessa muun muassa yhteiskunnallisten ja globaalien kriisien vuoksi.  Yhteiskunnallisen vastuunkannon lisäksi Vamoksen kautta voitte löytää työyhteisöönne uusia työkavereita tai harjoittelijoita sekä ylipäänsä tehdä nykyistä työelämää tutummaksi nuorille. Jos haluatte tehdä vaikuttavaa ja merkityksellistä yhteistyötä, kannattaa Vamos valita kumppaniksi.

Pitkäaikaisen kumppanimme Ravintolakolmion toimitusjohtaja Jenni Keskinen kuvailee yhteistyötä näin: ”Tiedämme, että kaikilla nuorilla ei ole ruusuinen tausta. Vamoksen toiminta on lähellä meidän sydäntä, ja henkilökunnallamme on halu tukea nuoria”.

Monipuolinen yhteistyö avaa mahdollisuuksia

Vamoksella ja Diakonissalaitoksella on tällä hetkellä upeita kumppanuuksia, joista olemme todella iloisia. Ravintolakolmio on jo vuodesta 2019 alkaen lahjoittanut Vamos-toimintaan muun muassa äitienpäivä-, vappu- ja isänpäiväbuffettien tuotoista osan. Ravintolakolmion toimitusjohtaja Jenni toteaakin: ”Olen nähnyt, mitä työtä te Vamoksessa teette nuorten kanssa. Yksikin nuori takaisin elämään kiinni on kotiin päin.” Myös Rekrytointi.com taustalla toimiva Laura Rekrytointi on osallistunut jo useana vuonna joulun ajan varainkeruukampanjaan Vamoksen hyväksi.

Barona on tarjonnut Vamoksen nuorille kiinnostavia yritysvierailuja ja jakanut nuorten valmennusryhmissä ajankohtaisia vinkkejä työnhakuun. Myös Ravintolakolmio on kutsunut nuoria ja valmentajia tutustumaan ravintola-alan työtehtäviin. Diakonissalaitoksen Nuoret työelämään -ohjelman kautta moni Vamos-nuori taas on ohjautunut töihin esimerkiksi Transvalille ja Cooriin. Voit lukea lisää tietoa Varman kanssa yhteistyössä toteutettavasta NT-ohjelmasta täältä.

Haluamme kiittää ja jatkaa nykyisiä kumppanuuksiamme sekä kutsua mukaan uusia työnantajia! Nuorten ja työelämän edustajien kohtaamiset ovat aina todella hedelmällisiä ja auttavat ymmärtämään puolin ja toisin erilaisia näkökulmia.

Tällä hetkellä puhutaan paljon työelämän vaativuudesta, työssäjaksamisesta ja työhyvinvoinnista. Haluaisimme jatkossa koota työnantajia, nuoria ja ammattilaisia yhteen näiden tärkeiden teemojen äärelle ja miettiä yhdessä ratkaisuja nuorten työntekijöiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Ole yhteydessä, niin jutellaan lisää:

Projektipäällikkö Tomi Pohjalainen, Vamos Urapalvelut
050 4118472, tomi.pohjalainen@hdl.fi

 

Tue nuoria ja lahjoita Hetkinen-kampanjaan! Lue lisää Vamoksesta

 

Kirjoittaja Maarit Lankinen-Kivimäki toimi julkaisuhetkellä projektipäällikkönä Vamos Urapalveluissa, joka on STEAn tukemaa toimintaa.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: